Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

DAVA AÇMAK.

Başlatan yılacar, Ekim 09, 2008, 08:36:21 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

5711  sayılı yasadan sonra  dava açmak daha kolaylaştı. Benim öğrenmek istediğim :
Dava açmak için mülkiyetin tek başına sahibimi olmak lazım?. Mülkiyet, iştirak halinde mülkiyet ise  iştirakçılardan herhangi biri müstakilen dava açabilirmi? Daha geniş bir anlatımla Mülkiyet birden çok kişinin ise Genel Kurul kararının iptali için  kişilerden herhangi biri dava açabilirmi?
Bu konuda daha önce alınmış bir yargıtay kararı varmı? Teşekkürler.
Linkback: DAVA AÇMAK.


  • Gösterim 11,977 
  • Yöneticilik Seçimi İLe İLgili Konular
  • 2 Yanıtlar

Müşterek müşkiyetlere malik olan kişilerden bir tanesi genel kurul kararının iptali için dava açabilirler.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

1. 30 daireli, iki dükkanlı bir binada oturuyorum. Kiracı olan yönetici hanım; yardımcılarıyla birlikte, toplantıda karar alınmaksızın, araç park yerini çizgilerle ayırarak, kur'a yoluyla her daire için bir park yeri belirletti. Bazı dairelerin birden fazla aracı var ve bizim gibi aracı olmayan kat maliklerinden müsaade almak kaydıyla, ikinci/üçüncü araçlarını koymaya kalktılar. Yasal mıdır? Bu takdirde, benim de kendi yerimi kullandırmama gibi bir hakkım var mıdır? (Daha önce aynı husuta bir kat mailik sorun çıkarmış ve daire plakalarını sökmüştü)
Yönetim kurulu kendi arasında karar alabilir mi? Hangi durumlarda?

2. Yönetici hanım, bütün giderleri tarafımızdan karşılanmak suretiyle yönetim yapıyor; ancak, bu hususta herhangi bir  resmi kayıt yok. Vergiye tabii midir? Tabi ise, kat malikleri olarak herhangi bir belge istenmesi gerekir mi? Ödemesine ilişkin resmi bir kayıt ibra etmesi için, karar defterine paraf düşülebilir mi?

3. sık sık görevlerini aksatmakta olup; 15 senedir ödemesini yapmayan, aksatan bir kat maliki hakkında bir türlü kanuni işlem yapmamakta direniyor. Buna itiraz eden çok sayıda daire olmasına rağmen, yöneticilik yapacak başka kimse olmaması gerekçesiyle, ses çıkarmıyorlar; iki daire de aidat ve yakıt giderini misilleme maksadıyla, kasten ödemiyor. Apartman görevlisi ve ailesinin kaba ve haddi aşan davranışlarına ilişkin kendisini resmi olarak  ihtar etmiş ve olağanüstü toplantı istemiştim. Talebim, -sözde- tek kişi olduğum gerekçesiyle kabul edilmedi., halbuki, söz konusu şikayetler bazı daire sakinleri tarafından müteaddit defalar gündeme getirilmiş ve olağanüstü toplantı istenmişti. Görevli; emeklilik süresi dolduğu, aynı zamanda da, sergilediği küstah ve hakaretamiz tavırlarından ötürü 2009 yılında  emekli edilmesine ve kendisine tanınan 6 aylık tahliye sürecine rağmen, binayı tahliye etmedi ve 3 senedir de emekli vaziyette çalışmaya devam ediyor(ettiriliyor); çünkü, bir sonraki genel kurul kararını bekledi (bekletildi) ve % 51'lik oy oranıyla görevine devam ettiriliyor. Üstelik, alınan kararla masraflarının % 50'sini değil, tamamını malikler ödemeye devam etmekteler. Toplantıda bazı malikler tarafından dile getirilmesine rağmen, "hayır, tamamı ödenecek" dendi ve kabul de gördü. İnsanların çoğu kanunu bilmiyorlar ve dinlemeye de tahammülleri yok. Halbuki, söz konusu şikayetler senelerdir mevcut bir kaç kez de olağanüstü toplantı talebinde bulunulmuştu. Emekli edilme kararının ardından, çalıştırılması yönünde tekrar karar alınması mümkün müdür? Dava konusu olabilir mi? Zaman aşımı söz  konusu mudur?

4. Bir de, oylamalarda vekil oylar nasıl kullanılır? Bir kişi kaç kişinin vekaletini alabilir.  oy kullanımı ve sayımı ne şekilde yapılmalıdır?

Teşekkürler...


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı