bir blokta 64 daire olmak üzere 128 daireli iki bloktan oluşan sitemizin tam ortasın da peyzaj alanı var. burada bir havuz ve iki çardak bulunuyor. ve yeşil alan.
bina yönetimi bu iki çardağın simetriğinde iki adet daha çardak inşaatına başladı.
iki çardakta kömürlü semaver ve gürültü için şikayetçi iken bu dörde çıkacak ki yeni çardaklar evimize daha da yakın.
yönetime gittim çardakla ilgili bir genel kurul kararının olmadığını çoğunluk oylaması yapılmadığını kaldırılmasını istedim.
yönetici kararla site menfaatleri için almaya,satmaya,yaptırmaya verilmiş genel bir karar olduğunu buna istinaden yaptıklarını söyledi ve kara defterini gösterebileceğini söyledi.
ben bunun için yani yeni çardak yapılabilmesi için sadece buna ilişkin bir oylama gerektiğini yukarıda da belirttiğim gibi bir kararın bunun için yeterli olmadığını mevcut kararın amacını çok aştığını belirttim.
ayrıca bu şekilde "almaya,satmaya, yaptırmaya" şeklinde bir kararla yönetimin o zaman ortak alanı bile satabileceğini, onay almadan havuz, büfe gibi anormal tasarruflarda da bulunabileceğini, bütün bunların ancak genel kurul kararı ile yapılabileceğini, bu şekilde genel kurulun tüm yetkilerini yöneticiye devredemeyeceğini, aslen zaten böyle bir niyetlede böyle bir kararın çıkmadığını söyledim.
bir diğer konu acaba bu peyzaj alanın değişimi için belediyeye bir itiraz hakkı var mı? yani imar müdürlüğüne bir itirazda bulunulabilir mi? yeşil alan bozularak önceden onaylanmış bir plana karşı çardak ilave ediliyor.
yukarıda ki konular için ne şekilde bir mücadele verebilirim ?
çardak yapılmasını nasıl önleyebilirim?
direk çardak konusunda bir genel kurul kararının olması gerekmez mi?
dava açabilir miyim ?
belediyeye müraacat edebilir miyim ?
teşekkürler.
Linkback:
Apartman yönetimi genel kurul kararı olmadan ek çardak yapıyor.