Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Apartmana hidrofor sistemi Hk.

Başlatan Alarkooo, Ekim 31, 2024, 09:14:38 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

10 dairelik bir apartmanda toplantı yapılarak su basıncının düşük olmasından dolayı hidrofor sistemi bağlatilma kararı alındı ve 9 daire ücreti verdi. Ancak en altta oturan kat maliki en altta oturuyorum su basınciyla alakalı sorunum yok diyerek ücreti ödemedi. İhtarname gönderildi. sizce bu durumda ne yapılmalı başka
Linkback: Apartmana hidrofor sistemi Hk.


  • Gösterim 9,305 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 1 Yanıtlar

Bu durum, Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) çerçevesinde oldukça net bir konudur ve maalesef alt kat komşunuzun "benim ihtiyacım yok" deme lüksü bulunmuyor.
İzlemeniz gereken yol ve yasal dayanaklar şöyledir:

## 1. Ortak Gider Yükümlülüğü
Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesine göre, her kat maliki ana taşınmazın ortak yerlerine yapılan bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderlerine kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür. Hidrofor sistemi, apartmanın su tesisatının bir parçasıdır ve ortak tesisat sayılır. Bir kat maliki, ilgili ortak yer veya tesisten faydalanmaya ihtiyacı olmadığını ileri sürerek bu gideri ödemekten kaçınamaz.

## 2. İcra Takibi Başlatın
İhtarnameye rağmen ödeme yapılmadıysa, apartman yönetimi (veya yönetici yoksa diğer kat malikleri) bu kişi aleyhine icra takibi başlatabilir.

* Gecikme Tazminatı: Ödemesini geciktiren malikten, aylık %5 gecikme tazminatı talep etme hakkınız vardır.
* İcra Masrafları: İcra takibi açıldığında, komşunuz ana paranın yanı sıra vekalet ücreti, icra masrafları ve faizi de ödemek zorunda kalacaktır.

## 3. Dava Yolu
İcra takibine itiraz edilmesi durumunda, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde "itirazın iptali" davası açılabilir. Karar defterindeki hidrofor kararı ve ihtarname mahkemede kesin delil teşkil eder. Hakim, kanun gereği bu giderin ödenmesine hükmedecektir.

## Ne Yapmalı?
Komşunuzla son bir kez sözlü olarak görüşüp, Kanun'un 20. maddesini hatırlatarak, icra yoluna gidildiğinde ödeyeceği rakamın (avukatlık ücreti ve %5 gecikme tazminatı ile) çok daha artacağını belirterek ikna etmeye çalışabilirsiniz. Eğer ikna olmuyorsa, zaman kaybetmeden bir avukat aracılığıyla veya yönetici sıfatıyla ilamsız icra takibi başlatmak en etkili yoldur.

Apartman karar defterinde hidrofor takılmasına dair alınan kararın usulüne uygun (sayı ve arsa payı çoğunluğu ile) alındığından emin misiniz?



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet dini chat