Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Doğalgaza Geçiş

Başlatan isil38, Ocak 03, 2008, 01:46:51 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LÜTFEN BİRİ BANA YARDIMCI OLSUN.KOMBİLİ BİR EVDE OTURMAKTAYIM AMA EVİM GİRİŞ KAT OLDUGU İÇİN ÇOK SOGUK OLUYOR VE BU YÜZDEN SOBA YAKIYORUZ. APARTMANDAKİLER  SOBA KULLANMAMIZI İSTEMİYORLAR. BİZE ÇOGUNLUK SAGLANIRSA YENİ YASAYA GÖRE EVİNİZİ SATTIRIP SİZİ BURDAN ÇIKARTIRIZ DİYORLAR. NASIL BİR UYGULAMA YAPABİLİRLER. ISINMAK İÇİN İSTEDİGİMİZ SEÇİMİ YAPAMAZMIYIZ. ACİL CEVAP BEKLİYORUM. SAYGILAR.
Linkback: Doğalgaza Geçiş


  • Gösterim 14,237 
  • Bireysel / Merkezi Isınma Sistemine Geçiş , Merkezi Isıtma Sistemi Paylaşımı / Kalorimetre / Payölçer /Doğalgaz /Kombi İle İlgili Konular
  • 1 Yanıtlar

#1
Anayapıda kombiye dönüş kararını bulun. O kararda kombi harici ısınma yasaklanmış mı bakın! Yasaklanmamış ise soba kullanabilirsiniz.  Kat malikleri yeni bir genel kurul toplantısında kombili ısınma harici ısınma biçimlerini yasaklayabilirler. Bu durumda kombi kullanmanız gerekir. Bu karara rağmen soba yakmakta ısrar ederseniz, mülkiyetinizin devri konusunda dava açabilirler. Ancak ben bu davayı kazanacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Ancak davayı şu biçimde açarlarsa ve ispat ederlerse sorun teşkil edebilir. Sobanın bacasının açılma biçimi anayapıya zarar verdi ise, yada soba bacası dumanı ana yapının rengine zarar veriyorsa. ...

Yine de durumunuzu net bilemediğim için lütfen aşağıda yazan maddeleri okuyun ve sizin durumunuza uygun olanı seçip öyle davranın..

Bununla beraber doğalgaz ve ısınma konusunda yeterli olarak bilinmeyen bir kısım hususu açıklamak isterim.

"Anagayrimenkulde karar ile katı yakıttan, sıvı yakıttan ya da doğalgazlı yakıttan ferdi ısınmaya geçildiği taktirde , ferdi ısınmanın mutlaka doğalgazla yapılması gerekir."

Merkezi sistemdeki kalorifer yerine ferdi ısınmaya karar verildiği taktirde , bağımsız bölüm malikleri kömür odun yada sıvı yakıt sobaları kullanamazlar.

Aksine davranan için mahkemeye başvurulup, bunun men edilmesi istenebilir.

Bağımsız Bölüm maliki, doğalgazla ferdi ısınmaya geçtikten sonra , bu şekilde ısınmak için gerekli tesisatı kuramıyorsa , bu sistemi kurmaya zorlanamaz.

Dikkat!!! KMK'da kalorifersiz bir binada doğalgaza geçilmek istenmesi halindenasıl bir karar alınacağı belirtilmemiştir.


Aşağıda konu ile ilgili maddeler var.

Niye ısrarla soba yakıyorsunuz ki.?.. Hem kombili ısınmadan pahalıdır. Hem de sağlıklı değildir. Bununla beraber odun, kömür taşıma ve artıkları atma gibi bir uğraşınız olacak. Aynı zamanda istediniz zaman tüm evi ısıtamayacaksınız. Aslında öne sürdüğünüz nedenler haklı değil bilmenizi isterim. Yalnız komşularınızın ısrarı da haklı değil. Siz onlara zarar vermedikçe her tür ısınma biçimi ile ısınabilirsiniz. Apartmanlar hapishane değildir. Kurallar uygun komşuluk ilişkilerinin yaratılması için vardır.


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz. Kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir. (md:

VIII - Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti:
Madde 25 - Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.
Bu gibi bir kat maliki hakkında, bağımsız bölümün mülkiyetinin hükme en yakın tarihteki değeri o kat malikine ödenerek bu mülkiyetin diğer kat maliklerine, arsa payları oranında devredilmesi için davanın açılması, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, diğer kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla karar  vermesine bağlıdır. Bu karara rağmen kat maliklerinden bir kısmı bu davayı açmak istemezse, davayı öteki kat malikleri açar ve hâkim hüküm vermeden önce devir bedelinin ileride hak sahibine ödenmek üzere bankada üçer aylık vadeli hesaba yatırılması ve makbuzunun ibrazı için davacılara resen belirleyeceği uygun bir süre verir. Devir bedelinin süresi içinde yatırıldığına ilişkin belge ibraz edildiğinde ve davanın kabulü halinde hâkim, davalının bağımsız bölümünün mülkiyetinin davayı açmış olan kat maliklerine arsa payları oranında devredilmesine ve devir bedelinin işlemiş faiziyle birlikte davalıya ödenmesine karar verir. (md:12)
Aşağıdaki durumlarda, birinci fıkrada yazılı çekilmezlik, her halde mevcut farz edilir
a) Ortak giderlerden ve avanstan kendine düşen borçları ödemediği için hakkında iki takvim yılı içinde üç defa icra veya dava takibi yapılmasına sebep olunması;
b) Anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh hakimi tarafından 33 üncü madde gereğince verilen emre rağmen, bu kanunda yazılı borç ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle öteki kat maliklerinin haklarını ihlal etmekte devamlı olarak bir yıl ısrar edilmesi;
c) Kendi bağımsız bölümünü randevu evi veya kumarhane veya benzeri yer olarak kullanmak suretiyle ahlak ve adaba aykırı harekette bulunması.

Bu maddedeki dava hakkı, devir konusunda kat maliklerince alınan dava açma kararının öğrenilmesi tarihinden başlayarak altı ay ve her halde dava hakkının doğumundan başlayarak beş yıl içinde kullanılmazsa veya dava sebebi ortadan kalkmışsa düşer. (md:12)
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı