selamlar
Oturdugum apartmanda yangın kapısında panik bar var fakat ön giriş çıkış kapısında elektrikli kapı otomatı var ve elektrik kesik iken ve eğer anahtarınız yoksa dışarı çıkmak için yangın kapısını kullanıyor insanlar .
Benim kanaatime göre apartman giriş kapılarında acil durumlarda yangın deprem gibi elektrik kesintisin olduğu durumlarda kullanmak için mekanik açma olması gerekir. Fakat site yönetimine bu kanatimi söylediğimde böyle bir şeye gerek olmadığını ,eğer gerek olsaydı bunu toki zaten bu binaya okey vermezdi cevabını verdiler .
Benim sizden ricam eğer böyle bir mevzuat ,kural ,düzenleme varsa bundan beni haberdar etmeniz .Siz bu işinde oldugunuz için bilirsiniz diye düşündüm ..
Birde apartmanda bulunan asansörlerde elektrik kesintisinde kaldınızda kullanmak için sesli alarm telefon olması gerekmez mi ? yada kesintisiz güç kaynağı konulması gerekmez mi aydınlatma ve sesli alarm için.
Son olarak bizim site yönetiminin bizlere olan yükümlükleri belirliyen bir kanun yasa varmıdır..
Linkback:
site yönetiminin göre ve yükümlülükleri nelerdir