Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

SİTE YÖNETİMİ OLMADAN KARAR ALINIP UYGULANABİLİRMİ?

Başlatan efur444, Ocak 31, 2011, 10:05:33 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Degerli arkadaşlar;
Sizlerin engin deneyim ve bilginize ihtiyacım var, Beni aşagıdaki konuda aydınlatmanızı önemle rica ederim.

-Site olarak  tapuda 3 blok  tek bir ada ve parsel üzerine kurulu oldugu gözükmektedir.   3 blokta toplan 122 daire bulunmaktadır. 2003 yılında beri binalarda oturulmaya başlanmış ve 2003-2004 yıllar arasında 3 blok yönetimi bir araya gelip ADA yönetimini oluşturmuşlar. Aradan 2-3 yıl geçmeden ada yönetimi dagılmış ve bugüne kadar yenı bir ada yönetimi kurulamamıştır. Bloklar kendi bagımsız yönetimleri ile devam etmekteler. Ortak bir karar alıpta adaya yeni bişey yapamamaktalar. Bunun en son örnegi ise site etrafının tel örgü ile kapatılması konusu, bu konuda 2 blok yöneticisi toplantı yapıp karar almışlar ve bunu diger 3.blok yöneticisine de bildirmişler. Konunun esas ilginc kısmı 2 blok yönetiminin aldugu bu karar diger blok uymak zorundamıdır. Bu 2 blok yönetiminin almış oldugu tel örgü ile kapatılma kararıne  3 blok katılmasa nasıl bir hukuki durum olur. Karşı taraf biz çogulluğu sagladık diyerek haklımıdır,  Ada yönetimi olmayan bir site de bu şekilde bir karar almak uygunmudur. Yoksa hiçbir geçerliliği ve yaptırım gücü yokmudur.  3.blok yönetimi bu karar alan yönetimlere tel örgü ile kapatılma kararına şimdilik katılamıyacaklarını, binada daha öncelikli olan merkeze ısıtma sisteminin  kazanlarının  problemi oldugu ve önecelikle bu kazanı değiştirmelerini ve daha sonraki bir zamanda tel örgü konuna katılabileceklerini belirtmiştir. Ama karşı 2 blok ihtar çekme yönünde karar aldıklarını ve katılmamaları halınde noterden bütün oturanlara yazı göndercekleri konularda her zamanki gibi baskıcı davranmaktadır.  Sizce bu durumda 3. blok ne yapacak acaba. Ne yapsın. Saygıları sunarım


Linkback: SİTE YÖNETİMİ OLMADAN KARAR ALINIP UYGULANABİLİRMİ?


  • Gösterim 15,983 
  • Yönetim Planı İle İlgili Konular
  • 5 Yanıtlar

Sayın Admin,

Buna benzer bir sorunumuz var. 5 Blok'lu bir sitede Blok Yönetim Planı var ama Ada Yönetim Planımız yok; bugüne kadar Ada Yönetim planı olmamasına rağmen 15 yıldır fiiliyatta Ada Yönetimi gibi yönetilmiş burası. Son genel kurul' da ise arsa payı çoğunluğu sağlanamadı ve bundan dolayı Yönetici ve Denetici seçilemedi. Divan Başkanı olarak ne yapmalıyım? Tekrar Genel Kurulu toplayıp yönetim seçmek için girişimde bulunabilir miyiz? Birde maaş ve doğalgaz ödemeleriyle ilgili yeni yönetim kurulu kurulana kadar ne yapmamız gerek? Ödemeleri Eski yöneticiler mi imzalamalı, yoksa Divan başkanı mı? Aksi takdirde çalışanlara ödeme nasıl yapılır?

Aslında iki sorunun yanıtı ortak.

Doğal bir süreci yaşıyorsunuz. Sitemizde bu hususta daha önce bir çok açıklama yaptık.

Sizin gibi parsel, ada üzerine kurulu "site" olarak adlandırdığımız birden fazla anayapılardan oluşan ortak komplekleri daha önce yani 51711 sayılı kanundan önce "yaygın site yönetimi"  anlayışı ile yönetiyorduk. Bu yönetim şekli tabi o günkü Kat Mülkiyeti Kanunu'na uygun değildi . Ancak sorunlar çözüldükçe itirazlar azaldığından çoğunlukla idarelerde sorun çıkmıyordu.

Kasım 2007 sonrasında artık elimizde yeni bir Kat Mülkiyeti Kanunu var. Ve bu kanun bir veya birden fazla parselllerde kanunun ilgili maddelerinde tanımladığı şekilde sizleri "toplu yapı " kavramına alıyor.

Sizler her bir binanın tapu siciline ayrı kayıt edildiği ve yönetim planlarının ayrı ayrı tescillendiği binalarsınız. Sizlerin yapması gereken 5711 ve daha sonra 5912 sayılı kanunlar ile yürülüğe giren geçici 2. maddeler içeriğine uygun olarak yönetim planlarınızı site (toplu yapı) olarak tapu sicilinde tescil ettirmek. Bu amaçla yeni yasaya uygun olarak hazırlanmış yeni yönetim planlarınızı  hazırlayarak; ilk değişiklik için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğunu sağlayıp (bu salt çoğunluk sitenin tüm bloklarındaki kat maliklerin toplamamının salt çoğunluğudur - toplantıya katılanlanların değil- ayrıca ben bu çoğunluğunu aynı zamanda her bir blokun da ayrı ayrı maliklerinin salt çoğunluğunu kapsaması gereği inancını taşıyorum)  kabul edilen bu yönetim planını tescile kaydettirmektir.

Bu tescil aşaması bu bölümün diğer bazı sorularında açıklandığı için burada tekrar yenilemeyeceğim. arama yaparsanız ulaşabilrisiniz.

Ve o ana kadar tüm blokların dışında kalan ortak alanlarını idare eden seçimle gelmiş olan veya gelmeyen toplu yapı yönetimleri (site yönetimi)  değiştirilen yönetim planına göre yeni yöneticiler seçilinceye kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim planının değiştirilmesini takip eden üç ay içinde yapılır.

Bu duruma uymadıkça sizlerin soruları gelmeye devam edecektir. Ancak şu andaki mevzuatta sorunlarınızın çözümünün temel kaynağı da malesef budur.

Gelelim soruların özel bölümlerine;

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Degerli arkadaşlar;
Sizlerin engin deneyim ve bilginize ihtiyacım var, Beni aşagıdaki konuda aydınlatmanızı önemle rica ederim.

-Site olarak  tapuda 3 blok  tek bir ada ve parsel üzerine kurulu oldugu gözükmektedir.   3 blokta toplan 122 daire bulunmaktadır. 2003 yılında beri binalarda oturulmaya başlanmış ve 2003-2004 yıllar arasında 3 blok yönetimi bir araya gelip ADA yönetimini oluşturmuşlar. Aradan 2-3 yıl geçmeden ada yönetimi dagılmış ve bugüne kadar yenı bir ada yönetimi kurulamamıştır. Bloklar kendi bagımsız yönetimleri ile devam etmekteler. Ortak bir karar alıpta adaya yeni bişey yapamamaktalar. Bunun en son örnegi ise site etrafının tel örgü ile kapatılması konusu, bu konuda 2 blok yöneticisi toplantı yapıp karar almışlar ve bunu diger 3.blok yöneticisine de bildirmişler. Konunun esas ilginc kısmı 2 blok yönetiminin aldugu bu karar diger blok uymak zorundamıdır. Bu 2 blok yönetiminin almış oldugu tel örgü ile kapatılma kararıne  3 blok katılmasa nasıl bir hukuki durum olur. Karşı taraf biz çogulluğu sagladık diyerek haklımıdır,  Ada yönetimi olmayan bir site de bu şekilde bir karar almak uygunmudur. Yoksa hiçbir geçerliliği ve yaptırım gücü yokmudur.  3.blok yönetimi bu karar alan yönetimlere tel örgü ile kapatılma kararına şimdilik katılamıyacaklarını, binada daha öncelikli olan merkeze ısıtma sisteminin  kazanlarının  problemi oldugu ve önecelikle bu kazanı değiştirmelerini ve daha sonraki bir zamanda tel örgü konuna katılabileceklerini belirtmiştir. Ama karşı 2 blok ihtar çekme yönünde karar aldıklarını ve katılmamaları halınde noterden bütün oturanlara yazı göndercekleri konularda her zamanki gibi baskıcı davranmaktadır.  Sizce bu durumda 3. blok ne yapacak acaba. Ne yapsın. Saygıları sunarım

Siz de tüm yani 3 bloğun maliklerinin katıldığı bir genel kurulla seçilen bir yönetim yok. Buna ada, parsel veya site ye da yeni KMK ya göre Toplu Yapı diyelim. Bu en büyük karar organı yok. Site etrafının tel örgü ile kapatılması - eğer site içinde kamuya ait yol yok ise ve bu tel örgü bu kamusal alanlara site dışındaki vatandaşın girişini kısıtlamayacaksa- tabi ki gereklidir ve yapılmalıdır.

Ancak bu kararı 3 blokun kat malikleri salt çoğunluk ile vermelidirler, çünkü tel örgü faydalı yenilik ve ilaveler olarak değerlendirilir. Ancak bu kararın alınabileceği bir karar organı (yani site malikler kurulu) ve onlarca seçilen yönetim (site yönetim kurulu) olmadığı için yapılabilmesi için ya bu organları tekrar oluşturmalısınız veya her bir blok kendi genel kurullarında bu tel örgü işinin yapılmasına ve paylaşımının da diğer blok kat malikleri ile birlikte yapılmasına dair salt çoğunlukla karar almalıdırlar.

Bu kararı bir blok almaz ise o blokun bunu yaptırmaya zorlanması beklenemez. Yani hukuki olarak diğer iki blok yönetici ve maliklerinin netice alacak bir işlemi yapmaları zor görünmektedir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Sayın Admin,
Buna benzer bir sorunumuz var. 5 Blok'lu bir sitede Blok Yönetim Planı var ama Ada Yönetim Planımız yok; bugüne kadar Ada Yönetim planı olmamasına rağmen 15 yıldır fiiliyatta Ada Yönetimi gibi yönetilmiş burası. Son genel kurul' da ise arsa payı çoğunluğu sağlanamadı ve bundan dolayı Yönetici ve Denetici seçilemedi. Divan Başkanı olarak ne yapmalıyım? Tekrar Genel Kurulu toplayıp yönetim seçmek için girişimde bulunabilir miyiz? Birde maaş ve doğalgaz ödemeleriyle ilgili yeni yönetim kurulu kurulana kadar ne yapmamız gerek? Ödemeleri Eski yöneticiler mi imzalamalı, yoksa Divan başkanı mı? Aksi takdirde çalışanlara ödeme nasıl yapılır?

Sizin yönetiminiz yukarıda anlattığım "yaygın site yönetimi"  anlayışıdır. Yönetici ve denetçi seçimi için genel kurul çoğunluğu sağlanamdığına göre benzer bir gündem ile tüm malikleri yeniden olağanüstü genel kurula çağırmalısınız. Bunu siz veya görevi devreden yönetici veya denetici  ibra olmamış ise kendisi yapabilir.  Yaptığınız genel kurulda ibra olmuş ise sizinle beraber bu çağrıyı yapabilir. Olağanüstü genel kurul çağrısı süreci 3 hafta olduğu için (iki hafta önce duyuru + oturmayan maliklere posta için bir hafta öngörüyorum) bu sürede bir önceki yönetici veya yönetim kurulu görevi devir aldığı genel kurulda görev süresi için belirlenmiş bir ifade (tarih veya yıl) yok ise maaş ve doğalgaz ödemelerini gerçekleştirmelidir. Eğer o kararda "yeni yönetici/yönetim kurulu seçimine kadar " demekte ise zaten buna yetkisi vardır. Ancak ben yetkisi yokm dahi olsa özellikle banka imza yetkisi kendisinde olduğundan maliklerin ve çalışanların mağdur edilmemesi açısından yapması gerektiğine inanıyorum. İleride itiraz veya suçlamalar söz konusu olabilse dehukuk bu "zaruri durumu" göz ardı etmeyecektir.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

sitede 108 daire var seçimde 39 kişi katıldı. daha sonra 68 kat malikinden yetki alındı.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
sitede 108 daire var seçimde 39 kişi katıldı. daha sonra 68 kat malikinden yetki alındı.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
sitede 108 daire var seçimde 39 kişi katıldı. daha sonra 68 kat malikinden yetki alındı.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
sitede 108 daire var seçimde 39 kişi katıldı. daha sonra 68 kat malikinden yetki alındı.

Sayın üyeler bu iki soruyu anlamak mümkün değil, ne amaçla yetki alındı. ?
Konuyu cevaplandırmış kabul ediyorum
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı