Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Uye ol Veya Giris yap
Cevap için teşekkür ederim.
4.11.2017 tarihindeki ilk toplantı muhtemelen olağan apartman malikleri toplantısı olsa gerek. Lakin herhangibir tebliğ yapılmadı ne posta yolu ile ne imza karşılığı yapılan toplantı bildirimi nede kiracıma yapılmış imza karşılığında yada posta yolu ile yapılmış bir tebliğ olmadı. Muhtemelen bana böyle bir tebliğ yapılmadığına göre diğer apartmanda oturmayan kat malikleri içinde olağan apartman malikleri toplantısı için bir tebliğ yapılmamıştır.
2. toplantıda 14.11.2017 tarihinde yapmışlar. Sanırım olağanüstü toplantı statüsüne giriyor. Telefonla toplantı saatinde yöneticilik yapmayı kabul etmediğim için Sırayla 1 sene geçmişte yöneticilik yapan kat malikleri için aylık 30 tl aidat, Yöneticilik yapmak istemeyen benim gibi kat malikleri için ise 60 tl aylık aidat ödememiz şeklinde bir karar almışlar. Her nekadar böyle bir karar almış olsalarda bu meblağı ödemeyi düşünmüyorum. Kiracım eskisi gibi 30 tl aylık aidat ödemesi için uyarıda bulundum.
Kısacası yazdığınız madde 1, madde 1a ve madde 1b'ye tamamen uyulmadığı durumlardada 2 toplantıda alınan kararlar şuanda geçerli sayılırmı yoksa yok hükmünde mi sayılır ?
(1) Toplantının Olağan mı? Olağanüstü mü? olduğu ancak Yönetim Planında Olağan toplantı için yazan AY bilgisi ile
anlaşılır.
(2) Eğer Yönetim Planınız yoksa Olağan toplantı her yılın OCAK ayında yapılır.
(3) Bu şartlarda toplantının yapıldığı ay olan KASIM ayının Yönetim Planında da Olağan toplantının KASIM ayında yapılacağı yazılı olmalıdır.
Aksi takdirde 4.11.2017 tarihinde yapılan toplantı OLAGANÜSTÜ TOPLANTI statüsündedir.
4.11.2017 tarihinde yapılan toplantı OLAGAN TOPLANTI olsa bile sizin anagayrimenkulde kiracınız olduğuna göre Toplantı Çağrısının tebligat adresinize taahhütlü mektupla yapılması gerekirdi. (Ancak yönetime anagayrimenkulde kiracınız olduğu halde Türkiye'de geçerli tebligat adresi vermediyseniz
toplantı çağrısının sizin adınıza (OLAGAN TOPLANTI KURALLARINA GÖRE) Duyuru Panosundan yapılması normal.)
Sonuç : Yönetime Türkiye'de geçerli (anagayrimenkul dışında) bir tebligat adresi verdiğiniz halde, Olağan veya Olağanüstü Toplantı için
toplantı çağrısının size taahhütlü mektupla yapılması gerekir.14.11.2017 tarihinde yapılan toplantının OLAGAN olma ihtimali yok. Yine size taahhütlü mektupla tebliğ yapılması gerekir.
* Önemli : Olağanüstü toplantı çağrısı her kat malikinin eline geçecek şekilde (imza karşılığı veya taahhütlü mektupla) toplantı tarihinden en az 15 gün önce tebliğ edilmesi usulü / gereği vardır. Bu usule uymayan toplantı çağrısı ile ilişkili toplantıda alınan kararlar
Mutlak Butlan (Tamamen Sakat) niteliğinde alınan kararlardır. Zaman aşımına tabi olmadan
"Alınan Kararların İptali" davası açılabilir. Yargılama giderlerini siz / davayı açan hariç diğer kat malikleri öder. Dolayısıyla 14.11.2017 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlar zaten Mutlak Butlan durumundadır. Bu toplantı alınan kararları tanımayıp, dava açabilirsiniz. Sadece maddi yükümlülük getirse davayı beklemeyip, alınan kararları tanımamanız yeterli olabilir. Ancak yönetici seçilmenizden dolayı bu görevi istemiyorsanız, görevden kaynaklanan sorumluluklardan kurtulmak için
Alınan Kararların İptali davası açmalısınız.
Yani siz
"Alınan Kararların İptali" davası açtığınız takdirde kazanacağınızı ön görüyorum.
Aidatlar Kat Mülkiyeti Kanunun 20. Maddesi usullerine göre belirlenir. Bunun dışında
"geçmişte yöneticilik yapanlar, yapmayanlar..." diye saçma bir karar olmaz. Ancak bunu da dava yoluyla iptal edebilirsiniz. Ayrıca KMK 20. Maddeye göre aidat belirlenirken İşletme Projesi hazırlanır. İşletme Projesinde tahmini giderler ve gelirler yazılır ve kat malikleri tarafından kabul edilmesi gerekir. Yani kat malikinin işletme projesine itiraz hakkı vardır.
Tekrar hatırlatıyorum; İptal edilene kadar Alınan Kararlar Geçerlidir. Maddi bir riskiniz olmasa bile anagayrimekulde görevlinin ve/veya sorumluluk alanınızda olası tehditden kaynaklanan kaza, yaralanma ve ölümle sonuçlanan durumlardan hesap vermekle sorumlusunuz.
Bir an önce yöneticilik statüsünden çıkmanız gerekir. Aidatlar da bu şekilde belirlenemez.
Dava açmalısınız.