Sayın (osm27)
İtiraz eden siz olduğunuzdan;
(1) Toplantı çağrısı, usulsüz de olsa toplantıya katıldıysanız; çağrı işlevini gerçekleştirmiş demektir ve açacağınız davada toplantı çağrısının usulsüz yapıldığından söz edemezsiniz. (itiraz eden ve davayı açan siz olduğunuz için. İtiraz eden ve toplantıya katılmayan bir kat maliki toplantı çağrısının kendisine usulsüz yapıldığını böylece toplantıya katılamadığını, olağan üstü toplantı usulleri gereği toplantı gündeminden haberdar olmadığını iddia ederek, toplantı çağrısının mutlak butlan / kesin batıl / usul şartının eksik / geçersiz olduğu iddiası ile Alınan Kararların İptalini hakimden talep edebilir.
Bu arada Yönetim Planında söz edilen olağan toplantı tarihinde/ayından önce, böyle bir tarih yoksa her yılın Ocak ayından önce yönetimden olağan toplantı tarihini ve çağrısını resmi yöntemlerle takip etmelisiniz.
(2) Evet.
(3) Evet Hak Düşürücü Süreniz 30 gündür. Siz toplantı çıkışı kararlara imza atmasanız da, toplantıya katıldığınız için, kararları tebliğ almış sayılırsınız. İmza atmamanız usulen doğru değil. Olumlu ya da olumsuz oyunuzu belirterek, olumsuz ise neden olumsuz olduğunu şerh düşerek imza atmalıydınız. Siz belgeler hakkında bilgi talep ebilirsiniz ancak belge isteyemezsiniz. Belgeler ancak mahkemede sunacağınız iddia neticesinde hakim tarafından istenebilir.
(5) Kararı olmayan harcama yapılamaz, yapılırsa da aidat talep edilemez.
İtiraz edilmediği ve mahkemece iptal edilmediği sürece karar geçerlidir.
Yok hükmünde ya da mutlak butlan niteliğinde alınan kararlara itiraz etmek için hak düşürücü süre yoktur.
Nispi butlan niteliğinde alınan kararlar için Hak Düşürücü Süre vardır.
Bu forumdan araştırabilirsiniz.
(Hak Düşürücü Süre)