Kat Mülkiyeti Kanunun 29. Maddesine göre Kat Malikleri Kurul Toplantısı istemi;(a) Yönetici tarafından
Genel Konular Hakkında Olağan Toplantı İstemiveya(b) Denetçi tarafından
Hesaplarla İlgili konu(lar) hakkında Olağanüstü Toplantı İstemiveya(c) Kat Malikleri Kurulunun en az 1/3'ü tarafından
Her Türlü Konu Hakkında Olağanüstü Toplantı İstemiyapılabilir.
(1) Bu unsurların İSTEMLERİ mutlaka yerine getirilir.
(2) Toplantı Çağrısı yapma yetkisi Yöneticiye aittir. Ancak yönetici dışında yapılan İSTEMLERİN yöneticiye resmi olarak tebliğ edilmesi durumunda ve toplantı çağrısının yapılmaması halinde İSTEMDE bulunan unsur tutanakla bu toplantı çağrısını yapabilir. Yani
Denetçi toplantı istemiş ama
yönetici toplantı çağrısını yapmamış ise,
toplantı çağrısını Denetçi yapabilir. Aynı şekilde
Kat Malikleri Kurulunun en az 1/3'ü toplantı istemiş ama
yönetici toplantı çağrısını yapmamış ise
tutanakla toplantı çağrısı Kat Malikleri Kurulunun en az 1/3'ünün imzasını taşıyan çağrı ile (Kat Malikleri Kurulu tarafından) yapılabilir. Toplantı çağrısının giderleri Kat Malikleri tarafından karşılanır.
Yöneticiyi
HÜKMEDEBİLEN KİŞİ / MAKAM zanneden zihniyetten kurtulmak gerekir. Yönetici hükmeden konumda değil hesap veren konumdadır. Ancak Kat Malikleri Kurulunun almış olduğu kararları ve/veya Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen görevleri yapabilir. Kendi başına mevcut olmayan bir görevi yapamaz.
Ancak hem kat maliki olup hem de hakları hakkında bilgi dolayısıyla fikir sahibi olmayanlar, hakkını aramayanlar sayesinde (kötü niyetle ki bilmediğini iddia ederek görev yapmak da kötü niyettir) yönetici olan kişi maddi / manevi Kat Maliklerinin haklarını gayri resmi yollarla ele geçirmektedir.
Buna "dur" diyecek yegane unsur kat malikinin ta kendisidir.Bir usulsüzlük halinde
(hak düşürücü süre içerisinde) hakkını Sulh / Asliye Hukuk Mahkemesinde arayabilir. Çok iyi bilgi sahibi olmakta ve olayı çok iyi analiz ederek dava açmakta yarar var.