Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yonetici apartmani kendi sirketi gibi yonetebilir mi.

Başlatan İsmail gunay, Ağustos 21, 2017, 11:37:18 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herkese merhaba.
Maliki bulundugum apartmanda, asansorun yenilenmesi icin para toplandi. Bir sirketle sozlesme yapildi. Asansor firmasi ise baslamadan yeni yonetim secildi. Yeni yonetim ile eski yonetim arasinda HUSUMET olmasi nefeniyle, yeni yonetim eski yonetimin yaptigi sozlesmeyi fesh ederek, sozlesmenin cezai hukumlerinin uygulanmasina sebeb olmustur. Yeniden asansor yapim parasi toplamak istemektedir. Hatta bazi kat malikleri odeme yapmistir.
  Burda ogrenmek istedigim, yonetici kat maliklerine sormadan, sozlesmeyi fesh ederek malikleri zarara ugratabilir mi. Bu konuda yoneticiyi mahkemeye verebilirmiyim. Hangi mahkemede dava acmaliyim.
Linkback: Yonetici apartmani kendi sirketi gibi yonetebilir mi.


  • Gösterim 10,479 
  • Yöneticilik Seçimi İLe İLgili Konular
  • 12 Yanıtlar

#1
Alıntı YapKat Mülkiyeti Kanunu

2. HESAP VERME:

Madde 39 - Yönetici, yönetim planında yazılı zamanlarda eğer böyle bir zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna, ana gayrimenkul dolayısıyla o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapılmış olan giderlerin hesabına vermekle yükümlüdür.

Kat maliklerinin yarısı isterse, bunların arsa payları ne olursa, olsun yönetim planında yazılı zamanlar dışında da hesabın gösterilmesi yöneticiden istenebilir.

Madde 39 gereği belirtilen sürenin sonunda; Usulüne uygun Yönetici Faaliyet Raporu ve/veya Denetim Raporu size imza karşılığında teslim edilmedi ise, (Önce Yöneticiye Bu raporların verilmesini Noter tarafından gönderilen ihtarname ile talep ederek, vermiyor ise) Yerel Sulh Hukuk Mahkemesinde Yönetici ve Denetçinin ibrasının mahkemede incelenmesini talep edebilirsiniz. Dava masrafları (her ne kadar siz ilk mahkeme harcını yatırsanız da dava açmak zorunda kaldığınız için) mahkeme tarafından Yönetime yüklenir.

Bunun dışında size imza karşılığında bu raporlar teslim edilse de;
(a) Faaliyet Raporu ile Denetim Raporu eşleşmiyor ise
ve/veya
(b) Raporları incelediğinizde tuhaf bir durum varsa ve bu durumun mahkeme tarafından tuhaf karşılanacağına inanıyorsanız

yine dava açabilirsiniz. Ancak burada davayı kaybeden taraf yargılama giderlerini öder.

aynen bizim sitede de bu şekilde biz yönetimi devirmek istiyoruz ama buna herkes uymuyor dün mahkeme konularını görüşmek için hukuk yazı işleri müdürüne danışmaya gittim moralim daha da bozuldu bu yöneticiyi sulh hukuk mahkemesine vermek gerekiyor ancak orda bulunan bütün kat maliklerinin tc si adres bilgilerini filan getirmeniz lazım ayrıca onlarında sizin gibi düşünmesi gerek hakimin müdehalesi için yaklaşık 500 tl gibi bir masraf var ama bu masrafa tebligat ücreti filan eklenince kabarıyor. bizde 132 daire var mesela herkese tebligat gitmesi için 2 bin tl filan bir masraf çıkıyor , avukat tutulursa tebligat gitmiyor avukat ilgileniyor ancak avukatın da ücreti bundan aşağı değil yani hakkını aramak içinde para lazım ,işin içine para grince de kimse oralı olmuyor malesef

#3
.



Sayın <Cesurveguzel>

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
aynen bizim sitede de bu şekilde biz yönetimi devirmek istiyoruz ama buna herkes uymuyor dün mahkeme konularını görüşmek için hukuk yazı işleri müdürüne danışmaya gittim moralim daha da bozuldu bu yöneticiyi sulh hukuk mahkemesine vermek gerekiyor ancak orda bulunan bütün kat maliklerinin tc si adres bilgilerini filan getirmeniz lazım ayrıca onlarında sizin gibi düşünmesi gerek hakimin müdehalesi için yaklaşık 500 tl gibi bir masraf var ama bu masrafa tebligat ücreti filan eklenince kabarıyor. bizde 132 daire var mesela herkese tebligat gitmesi için 2 bin tl filan bir masraf çıkıyor , avukat tutulursa tebligat gitmiyor avukat ilgileniyor ancak avukatın da ücreti bundan aşağı değil yani hakkını aramak içinde para lazım ,işin içine para grince de kimse oralı olmuyor malesef

Açıklamalarınızı hangi kanun maddelerini referans alarak yazıyorsunuz.

Bu sitede özellikle ileti sayısından da anlaşılacağı üzere tecrübeli üyeler, 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, Borçlar Kanunu vb. ilişkili Medeni Kanun gibi diğer kanunları referans alıp üstelik bunları da yardım isteyen diğer üyeye mesajında ALINTI olarak gösteriyor.

Böylece mesajı okuyan tüm üyeler hatta üye olmadan sitedeki makaleleri okuyan internet kullanıcıları, sunulan referans kanun maddesini yine kanun kitaplarından, uzmanlardan, internetten, sözleşmeli avukatından teyid edebilirler.

Burada elde edilen tek şey yardım istenen konuda hız kazanmak için gerçek bilgi gücünde kanun maddelerini referans olarak sunmaktır.

Sizin tutum ve davranışlarınız, yönlendirici nitelikte olup, sorumluluk da almanızı gerektirir. Lütfen sözleşmeli olmadıkça hukuki yardım aldığınız referans bilgileri ve/veya doğrudan kanun maddesini referans olarak göstermedikçe yönlendirici mesajlardan kaçınmanızı öneriyorum.

Bu durum Site Yöneticisine ayrıca ihbar edilecektir. Saygılarımla Kat Mülkiyeti haklarınızı yasal sınırlar içerisinde çözmeniz dileğiyle.

#4
Sayın <Cesurveguzel>

sizin tabirinizle "yönetimi devirmek" ile uzun ve yorucu belki de diğer kat maliklerinin desteği alınmadıkça muvaffak olunayamacak bir sürecin içerisine girmek yerine, yöneticinin usulsüz yaptığı her uygulama hakkında hesap vermesi için (tek bir kat maliki olarak bile) dava açabilirsiniz.

Örneğin; bir markette uğradığınız Tüketici Hakları ile ilgili mağduriyetinizi gidermek hak aramak için, ülkede bulunan tüm tüketicileri mi davaya dahil etmeniz gerekir?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve bununla ilişkili diğer kanunlar hakkında bilgi dolayısıyla fikir sahibi olarak ve/veya aynı nitelikte olan yasal vekiliniz ile, Hak Düşürücü Süre içerisinde bağımsız bölümün bulunduğu anagayrimenkulün hukuki statüsüne göre Sulh Hukuk Mahkemesinde, gerekiyorsa Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açabilirsiniz.

Hiç de bahsettiğiniz gibi (görüş alarak) yardım arayan üye ve/veya internet kullanıcısının umutlarını azaltacak bir durum söz konusu değildir. Hatta sayın < İsmail gunay> rumuzlu üyenin bahsettiği konuda yönetici yetkisiz uygulamalar yapmış.

Kat Maliki davayı Kat Malikleri Kurulu adına Yönetime açacak. Yani kat malikinin husumet göstereceği makam Kat Malikleri Kuruludur. Yönetici Kat Malikleri adına mahkemede taraf olur. Yöneticiyi husumet alamazsızınız. Davayı Davalı : ..... Apartmanı Kat Malikleri Kurulu adına Yönetici ..... ..... şeklinde açmanız gerekir. Mahkeme bu davada kusurlu bulduğu tarafları belirleyip adaleti sağlar.

Yukarıda ilk mesajımda kanun maddesini referans göstermiştim.


bn kanun maddesini referans alarak bu yazıyı yazmadım direk adliyeye gittim hukuk yazı işleri müdürü ile görüştüm bana bu şekilde bilgi verildi. ben de oraya giderken tek bir kat malikinin dahi dava aça bileceğini duyarak gitmiştim ama müdürün verdiği bilgi caydırıcı nitelikte bir bilgiydi. burada bunu yazdım ki bilgisiolanlar okuyup aydınlatsınlar bu benimki bir tecrübe ve hukuk müdürünün söylediklerinden ibaret ...

ayrıca bizim site yöneticiside usulsüz uygulamalr yapmakta mesela bu yıl toplantı yapılmadı buna rağmen 400 dolar olanyakıt ücretleri 500 dolara yükseltildi bunun hiçbir hukuki dayanağı yok , işletme projesi hazırlanmadı kimseye bir tebligat yok sadece blok girişlerine yakıt ücreti 500 dolar yazılmış bu yasal mı kimsenin haberi olmadan yönetici bu şekilde işlem yapa bilir mi . ayrıca yönetim sitenin ilk yapılan bloğundan kalan borçları da daha sonra yapılan diğer 2 bloğa ödetmiş yani bizden toplanan aidat ve yakıt ile daha bizim esamemiz yokken  ortaya çıkan eski borçlar ödenmiş . bu yıl ben toplantı yapmicam diyerek yönetime çökerek yetkisiz vekil konumuna düştüğünü kabul etmiyor , kendisiyle iletişime izin vermyor telefonlarını açmıyor aidat toplama konusunda bazı kişiler kayrılıyor , kaloriferler mart ayında kapatılıyor  site içinde hiç bir tadilat yok asansörlere bakım yapılmıyor kapıcının maaşı ödenmiyor daha neler neler 

#7
Sayın <Cesurveguzel>

Sizin iddianız (tamamen doğru olmasa da, ayrıntıları var) yönetimin değiştirilmesi ile alakalı davanın beklenen süreci. Oysa usulsüzlükler tespit edilerek (hak düşürücü süre içerisinde) Kat Malikleri Kuruluna dava açılırsa asla zor bir süreç yoktur.

Burada Yönetici taraf değildir, yönetici vekildir. Yetkisi kadar uygulama yapabilir. Kat Mülkiyeti Kanununun 35. maddesinde yönetici görevleri belirtilmiştir. Bunun dışında Kat Malikleri Kurulunca yetki verilmemişse ayrı bir yetki kullanamaz. Taraf olan sizsiniz ve Kat Malikleri Kuruludur. Sizin itirazınız, yöneticiye değil Yönetimedir. Yönetim öncelikli olarak Kat Malikleri Kuruludur. Yönetici Kat Malikleri kurulundan yetki almadan işlem yapamaz. Dolayısıyla yöneticinin usulsüz davrandığını düşünüyorsanız müracaat edeceğiniz makam Kat Malikleri Kuruludur. Tabiki bunu yaparken de Kat Malikleri Kurulu adına Yöneticiye müracaat edersiniz. Ancak buradaki fark muhatabınız Kat Malikleri Kuruludur. Yani davayı kazanırsanız yargılama ücretlerini yönetici (kat maliki ise) tek başına ödemez, siz hariç tüm kat malikleri öder. Yöneticiyi şahıs olarak ve/veya yönetimin bir parçası olarak karşınıza alamazsınız. Doğrudan yönetimi karşınıza alabilirsiniz. Sadece bunu yaptığınızda yönetici Yönetimin yani Kat Malikleri Kurulu Yönetim Kurulunun bir temsilcisi ve vekili olarak size cevap verir. Görevi bittiğinde yetkisi de biter. Aşağıdaki ayrıntılar verilmektedir.

Kat Malikinin Dava Açma Yetkisi :
Alıntı Yap634 S.lı Kat Mülkiyeti Kanunu MADDE 33
V - HAKİMİN MÜDAHALESİ:
(Değişik fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./17.mad.) Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz. Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir.

       Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve yönetim planına ve bunlarda bir hüküm yoksa, genel hükümlere ve hakkaniyet kaidelerine göre derhal kararını verir ve bunun, tesbit edeceği kısa bir süre içinde yerine getirilmesi lüzumunu ilgiliye tefhim veya tebliğ eder.

       (Değişik fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./17.mad.) Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.

Alıntı Yap634 S.lı Kat Mülkiyeti Kanunu MADDE 34
D YÖNETİCİ:

I - ATANMASI:
Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

       Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.

       Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır.

       Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.

       Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.

       Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.

       Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebilir.

       Yönetici atanırken kendisiyle yapılan sözleşmede, teminat göstermesi şart edilebilir; sözleşmede böyle bir şart olmasa bile, haklı bir sebebin çıkması halinde kat malikleri kurulu, yöneticiden teminat göstermesini istiyebilir.

       (Değişik fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./18.mad.) Yöneticinin ad ve soyadı ile iş ve ev adresinin anagayrimenkulün kapısı yanına veya girişte görülecek bir yere çerçeve içinde asılması mecburidir. Bu yapılmazsa, yöneticiden veya yönetim kurulu üyelerinin her birine, ilgilinin başvurması üzerine aynı mahkemece, elli Türk Lirasından ikiyüzelli Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

Alıntı Yap634 S.lı Kat Mülkiyeti Kanunu MADDE 41
E YÖNETİMİN DENETLENMESİ:
Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.

       Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabilir.

       Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebilir; bu halde denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazılı zamanlarda, eğer zaman yazılmamışsa, her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve anagayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir; bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir.

       Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları, (1) den başlayıp sıra ile giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler.

Kat Malikleri KMK Madde 34 gereği 8 veya daha fazla bağımsız bölümden sonra Yönetim oluşturmak zorundadır. 7 ve daha  az bağımsız bölüm olan anagayrimenkul yönetici olmadan da yönetilebilir. Yönetici olmasa bile anagayrimenkul kat maliklerinin 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa karşı olan sorumlulukları devam eder. Yani anagayrimenkulü ÖNCELİKLE kat malikleri kurulu yönetir. İsterse bu görevi kendi aralarından veya dışarıdan bir yöneticiye verebilir. Yani yönetim olsa da olmasa da kat malikleri kurulu %100 sorumludur. İşlerin kolaylaştırılması için bu görev yöneticiye verilebilir.

Yönetici asla hükümranlık yapabilecek biri değildir. Aksine çok ciddi sorumlulukları vardır. Yönetici sadece aidat karşılığında bu görevi yapıyorsa veya hiç para almıyorsa GÖNÜLLÜLÜK esasına göre görev yapar. Zarardan sorumluluğu kısıtlıdır.

Yönetici profesyonel ve/veya vergi mükellefi bir firma ise ya da aidat tutarından daha fazla para karşılığında yöneticilik yapıyorsa, profesyonel yönetici sayılır, kanunları eksiksiz bildiği, anagayrimenkulün zaman aşımından kaynaklanan zararlarında doğrudan sorumlu görülür vb.

Mesele yöneticinin hesap vermesi gereken zamanlarda bu hesabın sorulması, ikna olunduğunda İBRA edilmesi ikna olunmadığında İBRA EDİLMEMESİ gerekir. Oy çokluğuyla İBRA diye bir şey yoktur. Tek bir kat maliki bile Hak Düşürücü Süre içerisinde yöneticiyi hatta denetçiyi de İBRA etmeyerek mahkemede HESAPLARIN incelenmesini mahkemeden talep edebilir.

Örnek : İşletim Projesi yapılmadan aidat kararı alındığı için benim açtığım dava var ve devam ediyor. Adli tatil bittiği için duruşma tarihi bekliyorum. Avukatım sizin kadar ümitsiz değil. Dava soruşturma sürecinde olduğundan ayrıntı vermem. Burada tek bir kat malikinin dava açılabileceğini örneklemek istedim.

Ayrıca, yineliyorum hem mağdur olduğunuzu belirtiyorsunuz (burada görüş alarak yardım talep etmeniz normal). Ancak daha kendi mağduriyetinizin hukuki çözümü hakkında konuya vakıf olmadan bir başka yardım talebine hüküm niteliğinde görüş bildirmeniz yönlendirici oluyor. Yani kişiye cevap verdiğinize göre, kişi sizin yorumlarınız nedeniyle de-moralize olup mücadeleden vazgeçebilir. Doğru olmayan tutum ve davranış bu.

Bu tavrınızdan vazgeçmelisiniz. Çünkü sizin ortaya koyduğunuz bilgiler teyide muhtaç ispatı olmayan bilgiler. Oysa kanun maddesinin bizzat kendisi referans alındığında hukuki sonuca gidilebilir.


siz benim başkasına yönlendirici yazı yazdığım konusunda niye bu kadar ısrarcısınız anlamadım zaten yazdığım yazı da benim bu konuda acemi olduğumve tecrübesi olanlardan yardım beklediğim açıkca anlaşılıyor kimseye yönlendirici nitelikte bir şey yazmadım ki zaten ben kendim bir yol haritası belirleyebilmiş değilim. ben müdürün anlattığına göre bir ümitsizliğe kapıldım belki müdüre kendimi doğru ifade edemedim belki farklı bişey anladı ama sylediği buydu hakim sizden diğer malikleri de konuya dahil etmenizi isteyebilir dedi  ben kendisine konuyu doğru anlattığımı düşünüyorum ama sonuçta bir hukuk insanı değilim siz diyorsunuz ki dava açma usulün yanlış yönetici muhatabın değil kat malikleri kurulunu muhatap alacaksın ben se kendi yazdığım dilekçede yöneticiyi işaret ettim usulüm yanlış olabilir zaten bir avukat ile görüşmeye karar verdim az sonra itiraz sahibi diğer kişilerle de görüşücem toplanmayı bekliyorum bizim konumuz da bir yanlış iddia da yok işletme projemiz yok hiç olmadı bu halde aidat ve yakıt toplandığı gibi birde fiyat artırımına gidiliyor bu durumda yönetici keyfi hareket ediyor bizim alelade hazırlanmış olan dışında yeni br yönetim planımız dahi yok . 3 kişi yönetim kurulumuz ama emir komuta tek bir kişi tarafından yürütülüyor diğerleri itiraz etse de kabul etmiyor verilen itiraz dilekçelerini almıyor çekilen ihtarları kabul etmiyor burası garnizon komutanlığı değil tabiki bir yaptırımı var ve eğer muvaffak olan var ise tecrübesini lütfen paylaşsın siz de artık bu sert tavrınızdan vazgeçin  burada herkes yardım beklyor site kurucuları da iletileri okur ise ne demek istediğimi anlayacaklardır.

bu arada market örneğiniz düşündürücü sonuçta orda benim mağduriyetim söz konusu ve ben istersem gider itiraz ederim burası ise bir site burada kararlar ortak alınıyor bir mağduriyet varsa sadece bana değil herkese var 100 dolarlık artışı sadece ben ödemiycem herkes ödiyecek marketle  site arasında bir bağ kuramadım kusura bamayın

#10
Sayın <Cesurveguzel>

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
bu arada market örneğiniz düşündürücü sonuçta orda benim mağduriyetim söz konusu ve ben istersem gider itiraz ederim burası ise bir site burada kararlar ortak alınıyor bir mağduriyet varsa sadece bana değil herkese var 100 dolarlık artışı sadece ben ödemiycem herkes ödiyecek marketle  site arasında bir bağ kuramadım kusura bamayın

5.000 konutu (bağımsız bölümü) olan bir sitede bile, sitenin ortak alanları ile ilgili (usulsüz olduğuna inandığınız) alınan bir karara (usulüne uygun bir şekilde) itiraz ederek tek başınıza bir kat maliki olarak dava açabilirsiniz.

Usulüne uygun alınmış bir karar mevcut değilken 100 dolar artışı ödemek zorunda değilsiniz.

Asıl düşündürücü olan (usulüne uygun alınmış bir karar mevcut değilken) 1.000 dolarlık aidat artışını da öder misiniz?

Bu usulsüzlüğe ne zaman hukuki itirazınızı (tepkinizi) gösterirsiniz.

Bunu Kat Mülkiyeti Kanunu mevcutken bunun yerine yöneticinin aldığı kararın uygulanacağını zanneden Kat Malliklerine örnek olsun diye soruyorum naçizane. Cevap verirseniz / "yazılırsa herkes faydalanmış olur" diye düşünüyorum.



sayın ck vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü teşekkürü borç bilirim . bizler bugün konuyla alakalı toplanarak denetçileri ve divan başkanını devreye soktuk aldığımız karar neticesinde bir yönetici adayı çıkar ise mevcut yönetimin görevine son vererek yeni bir yönetim oluşturmayı eğer kimse yönetici olmak istemez ise bu durumda da kayyum atanması hususunda mahkemeye başvurarak hakim müdehalesi isteme kararı aldık. burada yönetici olmam hususunda bana teklif geldi . ancak eski yönetimin hesabını bilmiyorum borcunun çok olduğu konusunda söylentiler var toplanmayan aidatlar var ayrıca asansörler projeye uygun olmadığından asansör ruhsatı alınamadığı için yönetim konusunda ciddi endişelerim var bununla ilgili bir konu bulur isem oraya da yazarak görüş isticem sizden ricam bu isteği bir yönlendirme olarak değerlendirmemeniz. saygılar. ..

merhaba arkadaşlar . benim yeni bir sorum olucaktı. bizim site 3 bloklu 132 daireli bir site . yönetime el çektirildi ama toplantıya da yanaşmıyorlar. yönetim kurulu 3 kişiden oluşuyor . 1 tanesi toplantı yapılmasını istiyor . 2 si yanaşmıyor. benim sormak istediğim bu 3 yöneticiden herhangi  biri toplantı yapa biliyor mu . diğer 2 si onun bir yaptırımı olamaz diyor kendine göre 1.2.3 . yönetici diye bir hiyerarşi oluşturmuşlar. böyle bir şey ola bilir mi yönetim kurulu 3 yöneticiden oluşuyor ise herhangi biri toplantı yapamaz mı ? lütfen bilgisi olan cevaplaya bilir mi .


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı