Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

SİTELERE YENİ MODEL

Başlatan Ozan ÖZEN - KatMulkiyeti.Com, Aralık 25, 2007, 03:16:20 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kat mülkiyeti ilk kez büyük siteler ile ilgili hükümler eklendi. Ankara Eryaman gibi parseller üzerine kurulmuş büyük sitelerde yılda bir yönetim seçimi büyük sıkıntı yaratıyordu. Site büyük olduğu için bir yıl içinde yönetimi belirlemek mümkün olmuyordu. Yasa ile birlikte bu sıkıntı da ortadan kalktı. Büyük sitelerde iki yılda bir site yönetimlerinin seçilmesine olanak tanındı.
Öncelikli olarak toplu yapılardan neyin kastedildiği tanımlandı, kat irtifakının nasıl kurulacağının çerçevesi çizildi.
Sitelerde, parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetilecek.
Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler, bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilecek.
Sitelerde tek bir yönetim planı yapılacak. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlayacak. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu aranacak.
Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler o yapılardaki kat malikleri tarafından; bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanacak.

Linkback: SİTELERE YENİ MODEL


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif
  • Gösterim 10,124 
  • 5711 Sayılı Yasaya İlişkin 2007 ve 2008 Yıllarındaki Yorumlarımız
  • 2 Yanıtlar

Selamlar foruma yeni üye oldum.Şunu öğrenmek istiyorum.yazlık sahil sitelerinde durum nedir.Bizim yazlık sitesi 6 parsel 3 parselde ayrı ayrı yazlıklar var.3 parseldede ortak kullanım.Yönetim planı 3 e bölünmüş parsel parsel yani tapuya gittim yönetim planını istiyorum dedim tapumu istediler bana sadece bizizm parselde oturanlara ait bi yönetim planını verdi.şu an ancak çatı yönetimi var tek başkan seçilmekteydi.yeni yazsayla bu durum yanlış olmalı.Her parseldekiler kendi temsilcilerini seçmeli gibi anladım.

Kooperatif olarak 55 adet dubleks villa yaptırdık.Villalarımızı teslim aldık 3 yıldır kullanıyoruz.Kooperatifin blok konutlarıda var.Ayrı ayrı 2 etapta 4+4 toplam128 dairedir.Bloklar ile 55 villa arası uzak ve komşulukları yoktur.Villaların yolları ,elektriği,kanalizasyonları ilgili kurumlarca yapılmştır.Her villa belediyenin verdiği cadde,sokak,kapı numaraları ile adresli ve müstakildir.Yeşil alan harici ortaklıkları yoktur.Her türlü vatandaşlık haklarımız yukarıdaki ilgili kurumlar tarafından hizmet olarak karşılanmaktadır.Koperatif fesh edilmiştir, başlangıçta site (Toplu Yapı) olarak organize edilmeyen, koperatifin feshinden sonra sınır belirlenmemiş alan üzerindeki müstakil villalarımız toplu yapı olarak yönetilebilinirmi? Villa sahibinin itirazı ,yönetimi reddi KMK ya aykırımıdır.Saygılarımla.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı