Aşağıda kırmızı ve bold ile yazdığım kısımlara göre ben anayapınızın toplu yapı hükümlerine tabii olabileceğini değerlendiriyorum. Ortada yaygın bir site yönetimi var. Tek bir ortak alan yani bahçe ve çevreleyen ortak duvar olması dahi şartın yerine gelmesini sağlıyor.
KMK DOKUZUNCU BÖLÜM: Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler MADDE 66- Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder.Toplu yapı kapsamındaki imar parsellerinin bitişik veya komşu olmaları şarttır. Ancak bu parseller arasında kalan ve imar plânına göre yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamuya ayrılan yerler için bu şart aranmaz. Toplu yapı kapsamındaki her imar parseli, kat irtifakının veya kat mülkiyetinin tesisinde ayrı ayrı dikkate alınır. Ancak, toplu yapı birden fazla imar parselini içeriyorsa, münferit parseller üzerinde toplu yapı hükümlerine tâbi olacak şekilde kat mülkiyeti ilişkisi kurulamaz.
7 değişik münferit parsel her bir parselde 4 katlı yapı ve bahçe olmak üzere yeni kanuna göre toplu yapı kapsamına girip toplu yapı yönetimi oluşturmak istemektedirler iddiaları, herbir parsel yanyana ve komşu olması ,bütün bu blokları çevreleyen bir çevre duvarı ile çevrilmiş olması her iki blok için bir kapıcı dairesi tahsis edilmesi (onaylanan projede ki durum)
bundan mada hiçbir ortak alan ortak tesis veya ortak hizmet alanı yoktur .bahçe sulaması için ortak ödenen su parası dışında
kapıcı dairesini 7 bloğun ortak alanı olarak kabul edilmesi öngörülmekte dolayısıyla 7 bloktan 2 blok bodrum katı diğerlerinin ortak alanı olarak kabul edilebilinir mi?imar kanuna göre müteahit her 8 den fazla bağımsız bölüm için bir kapıcı dairesi bulundurmak zorundadır.maddesi nasıl aşılmıştır.
Toplu Yapı hükümlerini uygularsak kapıcı daireleri için bu durumu diğerlerinin ortak alanı olarak kabul edilmesi maddesini yönetim planında yer aldırırBinaların kapıcı daireleri dışındaki ortak alanları o binalara ait olur.
Kat Mülkiyeti alınmış anladığım kadarı ile , imar mevzuatı yıllara veya büükşehirlere göre değişkenlik gösterebilir. Bu konuda yapım yılını ve şehrini bilemiyoruz. İskan izni alındığına göre sorun yok. O konuya dönmenin bir anlamı yok.
Saygılarımla,