Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

GENEL KURUL TOPLANTISI.HAZİRUN VE ALINAN KARARLARI KAT MALİKLERİNİN İMZALAMAMASI

Başlatan evren79, Ağustos 16, 2019, 05:53:06 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herkese merhabalar,

9 blok ve toplam 200 daireden oluşan bir sitede 2 yılda bir kararlaştırılmış genel kurul toplantısı kat maliklerine iadeli tahahütlü posta veya imza karşılığı elden davetiye gönderilmeden sadece yöneticinin attığı cep telefonu mesajı ile haberi olan kat malikleri ile yapıldı.İlk toplantıdan haberim olmadığından bende katılamadım.ikinci toplantıda genel kurulda hazirun listesi tutulmamıştı, haliyle toplantıya katılanların imzalı listesi de yoktu.diğer sakıncalı olay karar defterinde alınan kararların altında oy çoğunluğu sağlayan kat maliklerinin imzaları alınmamıştı.Yani alınan karar var ama maliklerin hiçbirine imzalatılmamış.bu konu hakkında denetim kurulunun görevi nedir? ne yapmaları gerekir.? vatandaş iptal davasında süre zaman aşımı ne kadardır? sanırım 8 yıllık sitenin kuruluşundan beri tüm alınan kararlar bu şekilde alınmış.bunun düzeltilmesi için ne yapılmalı.? bir başka konu genel kurul kararı olmadan yöneticinin kendine maaş ödemesi yapması.nerden tutulsa elinde kalacak tüm konular.yardımlarınız ve değerli bilgileriniz paylaştığınız için şimdiden teşekkür ediyorum...
Linkback: GENEL KURUL TOPLANTISI.HAZİRUN VE ALINAN KARARLARI KAT MALİKLERİNİN İMZALAMAMASI


  • Gösterim 2,722 
  • Genel Kural Tarif ve Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakına İlişkin Konular
  • 1 Yanıtlar

Öncelikle genel kurul çağrınızın usule uygun olmadığını belirtelim.

1)  O halde genel kurulun tamamının iptalini sulh hukuk mahkemesi yolu ile sağlamamız mümkündür. Bunun  koşuşu genel kurula katılmamamızdır. Eğer katıldı isek genel kurulun tümünü iptalini sağlamak mümkün değildir.

2) Eğer genel kurula katıldı isek , birinci maddedeki koşula uymuyor isek, o halde genel kurulda alınan kararlara  itiraz ettiğimiz hususlarda 30 gün içinde Sulh Hukuk Mahkemesinde itiraz edebiliriz.

3) Bununla beraber toplantıya katılmadınız ise söz konusu kararı öğrenmenizden itibaren bir ay içinde ( yönetici veya yönetim kurulunun görevi genel kurulda alınan kararları bekletmeden kat maliklerine ilan etmek ve oturmayan kat malikleri için iadeli taahhütlü mektupla bildirmektir.) genel kurulda alınan kararlara  itiraz ettiğimiz hususlarda 30 gün içinde Sulh Hukuk Mahkemesinde itiraz edebiliriz.

4) Yine toplantıya katılmadınız ise söz konusu kararı öğrenmenizden itibaren her halükarda 6 Ay içinde  Sulh Hukuk Mahkemesinde itiraz edebiliriz.

5) Eğer alınan kararlar Kat Mülkiyeti Kanununu'nun emredici hükümlerine, Anayasaya ve diğer yasalara aykırı ise bu kararlar hukuken yok sayılacağından yukarıda belirtilen süre kısıtlamalarından sonra dahi dava açılabilir.

6) Bu verdiğim bilgilere göre eski yıllarda alınan kararları değerlendirebilirsiniz.

7) Denetçilerin usule aykırı olan genel kurullardaki görevi diğer kat maliklerinin yukarıda yapacakları ile aynıdır. Esasen denetçi de bu ifade ettiğiniz genel kurulda seçilmiştir. O halde denetçinin görevi de tartışmalıdır. Ancak söz konusu genel kurul mahkemece iptal edilmedikçe denetici görevlidir.

Alıntı YapIV - Kararlar:

Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.

Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür.

V - Hakimin müdahalesi:

Madde 33 – (Değişik birinci fıkra: 14/11/2007-5711/17 md.) Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz.

Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir.

Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.

(Değişik üçüncü fıkra: 14/11/2007-5711/17 md.) Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.

Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı