Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

ortak alan kavramı yorumlanması (yaygın Site Yönetimive Toplu Yapı Tanımına Göre

Başlatan supradyn, Şubat 05, 2008, 02:13:02 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

7 değişik münferit parsel her bir parselde 4 katlı yapı ve bahçe olmak üzere yeni kanuna göre toplu yapı kapsamına girip toplu yapı yönetimi oluşturmak istemektedirler  iddiaları
herbir parsel yanyana ve komşu olması
bütün bu blokları çevreleyen bir çevre duvarı ile çevrilmiş olması
her iki blok için bir kapıcı dairesi tahsis edilmesi (onaylanan projede ki durum)
nı bahane etmektedirler.
toplu yapı kapsamına girilebilir mi ?bundan mada hiçbir ortak alan ortak tesis veya ortak hizmet alanı yoktur .bahçe sulaması için ortak ödenen su parası dışında

kapıcı dairesini 7 bloğun ortak alanı olarak kabul edilmesi öngörülmekte dolayısıyla 7 bloktan 2 blok bodrum katı diğerlerinin ortak alanı olarak kabul edilebilinir mi?imar kanuna göre müteahit her  8 den fazla bağımsız bölüm için bir kapıcı dairesi bulundurmak zorundadır.maddesi nasıl aşılmıştır.

Linkback: ortak alan kavramı yorumlanması (yaygın Site Yönetimive Toplu Yapı Tanımına Göre


  • Gösterim 15,649 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 3 Yanıtlar

Aşağıda kırmızı ve bold ile yazdığım kısımlara göre ben anayapınızın toplu yapı hükümlerine tabii olabileceğini değerlendiriyorum. Ortada yaygın bir site yönetimi var. Tek bir ortak alan yani bahçe ve çevreleyen ortak duvar  olması dahi şartın yerine gelmesini sağlıyor.

KMK DOKUZUNCU BÖLÜM: Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler  MADDE 66- Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder.Toplu yapı kapsamındaki imar parsellerinin bitişik veya komşu olmaları şarttır. Ancak bu parseller arasında kalan ve imar plânına göre yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamuya ayrılan yerler için bu şart aranmaz. Toplu yapı kapsamındaki her imar parseli, kat irtifakının veya kat mülkiyetinin tesisinde ayrı ayrı dikkate alınır. Ancak, toplu yapı birden fazla imar parselini içeriyorsa, münferit parseller üzerinde toplu yapı hükümlerine tâbi olacak şekilde kat mülkiyeti ilişkisi kurulamaz.


7 değişik münferit parsel her bir parselde 4 katlı yapı ve bahçe olmak üzere yeni kanuna göre toplu yapı kapsamına girip toplu yapı yönetimi oluşturmak istemektedirler  iddiaları, herbir parsel yanyana ve komşu olması ,bütün bu blokları çevreleyen bir çevre duvarı ile çevrilmiş olması her iki blok için bir kapıcı dairesi tahsis edilmesi (onaylanan projede ki durum)
bundan mada hiçbir ortak alan ortak tesis veya ortak hizmet alanı yoktur .bahçe sulaması için ortak ödenen su parası dışında

kapıcı dairesini 7 bloğun ortak alanı olarak kabul edilmesi öngörülmekte dolayısıyla 7 bloktan 2 blok bodrum katı diğerlerinin ortak alanı olarak kabul edilebilinir mi?imar kanuna göre müteahit her  8 den fazla bağımsız bölüm için bir kapıcı dairesi bulundurmak zorundadır.maddesi nasıl aşılmıştır.

Toplu Yapı hükümlerini uygularsak kapıcı daireleri için bu durumu diğerlerinin ortak alanı olarak kabul edilmesi maddesini yönetim planında yer aldırırBinaların kapıcı daireleri dışındaki ortak alanları o binalara ait olur.

Kat Mülkiyeti alınmış anladığım kadarı ile , imar mevzuatı yıllara veya büükşehirlere göre değişkenlik gösterebilir. Bu konuda yapım yılını ve şehrini bilemiyoruz. İskan izni alındığına göre sorun yok. O konuya dönmenin bir anlamı yok.


Saygılarımla,
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Sayın Yönetici,
Kat mülkiyeti tapuları alınmış 10 adet yanaşık düzen (yapışık ikiz) villadan (toplam 20 villa) oluşan bir sitede oturuyoruz.  Site yönetim planında ortak alanlar tanımlanmış olup, ilgili maddeler şöyledir;
1-Ana taşınmaz; bir bodrum, iki normal katı olan 10 adet ikiz bloktan oluşan  toplam 20 bağımsız kullanımlı konuttur. Her bir malike ait taşınmazın bodrum katında yalnızca malike ait kalorifer dairesi, su deposu-hidrofor ve sığınak alanı, zemin katı ve birinci katında malike ait oda, salon, mutfak, banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Ana taşınmazların tamamı konut olarak kullanılır; başka hiçbir şekilde kullanılamaz. 2- 634 Sayılı Kanunun 4.maddesinde belirtilen ve bağımsız bölümler dışında kalan yerler ile kat maliklerinin ortak kullanmaları, korunma ve yararlanmaları için zorunlu olan diğer bütün yerler ortak kullanım alanları, ortak yerlerdir.3-Kat malikleri ana taşınmazın ortak yerlerinden ilgili kanunlarda ve bu yönetim planındaki hükümlere göre yararlanma hakkına sahiptirler. Ana taşınmazın tüm ortak yerlerinde ortak mülkiyet hükümleri caridir. Sorum şudur; tüm binaların çevresinde bulunan ve binanın dış cephesinden başlayarak bahçeye doğru olan 70-80 cm enindeki (binaların çatı saçak altlarına denk gelen ve binayı tümüyle çevreleyen) yürüme yolları ortak alan kapsamına girer mi? Buraların tamiratı/yenilenmesi için oluşan giderler kim tarafından karşılanır? Teşekkür ederim.


27 yıldır Apt.arka bahçesini kendi imkanlarımla düzenleyip kullanıyorum vede her türlü temizliğini bakçenin bakımını ben üstlenmekteyim.Yöneticimizi değiştirdik şimdi yeni yeni yöneticimiz benim bahçeyi kullanmamı yasaklamak istiyor.Aynı zamanda kendisi yönetici ben de denetçiyim.Yönetici kimsenin şikayeti olmadan benim bahçe yolunu kullanıp arka tarafa geçmemi istemiyor ve hakkında şikayet var diyor.Kimin şikayetçi olduğunu sorduğumda da söyleyemem diyor.Apartmanımızda gereksiz harcamalar yaparak  borçlandırıyor 28 yıllık uygulamaları karar alınmadığı halde değiştirmek istiyor.Apt.bahçesini çiçekleri ve ağaçlanmayı yok ederek oto park yapacağım diyor bende karar alınmadı yapamazsın diyorum.Dinlemiyor Apartman sakinlerini bu sıkıntıdan kurtarabilmem için  nasıl bir yol uygulamam gerektiğini bildiriseniz minnettar olurum.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı