Sayın "edam" sorunuzu yanıtlamak istiyorum, ancak ben de sizin gibi bir kat malikiyim. Ayrıca profesyonellerden destek almanızı öneriyorum.
1. sorum: Mesela apartman yönetim toplantısına katıldım, alınan kararlardan bir tanesi veya birkaçına itirazım var. Karar defterini imzalamalı mıyım, imzalamamalı mıyım?
Cevap : (Hazirun Cetvelinde isminiz karşılığına geldiğinizi ispat eden imza atarak) Toplantıya katıldığınız halde toplantı kararlarına imza atmamanız "iyi niyete aykırı" bir davranış olur. Bunun yerine itirazda bulunmak için;
"Usulüne uygun çağrı ile yapılan Olağan Ya da Olağan Üstü Toplantılarda", toplantıya katılan kat maliki itiraz ettiği karar hakkında (karar defterine yazmak suretiyle) itiraz sebebini belirterek, toplantı tarihinden itibaren 1 ay içinde Sulh Hukuk Mahkemesine "Alınan kararın iptali" için başvuruda bulunabilir.
Hem alınan karara itiraz ve sebebi belirtmeden imza atmak (yani kararı onaylamak) hem de sonradan mahkeme aracılığı ile itiraz başvurusunda bulunmak sizi olumsuz etkiler.
Yani burada alınan karara itiraz ettiğinizi karar defterine yazarak belirtmeniz gerekiyor.
Ayrıca toplantı çağrısının, olağan ya da olağan üstü olma niteliğine göre değişen kurallarının uygulanmaması sonucunda "Alınan Kararların İptali" davası açma hakkınızı doğurur. Yani toplantıda çoğunlukla bir karar alınsa bile toplantı çağrısı usulüne uygun yapılmadı ise "Alınan Kararların İptali" davası açılabilir.
Soru ve sorunlarınızı çok iyi takip etmenizi, haklarınız ve sorumluluklarınız hakkında bilinçlenmenizi ve özellikle profesyonellerden destek almanızı öneriyorum.