Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yönetim planı maddelerinin ve kat malikleri kurulu kararlarının iptali

Başlatan 001, Temmuz 10, 2016, 05:08:08 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhaba

Bir dava talebinin içeriğinde hem "yönetim planın yok hükmünde sayılmasına ilişkin talep var" hem de "kat malikleri kurulu toplantısının ve kararlarının yok hükmünde sayılması talebi" var.
Merhaba.
Bilindiği üzere; sadece yönetim planı değişikliği ve iptali ile ilgili davalar kat maliklerine husumet tevcih edilerek açılıyor.
28.11.2007 tarihinde yürürlüğe giren 5711 Sayılı Kanun' un 38'inci maddesi ile Kat malikleri kurulu kararlarının iptaline ilişkin davaların kat malikleri adına yönetime husumet tevcih edilerek açılması mümkün kılınmıştır.
1) Bir davada hem yönetim planının yok hükmünde sayılması veya yönetim planı bazı maddelerinin iptali,  hem de kat malikleri kurulu toplantısının ve alınan karaların iptali talebi olduğu taktirde davanın  yönetim kuruluna husumet tevcihi ile açılması mümkün değil midir?  Eğer mümkün değilse yasal dayanağı nedir? Aynı davadaki talep birbirinden nasıl ayrılabilecektir?.
2) Böyle bir davada istisnai olarak kat maliklerini temsilen sadece yönetime dava açılması mümkünse  yasal dayanağı nedir?

Cevabınız için peşinen teşekkür ediyorum.
Linkback: Yönetim planı maddelerinin ve kat malikleri kurulu kararlarının iptali


  • Gösterim 5,849 
  • Yönetim Planı İle İlgili Konular
  • 1 Yanıtlar

Yönetim Planı tapuda tescil edilmiş ise geçerli belgedir.  Dava açarak Yok Hükmünde Sayılması bence imkansız.

Yönetim Planı bir arabanın ruhsatı gibidir. Tescil edilmemiş bir ruhsat nasıl geçerli değilse, tescil edilmemiş bir Yönetim Planı da geçerli değildir. Bu durum Yönetim Planında yapılan değişiklik için de geçerlidir. Mutlaka tescil edilmesi gerekir.

Ancak Yönetim Planının değişikliği için 634 SKMK'nun ilgili maddesi gereği Kat Malikleri Kurulunun 4/5'inin yazılı rızası ile mümkündür veya tapuda usulsüz bir kabul ispat edilirse yine ilgili madde iptal edilebilir. Tamamının iptali ya da yok hükmünde sayılması söz konusu değildire yakın bir olasılıktır. (Tapu tamamen usulsüz bir Yönetim Planını neden tescil etsin.)


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı