Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye ol Veya Giriş YapSelamlar.
Ben geçen sene yönetici oldum. Malum kömür fiyatları çok arttı bu fiyatlar üzerinden gelecek dönemin aidatlarını hesapladım ve bildirdim. İtirazlar geldi. Bir site sakini yönetim planı değişikliği olmadan bu yönetimin geçersiz olduğunu söyledi. Ben de merkezi sistemden bireysele geçmeye çalışıyorum ancak elimden birşey gelmiyor. Avukata gittim. 2 yönetiminiz varsa mutlaka yönetim planı değişmiştir bu plan tapudadır dedi. Tapuya gittim tapuda 1994 te bir yönetim planı site kurulurken yazılmış bunun dışında bir değişiklik yok. Bu planda da site 120 dairelik gözüküyor. Ancak bizim defterimiz var ve notere her zaman gidiyorum. Bu yönetim planınının değişmediğinden yeni haberim oldu. Size sorum biz kanun önünde 120 dairelik bir site miyiz? Eğer öyleysek benden öncekiler bu defteri nasıl edindi nasıl notere onaylattı? diğer 60 daire nasıl doğalgaza geçti? Site sakinleri de bana bu soruyu soruyor ve cevap veremiyorum. Biz geçemiyoruz onlar nasıl geçti onların da 120 imza alması gerekmiyor mu? Bu durumu nasıl çözerim. Kendimce araştırma yaptım bu kanunu okudum. "Yönetim planı" konusunu çözemiyorum.
Merhaba,
1- Tapuda ve tapuya bildirilen yönetim planında kayıtlı olan bağımsız alan sayısı 120 ise, kanunen siz 120 dairelik bir toplu konutsunuz.
2- Noterler tek bir düzene bağlı kalmıyor maalesef. Şöyle bir örnek vereyim, İstanbul Sarıyer'de 3 noter ile, Beşiktaş'ta 2 noter ile çalışıyoruz, bu noterlerin yarısı "vergi numarası yoksa karar defteri onaylanmaz" diyor, kalan yarısı "noter onaylı defter olmadan vergi dairesi vergi numarası vermez" diyor. Dolayısıyla notere onaylattığınız defter için noter ne kadar doğru-yanlış bir işlem olup olmadığını sorgulamamış olabilir, sadece onay işlemini yerine getirmiş olabilir, bu konuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz.
3- Diğer kısım bireysel ısınmaya geçerken gaz dağıtım şirketi onlara "120 imzanın da tam olması" lazım dediğinde, 120 kişiden imza almak yerine sahte imza kullanmış olabilirler veya kalan imzalar için tek seferlik ricada bulunmuş olabilirler, bu konuyla ilgili de net bir şey söyleyemiyoruz. 120 imza olması gerekirken 120 imza olmadan bireysel sisteme geçmişlerse bunu buraya, avukata ya da başkasına sormanıza gerek yok, önce diğer yönetime bunu nasıl yaptıklarını sormanız, onlardan cevap alamazsanız gaz dağıtım şirketine durumu izah edip onların nasıl geçiş yaptığını sormanız daha doğru olur.
Size şu örneği vereceğim, siz bunu kendinizce düzenleyip gaz dağıtım şirketine sorarsanız bence daha iyi sonuç alırsınız;
1 - "Biz 111/333 ada parsel üzerinde bulunan ab-ba-ca bloklarıyız, tüm sitenin değil, yalnızca bu blokların sakinleri olarak bu blokları kombili bireysel ısıtma sistemine geçirmek istiyoruz, neler lazım"
2 - "Diğer kısım ile bizim kısmımızın yönetim planı aynı. Aslında onlar da 120 bağımsız alana dahil olan ada/parselimizin içindeler. Onlar nasıl geçti?"
Banka hesabı açarken bile bazı bankalar sadece karar defterinde yazan "Ahmet Mehmet yetkilidir" ibaresine istinaden hesap da açıyor internet şifresi de veriyor, bazı bankalar ise "ahmet mehmet kendi numarasını kullanabilir" yazmazsa, imza sirküleri olmazsa hesap açmam diyor.
Sonuç olarak yönetim planıyla ilgili sorunuzun cevabı; Siz 120 dairelik bir toplu konutsunuz (yönetim planına istinaden.)
Kanun önünde 120 dairesiniz.
Diğer yönetimin bireysel ısıtma sistemine nasıl geçtiğini kendilerine sorabilir ya da gaz dağıtım şirketine sorabilirsiniz. Sonuçta bu prosedürü gaz dağıtım şirketi uyguluyor, bu yüzden gerekçelerini ve şartlarını onlar açıklayabilir, bizim size buradan yazacağımız cevaplar, abonelik işlemleri için size fayda sağlamayacaktır.