Merhaba,
310 konutluk, 2 ayrı ada/parselden oluşan, 2 ayrı konut tipi (dubleks ve daire) olan bir sitede daire sahibiyim. Tapuda 90 yılında tescil edilmiş 2 adet maktu yönetim planı var. Bu planlar sadece o günkü 3 yönetici tarafından imzalanmış. Anlaşılan o ki, kooperatiften site yönetimine geçiş için bir formalite tamamlanması için yapılmış. Adalar arasında sadece belediyeye ait yol var. Tapularımız da şöyle: alt ada için 1/123, üst ada için 1/187. Ve bu adaların ortak tesisleri de yok. Biz her iki adanın da kendi yönetimleri olmasını istiyor, bunun dışında başkaca bir üst yönetime, ya da diğer adayla ilgili bir yönetime tabi olmak istemiyoruz. Kendi adamızda 40 bağımsız bölümden oluşan 4 adet (10'arlı) blok, 83 adet de dubleks konut var.
30 Mart 2008'de yapılan olağan site genel kurulunda yedekleri ile birlikte 3 yönetici, yedeğinin kat maliki olmadığı sonradan anlaşılan bir adet de denetçi seçilmişti. Bu arada aynı yönetim 15 haziranda bir olağanüstü genel kurul yaparak site çevresine tel örgü yapılması ile biyolojik arıtma tesisi yapılabilmesi için (proje yok, fizibilite yok ) avans toplanması kararlarını toplantıya katılan salt çoğunlukla aldı. (toplantı katılımı 70 kişi civarında idi.) Bu karara karşı çıkan kat maliklerinin büyük bölümü konut başına 400, 100 de tel örgü için toplam 500 tl'yı ödemek istemediler. Karşı çıkanlara yönetimin tavrı sertti. Önce avukat aracılığı ile ihtar gönderdiler. Yaklaşık 100 kişiyi böylece korkutarak yarıya indirdiler. Daha sonra da telefonla sürekli taciz ederek icra gönderecekleri tehdidi ile bu sayıyı biraz daha düşürdüler. Sonuçta 17 kişiye icra gönderdiler. Bu arada olağanüstü genel kurul kararlarının iptaline yönelik davalar açıldı. Bu yöneticiler, kendilerini "geçici yönetim" olarak tanımladılar. Yönetim planı çalışmalarına başlandı ama bitirilemedi. Yani yeni yasaya uyarlanmış ve 4/5 çoğunlukça imzalanarak tapuya tescil edilmiş bir yönt.planımız henüz yok. Yönetim bu ay (mart) sonunda yapılacak kat malikleri kurulu için normal bir gündem hazırlayarak çağrıyı dağıttı. Bu uzun bilgiden sonra biraz daha sabrınızı zorlamayı göze alarak sorularıma geçiyorum. Kısa kısa;
1- Adalarımız tapuda zaten ayrı olduğu halde, bu kurulda ada ayrılması için karar çıkartmak gerekir mi? (Gündemde yok, 1/3 çoğunlukla gündeme aldırmayı zorlayarak.)
2 - Her ada yönetim planını kendisi yaparak, yasanın 9. bölümüne göre toplu yapı yönetimi oluşturabilir mi?
3- Olağanüstü kat malikleri kurulunda alınan arıtma kararı "yok hükmünde" değil midir? Bu tür kararlar 4/5 çoğunluk gerektirmiyor mu?
4- icraya karşı, süresi içinde, icranın durdurulması yönünde, açılan davalar da gerekçe gösterilerek ,itirazlar yapıldığı halde, yeni gelecek yönetim, bu konuda ısrarlı davranabilir mi? Davranırsa eğer bu yasal mıdır?
Sizi epeyce yoracağını düşündüğüm cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi günler dileklerimle, sayın admin.