Kimlik Bildirme Kanunu Madde 11;Kat mülkiyetine tabi taşınmaz mal yöneticileri ve kapıcıları, binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, çalışıp çalışmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya maddeleri gizlemeler olup olmadığını kontrol etmekle yükümlüdürler. Bütün kat sahipleri ve kiracıları ile binada çalışanlar bu konularda yöneticiye yardımcı olmak ve gereken bilgileri vermek zorundadırlar.
Tebligat Kanunu Madde 62 - Ek Madde 1;(6/6/1985 - 3220 sayılı Kanunun 20 nci maddesi gelen numarasız ek madde olup teselsül için numaralandırılmıştır) Kat Mülkiyeti Kanununun uygulandığı hallerde, ortak taşınmazda oturmayan her bağımsız bölüm sahibi, apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligat yönünden geçerli olmak üzere, Türkiye'de bir adresini yöneticiye yazılı olarak bildirmek zorundadır. Apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligatlar bu adrese yapılır.
Bağımsız bölüm sahibinin adres bildirmemesi veya yazılı olarak bildirdiği adrese tebligat yapılamaması hallerinde, bundan sonraki bütün tebligatlar, o kişiye ait bağımsız bölümde fiilen oturana yapılır. Tebligatın bir örneği apartman girişinde bulundurulacak ilan tahtasına asılır. Bağımsız bölümde fiilen oturana bu şekilde yapılacak tebligat, bağımsız bölüm sahibine yapılmış sayılır. (Ek: 19/3/2003-4829/17 md.) Bağımsız bölümde fiilen oturan yoksa ilân tahtasına asılan tebligat örneği bağımsız bölüm sahibine yapılmış sayılır.
Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 34 - Değişik Son Fıkra ; Yöneticinin ad ve soyadı ile iş ve ev adresinin anagayrimenkulün kapısı yanına veya girişte görülecek bir yere çerçeve içinde asılması mecburidir. Bu yapılmazsa, yöneticiden veya yönetim kurulu üyelerinin her birine, ilgilinin başvurması üzerine aynı mahkemece, elli Türk Lirasından ikiyüzelli Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
Özetlemek gerekirse,
Kat maliki olarak yöneticiye/yönetim firmasına yasal tebligat adresinizi, kimlik bilgilerinizi vermeniz gerekiyor, aksi halde şu an yazdığınız gibi tapu kütüğüne kayıtlı olan adresinize tebligat gider, siz almazsanız 1 hafta sonra geri döner, şu an demek ki eve dönseniz kapıda PTT tarafından yapıştırılmış bir kağıt göreceksiniz. Bu yüzden iletişim bilgilerini paylaşınız, iletişim bilgilerinizi paylaşırken karşı taraftan KVKK sorumluluk metni ve açık rıza onayı metni istemeyi unutmayınız. Yoksa şuan olduğu gibi siz haberim yok dersiniz, ama mahkeme "usulen size haber verilmiş" der.
3 yıldır yönetmekte olduğumuz binalarda bizi tanımayan kişiler mevcut. Bu yüzden yöneticiyi siz konu komşuya sormadan öğrenebilmelisiniz, bunun için de kat mülkiyeti kanununda yazdığı şekilde yöneticinin/yönetim firmasının iletişim bilgilerini açıkça ilan etmesi gerekirdi.
Dolayısıyla icraya itiraz etmek ve dava açmak için bu bilgiler ışığında bir avukata danışmanız gerekmektedir.
Bu arada toplantı Ocak ayında olur diye bir zorunluluk yok, yönetim planında aksi belirtilmemişse her yılın ilk ayında (Ocak ayında) yapılır. Yönetim planında Şubat yazıyorsa Şubat'ta yapılır, Mart'ta olağanüstü bir durum çıktıysa olağanüstü toplantı çağrısıyla Mart'ta da toplantı yapılır.
Saygılarımla...