Toplu yapılarda Kat malikler kurulunun olağan veya olağanüstü 1.nci toplantılarında yeterli sayıda kat malikinin bulunmaması durumunda,2.nci toplantılarda;yeter sayı aranmadan, toplantının açılması ve karar alınması için en az 3 kat malikinin bulunmasının yeterli olmasına rağmen, ANCAK YETER SAYI SAKLI OLAN KARARLAR ALINAMAZ hükmünü içeren maddeler belirtilmiştir.bu maddeler içersinde sitelerde bilhassa önem arzeden AİDATLARIN TESBİTİ VE EK ÖDEME TALEBİ VB. kararlar
toplantıya katılanlar değil,tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu-oy çokluğunun (%51 oy) veya (%100 oy) aranan maddeler içersinde mi yer alır. (YER ALMAZ.!!!) Bu sorumun açılmasını isteyişimin nedeni; 5 ay önce olağan kat malikleri kurulunda alınan aidatların ve bilahare kat malikleri kurulunda yetki verilmemesine rağmen yönetimin ek ödeme talebinin bazı malikler tarafından yasaya uygun değildir şeklinde müracaatı ve aidatlar dışında istenilen ek ödemelerin ödenmemesi,yönetimin de bunun üzerine yazlık bir site olması ve kat maliklerinin kış aylarında toplantıya katılamayacaklarını da hesap ederek,halen site içinde veya siteye yakın yerlerdeki kat malikleri ile olağanüstü toplantıyı bu ay içinde (kış şartlarında) talep ederek aidatları yeniden belirlemek ve ek ödeme için yetki almak ve yasaya göre yanlış yapılan işlerin ve alınan kararların düzeltilmesi yolununa gitmek isteyişlerinden,en azından 2.nci toplantıda bunların karar altına alınmasını sağlamak istemelerinden kaynaklanmaktadır.Sanıyorum diğer kanunlarda olduğu gibi K.M.Y da da yasal boşluklar var.
AİDATLARIN TESBİTİ VE EK ÖDEME TALEBİ VB. kararlar ikinci toplantıda toplantıya katılan kat maliklerinin çoğunluğu ile alınır. Dikkat! Bu kararlar kanunda yeter sayı ile korunmuş kararlardan değildir. AİDATLARIN TESBİTİ VE EK ÖDEME TALEBİ VB. kararlar tüm kat maliklerinin değil, toplantıya katılanların salt çoğunluğu -oy çokluğunun (%51 oy) ile alınır. Yönetiminizin yaptığı doğrudur. Yasal olarak duyurulmuş bir toplantı ise sorun yok.
-K.M.Y MD:41. ........denetim kurulu site yönetim planlarında yazılı zamanlarda,zaman yazılmamış ise (site yönetim planında yazılı değil) her takvim yılının 1.nci ayı içersinde,kat malikler kuruluna verecekleri bir raporla denetim sonucunu ve anagayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirirler.Rapor çoğaltılarak taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir.noter tastikli bir defterede rapor geçirilerek,tarih konularak imza edilir.Denilmesine rağmen yasanın bu maddesi denetim kurulunca hiç uygulanmıyor ise, kat malikleri nasıl bir işlem yapabilirler.? Denetim Kurulu'nu ibra etmeyebilirler. Eğer denetim kurulunun bu davranışını art niyet gözeterek yaptığı düşünülüyorsa denetim kuruluna dava da açılabilir.