Sayın Nacar'ın ifade ettiği üzere,
Öncelikli olarak tapu sicilinde kayıtlı yönetim planına bakmak gerekir. Orada bir yasaklama var ise zaten lokanta açılamaz ve bu amaçla kiraya verilemez.
Yönetim planında bu yönde bir kısıtlama yok ise kat malikleri kurulu tarafından alınan karar tartışmalı bir karardır. Daha önceki karar yeni bir karar ile ( eski kararın kabul edildiği sayı ve üzerinde) bir kararla düzeltilebilir.
Kat Malikleri Genel Kurullarının bağımsız bölümlerin kullanımına ilişkin yönetim planı ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nun da kısıtlamaları üzerinde kısıtlamalar koymaları tartışmalıdır.
Eski malikin genel kurulda kabul oyu da olsa bağımsız bölümlerden yeni malikin faydalanma ve semere etme hakkının kısıtlanması da tartışmalıdır. ( Yönetim planında ve Kat Mülkiyeti Kanununda bulunmayan bir kısıtlamanın bir tek bağımsız bölüme yöneltilmesi için)
Ayrıca tapu sicilinde bulunmayan bir hususta Kat Malikleri Kurulu kararı olarak alınan kararlar bağımsız bölümlere sonradan iktisap edenleri ( satış, bağış, intikal, miras vs) dolayısı ile bağlayamaz.
Sözkonusu kararın iptaline yönelik yeni malik tarafından dava açılması ise karar tarihi her ne kadar altı aydan fazla olmuş ise de "kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmayacağından" hareketle dava edilebilir.