Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Doğalgazlı Merkezi sistemden Bireysele geçiş hakkında

Başlatan ErsinBalkan, Nisan 27, 2024, 03:38:28 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar,
11 daireli bir apartmanda daire sahibiyim.
Binamızda eski tip bir Dogalgazlı merkezi sistem ile ısınma saglanmakta.
Apartmanda ben dahil 7 daire sahibi bireysel sisteme geçmek istiyoruz.
Lakin şöyle bir sorunumuz var apartman yöneticimiz su an yurtdışında ve karar defteri kendisinde bulunuyor. Ne zaman döneceği de meçhul açıkçası.Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekir?
Birde IGDAS ile yaptığım görüşmede belediyeden yapı ruhsatı almamiz gerektigi de söylendi. Bunu bir kat maliki olarak ben gidip alabilirmiyim acaba?
Simdiden tesekkurler..
Linkback: Doğalgazlı Merkezi sistemden Bireysele geçiş hakkında


  • Gösterim 1,798 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 1 Yanıtlar

Merhaba,

Öncelikle ısıtma sisteminin değişikliği için kanun malik-bağımsız bölüm vb. sayılardan ziyade toplam inşaat alanını baz alarak kat maliklerine yol gösteriyor.

Eğer binanızın toplam inşaat alanı 2000 metrekarenin üzerindeyse kat maliklerinin oy birliği aranır. 1 kişi bile itiraz eder ya da şerh koyarsa maalesef mümkün olmuyor.
Toplam inşaat alanı 2000 metrekarenin üzerinde değilse oy çokluğu yeterli olur.

Karar defterine ulaşamıyorsanız Sulh Mahkemesine zayi defter davası açmanız gerekir fakat yanlış hatırlamıyorsam bu davanın açılması için afet vb. mücbir sebep olması gerekir diye okumuştum. Yani "yönetici defteri aldı kendisine ulaşamıyoruz" gibi bir durumda ne yapılması gerektiğini bir avukata sormak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Belki bu başlığı gören ve tecrübe edinmiş biri de cevap yazarak bize bilgi aktarabilir. Eğer defteriniz hiç olmamış olsaydı komşularınızla bir tutanak tutarak bir de defter alıp notere giderek defteri notere onaylatabilirsiniz, fakat durum çok farklı olduğu için net bir cevap ve yol sunamıyorum.

Yapı ruhsatı, yönetim planı, mimari proje vs. evrakları tapuda adı geçen her kat maliki ilgili kurumdan ilgili belgeyi alabilir. Kimlik ve tapuyu yanınızda götürmeyi, gitmeden önce de ada parsel numaranızı ve adres numaranızı öğrenmeniz memurun işlerini hızlandırır.

Saygılar...
Murat Çetin
Metrekare Yönetim

Yazmış olduğum tüm cevaplar yardımlaşma ve bilgi paylaşımı amaçlıdır.  Okuyucuya hukuki ve/veya kanunen herhangi bir sonuç vaat etmez.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı