Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye ol Veya Giriş YapTedbir talepli olarak açtığım davada 2 kere tedbir talep etmemize rağmen hakim , tedbir talebini anlaşmazlığın esasını çözer nitelikte olduğu için vermemiştir.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Üye ol Veya Giriş Yap .Burada ise 3-4 gün sonra tedbir kararı alındığından bahsediyor.
Tedbir talebi hakimin ve görevlendirilmiş ise bilirkişinin görüşü ile gerçekleşmektedir.
Esasen tedbir talebine daha çok anlaşmazlık ile ilgili olarak "geriye dönüşü olmayan", " bir hakkın ortadan kalkmasına sebep olacak" durumlarda başvurulmaktadır.
Açılmış bu davanın tabi dava talebini net olarak bilmeden bir yorum yapmamız mümkün değildir.
.
İfadenizde 2 ada ,15 blok,420 konut ve 2 işyeri bulunan bir toplu yapıdan (site ) söz edilmektedir.
Asıl olarak "site olarak adlandırılan bu yapının " bir toplu yapı olup olmadığı konusunda bir kanaat edinemedim henüz.
Eğer bir toplu yapı ise onaylı mimari projesinde site çevresi kapatılmış bir durumda mıdır? projede bir duvar vs. var mıdır? Yok ise "onaylı mimari projeye aykırı olan imalatın yapılması" halli tedbir kararını sağlayabilir. Bu durumda tüm kat maliklerinin onayı gerekecektir.
Eğer bir toplu yapı değilse o taktirde bağlı bulunan Belediye'ye şikayet yapılabilir. Toplu yapı değilse farklı adaların çevresinin kapatılması ve doğal olarak aradaki yollar kamuya ait olduğu için bariyer ile girişlerinin kapatılması mümkün değildir.
07.11.2018 tarihli toplantısında Yönetim Kurulu'nun almış olduğu bir karardan bahsedilmektedir. Bu kurul Yönetim Kurulu mudur? Yoksa Temsilciler Kurulu mudur? ( Toplu yapı ise )
Yazdığınız
Alıntı yapılan: undefined"22.11.2018 tarihli toplantıda ise 24-25.11.2018 tarihleri arasında site yönetim ofisinde, hazırlanan oylama formları ile oylama işlemine başlanma kararı alınmış ve kat maliklerine sms ile bildirilmiştir. Site ofisinde yeter gerek imza toplanamayınca ,daireler gezilerek imza toplanmaya başlanmış ve yeterli imza sayısına ulaşılmıştır. "
ifadesi tabi olarak Kat Mülkiyeti açısından mümkün olmayan bir durum . Esasen "plebisit" ile yani "bir kimseyle ya da bir sorunla ilgili olarak halkın olumlu ya da olumsuz kanısının belirmesi için başvurulan oylama" türü Kat Mülkiyeti açısından Yönetim Planında belirtilmemiş ise mümkün değildir. Bu ölçüde bir kararı Yönetim Kurulu'nun alması münkün değildir. Temsilciler Kurulu'nun toplu yapılarda alması ise mümkün olabilmektedir.
Tapu sicilinde kayıtlı yönetim planınızda bu durumları tahlil ettiğinizi ve avukatınızın göz önüne aldığını düşünüyorum.
Alıntı yapılan: undefined1- Sahibi ve işletmecisi olduğum 2 ayrı işyeri sitenin etrafını kapatılması ve otomatik bariyer sebebiyle olumsuz anlamda etkilenecektir. bunun için ticaret mahkemesinde mi dava açmalıyım?yoksa aynı dava üzerinden mi gitmeliyim?
Böyle bir durum için 3. kişi olmadığınızdan Ticaret Mahkemesinde dava açmanız gerekmiyor.
Alıntı yapılan: undefined2- Tensip duruşmasında ve tekrar istediğimiz halde tedbir kararı aldıramadık. Sizce eksik veya yanlış yaptığımız birşey mi var?
Yukarıda ifade etmeye çalıştım. Dosya içeriğini bilmeden daha fazla yorum yapmam yanlış olur.
Alıntı yapılan: undefined3- Açtığımız davanın ana konusu oylama formu ile kapı kapı dolaşarak bu işin yapılamayacağı yönünde. Sizce kazanma şansımız nedir?
İfade ettiğim üzere Yönetim planı bu şekilde bir karar alma durumundan bahsetmiyorsa tabi ki mümkün değil.
Alıntı yapılan: undefined4- Kazandığımız takdirde çitleri ve bariyerleri kaldırtabilecek miyiz?
Kaldırtabileceksiniz.
Alıntı yapılan: undefined5- Çit ve bariyerlerin yapımı tamamlanmış durumdadır. 30.03.2019 tarihinde otomatik bariyer sistemi devreye sokulacağı yönünde kat maliklerine bilgilendirme mesajı atılmıştır. Engellemenin bir yolu var mıdır?
Şu aşamada gerekenleri yapmışsınız. Site olarak adlandırdığınız yapının " toplu yapı olarak " kayıt olup olmadığı konusuna yoğunlaşın. Bu en kolay ve kesin çözüm olacaktır.
Alıntı yapılan: undefinedAyrıca site yönemi davadan haberi olan bir kaç kişi ve tarafımdan, durumun yargıda olduğunu yargı sürecinin beklenmesinin daha doğru olacağı yönündeki uyarılarını kulak ardı ederek 'biz avukatımızla görüştük bu davadan birşey çıkmaz' dedi şeklinde alaycı yaklaşmışlardır. Site yöneticileri, site yönetimi aleyhine açılan davaları kat maliklerine bildirmekle yükümlü değiller mi?
Zamanı geldiğinde bildireceklerdir. Bu konuda bir süre kısıtlaması vs yok. Davalar 5771 Sayılı Kanun değişikliği ile artık "o konuda olumlu oy kullanan maliklere değil" , "site yönetimlerine açılmaktadır" Dolayısı ile kanun koyucu bu konuda bir sorun görse idi 634 Sayılı Kanunu değiştirmez idi. Burada doğru ya da yanlış bir yöntem ile bir karar alınmış ve uygulamaya konmuş.
Alıntı yapılan: undefinedEğer kat maliklerine bildirmez iseler cezai bir yaptırım var mı?
Kat malikleri bu konu sebebi ile zarara uğrarlar ise zararlarının tazminini ( özellikle karara katılmayanlar ) Site Yönetimini oluşturan kimselerden talep edebilirler. Ancak bu sonraki mesele.
Bu arada 28 Mart'ta yazdığınız sorunuza 1 Nisan tarihine kadar yanıt verilmeyince eleştiri de bulunmuşsunuz. Tabii ki eleştirmek hakkınız. Ancak burada yapılan yorumların "bedelsiz" olduğunu ve bir avukattan mali sebeplerle danışmanlık alamayacak durumda olan halkımız için yapıldığını da bilmenizi isterim. Hal böyle olunca bu sitenin varlığı bize bir "görev" ve "sorumluluk" yüklemiyor. Dolayısı ile dikkate almıyoruz.
Diğer taraftan bir toplu yapı bulunuyorsa, güvenlik sorunu bulunuyorsa, güvenlik görevlileri de bulunsa bu soruna çare bulunamıyorsa , yeterli sayı ( tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu veya toplu yapılarda temsilciler kurulunun tamamının temsil sayısının salt çoğunluğu ) ile bu kararı almak mümkündür. Eğer onaylı mimari proje değişikliği gerekiyorsa o taktirde tam sayı ( tüm kat maliklerinin tamamı veya toplu yapılarda temsilciler kurulunun tamamının temsil sayısı ile ) kararı almak mümkündür.
Yönetiminizin hukuk danışmanı Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 42'ye göre ( Faydalı Yenilik ve İlaveler) değerlendirmiş. Şüphesiz burada yazdıklarımı değerlendirmiştir.
Kolaylıklar dilerim.