Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Toplu konutta yönetim

Başlatan veysel, Ağustos 10, 2016, 08:35:57 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yönetim planında aynı parsel üzerinde 28 blok 560 mesken gözüken sitede. Yine aynı parselde 7 blok 140 mesken ayrı site oluşturabilir mi?
Linkback: Toplu konutta yönetim


  • Gösterim 6,678 
  • Yönetim Planı İle İlgili Konular
  • 3 Yanıtlar

#1
Bence blokların bulunduğu adaların durumu önemli. Yani (örneğin 4 blok) aynı ada içindeki bloklar öncelikle kendi aralarında site yönetimi oluşturabilirler. Birden fazla ada birleşerek site yönetimi oluşturabilirler. Hatta genel amaçlar için Site Yönetimi, Adalara özel Ada Genel amaçları için (diğer adalardan bağımsız) Ada Yönetimi son olarak  bloklarda Blok Yönetimi oluşturulabilir. Hiç bir yönetim oluşturulmamış ise Blok Yönetimi şarttır. Bu alan tapuda "Toplu Yapı" olarak  tescilli ise en az Blok Yönetimi + Ada Yönetimi oluşturulması şarttır.

Bir sitenin oluşması için, site ile ifade edilen blokların tamamının etrafının kapalı olması yani içerisindeki eklentilerden sadece site olarak ifade edilen bloklarda bulunan kat maliklerinin yararlanıyor olması gerekir.

Bir başka unsur da; yine site olarak ifade edilen blokların bulunduğu bölgenin içerisinde, kamuya ait (basketbol sahası, sağlık ocağı, okul, cami, kamuya açık alış veriş merkezi, sokak, belediye otobüsü, dolmuş işletmesi vb.) her hangi bir alan ya da kamusal işletme aracı bulunmaması gerekir.

Yönetim biçimi olarak "Site Yönetimi"ni seçmek kat malikleri ile ilgili bir konudur. Kat Maliklerinden karar defterine yazılarak yetki verilip (Temsilciler Kurulu Üyesi olan) Blok Yöneticileri Site Temsilciler Kurulu Toplantısında Site Yönetiminden Ada Yönetimine geçerek, sonradan da birbirine yakın adalarda karar alarak tekrar site yönetimi oluşturabilirler. Tabi bu değişikliklerin Tapuda onaylanması şarttır. Tapuda tescil edilmeyen Yönetim Planını değişiklikleri geçerli değildir. Bununla ilgili karara imza atanları bağlar.

Hassas ve çok önemli bir konudur. Asla çoğunluk kararı ile konunun kapanması söz konusu değildir. Diğer (tapu tescili gibi) çok önemli ayrıntılar vardır. Her hangi bir Kat Maliki zarar oluştuğu takdirde usulsüz işleme dahil olan sorumlulara karşı tazminat davası açabilir.

Hukuki danışmanlık hizmeti almanız gerekir ve bu hizmeti amacınıza uygun içerikte "Hizmet Sözleşmesi" ile alarak süreci izlemelisiniz.

Blokların tamamı aynı ada ve aynı parselde içinde. Her bloğun kendi yöneticisi karar defteri var. Ayrıca bloklar dörderli site yönetimi oluşturmuş. Aynı alana bakan yedi bloğu bu dörtlü siteden ayırıp. Tek site yönetiminde toplaya bilir miyiz?

#3
sayın <veysel>

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Yönetim planında aynı parsel üzerinde 28 blok 560 mesken gözüken sitede. Yine aynı parselde 7 blok 140 mesken ayrı site oluşturabilir mi?

Hiç sanmıyorum. Ortak alanlar var.
Tanım : ADA ::: Belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumuna deniyor. (kaynak : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap)

(aynı proje kapsamında tek bir yüklenici/tek bir disiplin ile üretilmiş ve Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine geçiş sağlanmış) Bir toplu yapı; birden fazla bloktan oluşuyorsa aynı adanın içinde Ada Yönetimi, birden fazla adadan oluşuyor ise Toplu Yapı Yönetimi ile yönetilebilirler. Bu durum blokların tapu üzerinde hangi ortak alanları içerdiğine bağlıdır.

Yukarıdaki tanıma göre;
(1) Toplu yapı Yönetimi, adalar arasında kalan toplu yapı alanlarını yönetir.
(2) Ada Yönetimi ise, binalardan arta kalan ada ortak alanlarını yönetir.

Aynı toplu yapı içinde birden fazla siteden söz edilemez. Ancak birden fazla adadan söz edilebilir. 

(1) Aynı ada içindeki bloklar, Toplu Konut ise (Örneğin Toki Konutları) Toplu Yapı Yönetimi ile yönetilir.
(2) Ada içinde parsel bulunan parsel(ler) toplu konut değilse, her binanın müteahhidi ve/veya yüklenicisi farklı ise bu binalar toplu konut değildir. Bu yapılar tapuda tadilat yaptırarak toplu konut statüsüne geçebiliyorlar ise her parsel üzerindeki bloklar ayrı bir site yönetimi oluşturabilir.
(3) Yönetim Planı tek bir yapı (site, toplu yapı, apartman) için tescil edilir.
(4) Ortak alanları bağımsız oluşturabiliyorsanız, kendi içinde bir toplu yapıdan söz edilebilir. Ancak (aynı adada) A grubu bloklar ile B grubu bloklar hem bağımsız Toplu Yapı Yönetimine sahip olup hem de ortak alanlardan soyutlanamaz. Ortak alan aynı adayı kapsayan tüm bloklarındır.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı