Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Usulsüz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına İtiraz

Başlatan osm27, Ekim 18, 2016, 01:38:41 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler İkamet ettiğim sitede kat malikiyim. Site yöneticimiz bazı yapacağı masraflar için ek aidat talep etti. Fakat yapılacak işler ve talep edilen ek aidat için Genel kurul kararı yoktur. Ben sitenin çok fazla toplayamadığı aidat olmasından, bu aidatların toplanması durumunda yapılacak işlerin bedelini fazlasıyla karşılayacak olmasından dolayı talep edilen ek aidatı vermeyeceğimi, zaten hukuken de bu aidatı toplayamayacağını bildirdim. Bunun üzerine site yönetimi olağanüstü genel kurul topladı. Fakat bu işlem için sadece ilan panosuna 15 gün öncesinden ilan asarak toplantıya çağrı yaptı, imza karşılığı tebligatta bulunmadı. Fakat ben yine de bu toplantıya katıldım. Salt çoğunluk 48 daireden 25 kişinin (vekaletler dahil) katılımıyla sağlandığı söylendi fakat ben bazı vekaletlerin geçerli olmadığı kanaatindeyim. Toplantıda konu ile ilgili yaptığım bazı itirazlar ve bilgi taleplerim dikkate alınmadı, ek aidat oylandı ve bir şekilde kabul edilmiş oldu, fakat yapılacak işler zaten yapıldığı için yapılmasına dair ayrıca bir karar alınmadı. Ayrıca toplantı kararları, karar defterine yazıldı mı bilmiyorum, toplantıya katılanlara imza attırılmadı ve toplantı kararları kat maliklerine imza karşılığında tebliğ edilmedi, ilan panosuna bile asılmadı. Benim bu konuyla alakalı sorularım şu şekilde :
1. Bu toplantının usulden geçersiz olması için neleri gerekçe göstererek itiraz etmem gerekiyor?
2. Sadece toplantıya katılmayan bir komşum mu toplantı çağrısının usulüne uygun yapılmamasını gerekçe göstererek itiraz edebilir?
3. Toplantıya katıldığım için itiraz sürem toplantının yapıldığı tarihten itibaren mi 1 ay dır yoksa Karar Defterine İmza atmadığım için bu sürenin başlaması için toplantı kararlarının tebliğ edilmesi mi gerekiyor? Zannederim toplantı katılım imza listesini karar defterine yapıştırarak işlem yapıyorlar.
4. Vekaletlerin geçersizliği ile ilgili itiraz etmek istersem, izleyeceğim usul ne olmalıdır? Toplantı karar defteri, katılım tutanağı, çağrı metni, vekalet yazıları ve diğer toplantı ile ilgili belgeleri incelemek üzere yönetimden istemem gerekiyor zannederim. (Bu toplantıda denetçi olmasına gerek görülmediği için denetçi yoktur) .Eğer yönetim bana bunları vermek istemezse ne yapmalıyım?
5. Genel Kurul kararı olmadan yeni demir baş işler yaptırmasında yönetimin sorumluluğu nedir? bu konuda kendisini dava edebilir miyim? Edersem ne tür bir yaptırımla veya ceza ile karşılaşabilir?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Linkback: Usulsüz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına İtiraz


  • Gösterim 6,759 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçlarına İlişkin Konular
  • 1 Yanıtlar

Sayın (osm27)



İtiraz eden siz olduğunuzdan;

(1) Toplantı çağrısı, usulsüz de olsa toplantıya katıldıysanız; çağrı işlevini gerçekleştirmiş demektir ve açacağınız davada toplantı çağrısının usulsüz yapıldığından söz edemezsiniz. (itiraz eden ve davayı açan siz olduğunuz için. İtiraz eden ve toplantıya katılmayan bir kat maliki toplantı çağrısının kendisine usulsüz yapıldığını böylece toplantıya katılamadığını, olağan üstü toplantı usulleri gereği toplantı gündeminden haberdar olmadığını iddia ederek, toplantı çağrısının mutlak butlan / kesin batıl / usul şartının eksik / geçersiz olduğu iddiası ile Alınan Kararların İptalini hakimden talep edebilir.

Bu arada Yönetim Planında söz edilen olağan toplantı tarihinde/ayından önce, böyle bir tarih yoksa her yılın Ocak ayından önce yönetimden olağan toplantı tarihini ve çağrısını resmi yöntemlerle takip etmelisiniz.

(2) Evet.
(3) Evet Hak Düşürücü Süreniz 30 gündür. Siz toplantı çıkışı kararlara imza atmasanız da, toplantıya katıldığınız için, kararları tebliğ almış sayılırsınız. İmza atmamanız usulen doğru değil. Olumlu ya da olumsuz oyunuzu belirterek, olumsuz ise neden olumsuz olduğunu şerh düşerek imza atmalıydınız. Siz belgeler hakkında bilgi talep ebilirsiniz ancak belge isteyemezsiniz. Belgeler ancak mahkemede sunacağınız iddia neticesinde hakim tarafından istenebilir.
(5) Kararı olmayan harcama yapılamaz, yapılırsa da aidat talep edilemez.

İtiraz edilmediği ve mahkemece iptal edilmediği sürece karar geçerlidir.

Yok hükmünde ya da mutlak butlan niteliğinde alınan kararlara itiraz etmek için hak düşürücü süre yoktur.
Nispi butlan niteliğinde alınan kararlar için Hak Düşürücü Süre vardır.

Bu forumdan araştırabilirsiniz. (Hak Düşürücü Süre)


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı