Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yazlık Sitede Balkona Boydan Boya Panjur

Başlatan rüzgar dağlı, Temmuz 23, 2019, 12:35:35 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler,

Sitedeki müstakil evler yan yana sıralanmış altıgen şeklinde ve denize paralel uzanıyor. Balkon bölümlerinde ise üstü ahşap tente diyebileceğim şekilde kapalı ve o tenteyi de ahşap 6-7 tane kolon tutuyor. Yan komşumuz o kolonlar arasına boydan boya sineklik ve açılır kapanır üst tarafta kendi bölmesi içinde toplanabilen panjur ile kapatmış durumda. Kat mülkiyetinde okuduğum kadarıyla panjura herhangi bir kısıtlama getirmiyor güneş ve rüzgardan korunma amaçlı fakat balkon tabirini bozmayacak ortak kullanım alanı içinde olan balkonu ev içine kapatır gibi kaplamayacak şekilde olması gerekiyormuş panjurların, yani duvar şeklinde olmaması gerekiyormuş, korkuluklar varsa tabanda onların üzerine panjur eklenebiliyor sanırım tamamen kaplanamıyor doğru anladıysam... Fakat komşum tamamen kapalı vaziyette boydan boya balkonun etrafını kapladı bu yüzden de rüzgarımız kesildi yazlık yer olduğu için çok sıcak ve hava gelmiyor bizim balkona, evin içi bile daha çok esiyor. Yasada nasıl rüzgardan kaçanı düşünüyorsa, rüzgar arayanı nasıl düşünmüyor anlayamadım nasıl bir saçmalık... Mantıken rüzgar varsa giyinirsin fakat sıcak geliyorsa daha çok soyunamazsın, ne yapacaksın derini mi çıkartacaksın... Evde kalanlar da yaşlı insanlar anneannem dedem, yürümeleri biraz sıkıntılı hava almak için evden yürüyorlar sürekli... Yazlık sitelerle ilgili özel bilgiler varsa bile ben ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim. Resimlerden de görebilirsiniz ne demek istediğimi.
Linkback: Yazlık Sitede Balkona Boydan Boya Panjur


  • Gösterim 5,063 
  • Bağımsız Bölüm, Arsa Payı, Eklentiler İle İlgili Konular
  • 4 Yanıtlar

Sayın rüzgar dağlı;

Sizin ifadeniz ile anayapı ile bitişik balkon tabir ettiğiniz yerde yapılan veranda, taraça, sundurma gibi veya benzer adla adlandırılan yapının yapıldığı yer mimari projesinde olmayabilir veya belirtilen yer ortak alan da olabilir. Yönetim Planı ile bina dışında bu tür yapıların yapılmasının yasaklanması yönünde maddelerin de içermesi olasıdır.

Öncelikle Onaylı Mimari Projeniz ile Yönetim Planınızı inceleyin, inceletin. Çıkan sonuca göre hareket etmenizin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

Saygılar...



Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Balkon olarak adlandırdığım yerin tamamı ana planda yok. Yıllar önce herkesin balkonu büyütüldü birbirimize verdiğimiz izinlerle fakat bu büyütülen yerler normalde ortak alana giriyor. Site sözleşmesinde ve planda o şekilde geçiyor, bahçeler ortak alan. Ve herkesin eşit payı var aslında bir nevi ortak alandan. Kişisel alan 63 metrekare ve ortak alandan kişiye düşen metrekare ise 233 gibi bir sayı idi. Büyük ihtimalle arsa ölçümleri yapılması gerekiyor ve planın incelenmesi gerekiyor ama araştırdığım kadarı ile panjurları, dava açarsam kaldırabiliyorum.

#3
Sayın rüzgar dağlı;

Onaylı mimari projede olmayan ve de ortak alanda yapılan söz konusu yerin eski hale getirilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde Elatmanın Önlenmesi (Müdahalenin Meni) davası açarak hukuki süreç başlatabilirsiniz. Muhtemelen davayı kazınır ve mevcut yapının kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Fakat anladığım kadarıyla siz sadece panjurların kaldırılmasını istemektesiniz.

Mahkeme onaylı mimari projede olmayan, mevzuat hükümlerine aykırı yapılmış kaçak bir yapının sadece panjurlarının kaldırılması için karar verir mi...? Mahkeme yerinde tespit yaparsa, bilirkişi bunu tespit ederse ki tespit yapılır, buna rağmen sizce nasıl bir karar çıkar...? Mahkeme mevcut hukuksuzluğu panjurların kaldırılması kararı ile yasallaştırılabilir mi...?

Asıl sorun kat maliklerinin yaptığı projeye ve mevzuata aykırı ilave ve eklemelerin kendilerine ileride nasıl çözümsüz sorunlar getirebileceğini düşünmemeleridir. Muhtemelen site içerisindeki bağımsız bölümlerin hepsinde bu tür yapılar mevcuttur. Konuyu kat malikleri kurulunda enine boyuna tartışmalı, doğru ve akılcı kararlar alarak sorunu çözmelisiniz.

Saygılar...
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Yapılan panjurlar hava sirkülasyonumuzu kesip yaşam alanımızı etkilemektedir bence bu yeterli bir sebep kararın alınması için. Sonuçta bu şahıs balkonu kapatıp resmen bir odaya çevirdi resmen evini büyüttü. Mantıklı bakarsak eğer bu şahısa soğuk geliyorsa zaten şu an kapatıp odalaştırdığı o balkondan evine girip orada ısınarak hayatına devam edebilir fakat bizim kendi kendimize rüzgar ve hava sirkülasyonu yaratma şansımız yok... Açıkcası söyledikleriniz havada kaldı daha önce verilmiş herhangi bir benzer yargıtay kararı yok mu? Tam olarak ne olur yani panjurlar kaldırılır mı bunu davada mı öğreneceğiz?


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı