Alıntıtarafından karşılanması gerektiğini öğrendim.fakat sulh hukuk mahkemesi tarafından bilirkiş getirip tutanak tutturmam gerektiğini bilmiyordum kaldıki bilsemde bilirkişi gelene kadar suyun parke üstünde açaçağı hasar daha fazla olacaktı ve benim dairem boş kalacaktı o süre zarfında.sigorta şirketinin tutmuş olduğu rapor mahkemede delil sayılmazmı.kat maliklerine noterden ihtarname çektim bir sonuç alamadım.şimdi ben bu masrafımı ve motorun elektrik bağlantısını apartmandan almak için dava açtığım takdirde kazanma şansım nedir.bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Bu kısım benim için önemli idi. Öncelikle geçmiş olsun. Anneannem hep "ev alma komşu al" olum derdi. Haklı imiş. Tamamı ile apartman ile ilgili bir husus için para harcamışsınız.
Çünkü temeller ve su basman tartışmasız ortak alandır. Değiştirilemez.
Yalnız yaptığınız işlemleri için sıra biraz yanlış olmuş.
Bu sorunu keşfettiğiniz zaman eğer kat maliklerine durumu bildirdiğinizde ilgisiz kaldıklarını hissettiğiniz an varsa yöneticiye (olmayabilir. çünkü bina 7 malikten oluşuyor) yoksa tüm maliklere birer iadeli taahhütlü mektupla durumu bildirip bir de noter tebligatı yapsa idiniz tamamı ile haklı olacaktınız.
Bunu yapmayıp sulh hukuk mahkemesine başvurup bilirkişi yolu ile karar verilse zatan sorun olmayacaktı.
Ama olsun diyoruz.
"Çünkü temeller ve su basman tartışmasız ortak alandır. Değiştirilemez. " hükmü gereği buraya yapılan harcamaları siz yaptınız ve diğer maliklere rücu edebilirsiniz. Davayı yaptığım masrafı ödemiyorlar diyerek şimdi açınız. Davada sigorta şirketinin evrak ve tutanakları da delil olacaktır. Açacağınız dava gördüğünüz zararlardan dolayı diğer maliklere rücu davası olup, ayrıca yapılmşış olan temel suyunu toplayan rogarda toplanan suyu gidere veren motırun da ortak tesis sayılması gereğini dilekçede belirteceksiniz.
Kolay gelsin diyorum.