Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yönetimin denetlenmesi

Başlatan Ozan ÖZEN - KatMulkiyeti.Com, Kasım 26, 2007, 07:39:27 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yönetimin denetlenmesi

Madde 41 – Kat malikleri kurulu,yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir. Hesapların denetlenmesi için yönetim planında belli bir zaman konulmamışsa,bu denetim her üç ayda bir yapılır.

Bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa,hesap denetlenmesi her zaman yapılabilir. Kat malikleri kurulu denetim işini,kendi aralarında sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebilir;bu halde denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazılı zamanlarda,eğer zaman yazılmamışsa,her takvim yılının ilk ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetim sonucunu ve ana gayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir;bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir.

Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları,1 den başlayıp sıra ile giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mühürüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler.


Linkback: Yönetimin denetlenmesi


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif
  • Gösterim 24,704 
  • Yöneticilik Seçimi İLe İLgili Konular
  • 9 Yanıtlar

yaklaşık 3.5 yıldan beri aynı evde oturmaktayım ve mülk sahibiyim. bu zaman içinde apartmanda toplantı yapılmadı ve bu zaman içinde kendisinin yönetici olduğunu söyleyen üst kattaki komşum apartmanın tüm işleri ile ilgileniyor ve bizde aidatlarımızı veriyorduk.apartmanımız 5 katlı ve 10 daireli ama tek temel üzerinde  2 blok halinde 20 daireli. yanımızdaki bloğun yöneticisi ayrı. ama şimdi bloğun ortak alanı olan yere duvar yapılıyor ve bizde 3  ev sahibi karşı çıktık. çünkü herhangi bir toplantı olmadı ve bize bilgi verilemdi diye. ve yan bloğun yöneticisi ben karar aldım yaptıracağım sizde mecburen para vereceksiniz dedi.benim sormak istediğim her hangi bir toplantı olmadan ve bize sorulmadan nasıl karar alınır ve yaptırım gücü varmıdır.tşk.ederim

3,5 yıldır toplantı yapılmaması YANLIŞ! . Şu an yöneticiniz yasal değil. Sulh mahkemesine başvurabilir. Yönetici noter kanalı ile ihtar edilebilir. Yaptığı işler de yasal değil.

Anayapının ortak alanlarında kat malikleri kurulunca onaylanmayan yeni eklentiler, duvarlar vs. yapılması YANLIŞ, hele hele bunun için para ödenmesinin zorlanması külliyen YANLIŞ!

Karşı tarafın yaptırım gücü yoktur. Yasal toplantı kararı olmadan parayı ödetemez. İlamsız icra takibi yaparsa itiraz edersiniz konu sulh makkemesine gider. Mahkeme lehinizde karar verir. Avukat msaraflarınızı ve mahleme masraflarınızı yönetici öder. Bir de icra inkar tazminatını ayrıca öder.

Elinizi sağlam tutmanız için yöneticiye noterten yaptığı ilemlerin hukuksuz olduğuna dair ihtarname gönderin. Ve parayı ödemeyeceğinizi belirtin. KAZANIRSINIZ!

Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

önce  çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevap için. benim  eklemek istediğim ve cevabını öğrenmek istediğim bir konu daha vardır.diğer komşulardan duyduğum , kendisinin yönetici olduğunu söyleyen komşum  diğer  mülk sakinlerini tek tek dolaşıp karar defterine imza attırmış. ve 20 daireli bloktan 16 tane imza toplamış  bloğun ortak alanına  duvar yaptırmak için. şimdi diyormuş biz çoğunlukla karar aldık  vermeyenler paralarını ödesinler yoksa icra takibi yaptıracağım diye. böyle bir şey yapabilirmi ve biz cezalı duruma düşermiyiz.

Ayrıca özel mesajla eklediğiniz cevap.....

26.12.2007 tarihli size göndermiş olduğum yazımda kendisinin yönetici olduğunu söyleyen ve benimde bu binada yaklaşık 3,5 yılldır oturmama rağmen bir defa bile toplantı yapmayan ve benimde bu zamana kadar  apartman için yapılan tüm masraflara katılmama  aidatlarımı günü gününe vermeme rağmen  apartmanın ortak olanı olana arka tarafa hiç bir şekilde bize sorulmadan ve toplantı yapıp karar almadan duvar yaptırması ve şimdi de para toplaması benim vermeyeceğimi söylememe karşında icraya vermekle tehdit etmesi, bloğumuzun tek temel üzerinde olması ve 2 blok olması ,yan bloğun yöneticisinin kendi apartmanına karar aldırmış olması ve bizim yöneticinin hiç bir şekilde karar almaması, kapı kapı dolaşıp komşulardan imza toplaması.bunları size daha önceki mesjımda yazmıştım sizinde bana vermiş olduğunuz cevapta  yapılan duvarın yasal olmadığını bildirmişsiniz.önce size daha önceki soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. benim  konu ile ilgili  bir sorum daha olacak.kendisini yönetici olarak  gösteren komşum bana haber göndermiş ve kendisinin 17 imza topladığını ve çoğunluğun imza atarak karar aldığını söylüyor. bu durumda ben yinede mahkeme karşısında haklı çıkarmıyım.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Sn. ATABERK,

Verdiğiniz bilgilere dayanarak daha önceki cevaplarımı verdim.  Yasal toplantı haricinde toplanan imzalar geçerli değildir. Tabi ki mahkemeye sunacaklardır. Ancak doğru değil.

Şimdi siz daha önce bahsettiğim nedenlere ek olarak "yasal olarak yapılmayan toplantı dışında imza toplanması" konusunu da noterden göndereceğiniz ihtarnameye ekleyin.  Ödemeyeceğinizi ve yasal toplantı yapılmasını isteyin.

Sonuç değişmez. KAZANIRSINIZ!!!

Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Yapılacak olan olağan toplantıda yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin ibra edilmemesi durumunda ne olur bilgi verirseniz çok memnun olurum

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Yapılacak olan olağan toplantıda yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin ibra edilmemesi durumunda ne olur bilgi verirseniz çok memnun olurum


İbra edilmeme durumu direkt olarak sonuç oluşturacak bir hal değildir.
İbra edilmeyen yönetim ve denetim kurulunun ibrayı talep etmesi gerekir.
Eğer ibra edilmeme sonucu yeni yönetim ve denetim kurulu seçilmemiş ise eski yönetici ve denetcilerin görevi yerlerine yenisi seçilene kadar devam edecektir.
Bu sebeple ibra edilmemelerine konu olan hesapların düzeltilip (veya hangi konu ise düzeltilip) ve kat maliklerine açık bilgilendirmelerin yapılıp yeniden olağanüstü olarak kat malikleri kurulunu toplamaları gerekir.

Eğer ibra edilmeme sonucu yeni yönetim ve denetim kurulu seçilmiş ise , yeni yönetim veya denetim kurulu üyeleri veya ibraya olumlu oy kullanmayan kat maliklerinden herhangi biri veya birileri geçen dönemin hesaplarını inceleyerek , eğer gerçekten bir sorun varsa sulh hukuk mahkemesinde geçmiş dönem yönetici ve denetçilerinin anagayrimenkul hesaplarına veya kat maliklerine verdiği zararların tazminini isteyebilirler.

Ayrıca ibra edilmeme durumu ceza davası gerektiren bir husus ise ayrıca ceza davası için savcılığa müraacat edilebilir.

Durum budur.
Şikayet edilmez ve mahkeme açılmaz ise ibra edilmenin de pek bir önemi yoktur.

Zaman zaman bazı kat maliklerinin belirsiz veya hiç nedensiz yönetim kurulu üyeleri ve/veya denetim kurulu üyelerinin ibrasını engellediğine şahit oluyoruz.

İyi günler dilerim.


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

cevabınız için teşekkür ederim.

Söylediğinize benzer bir durum yaşadık. 8 yıllık Eski yönetim oy çokluğuyla ibra edildi ancak biz 8 kişi ibra etmedik ve yönetim değişti. Ben de Denetçi oldum. Şimdi sorum şu: Biz geçmiş dönemi hangi tarihe kadar denetleyebiliriz, bunun için bir süre var mıdır, yasal bir zaman aşımı var mı? ? (Bir arkadaşım 10 yıl geçmişe gidebileceğimizi söyledi) 


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı