Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Karar defterine toplantıda görüşülmeyen konuların eklenmesi ve imza istenmesi

Başlatan BayKM, Ocak 03, 2018, 10:41:20 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aslında akıl vermiyorum, haddime de değil, hukukla alakam bile yok.

Sadece araştırdıkça karşıma çıkan aklıma takılanları soruyorum. Çünkü her olay aynı gibi görünse bile farklılıkları var.

Yönetici kendisi hata yaptı, onun yaptıklarında benim katkım olmadı. Sadece yaptıklarını reddettim ve imza atmadım.

O zaman net bir soru sorayım, aslında birkaç kere sormuştum.

Yöneticiye dava açmadan önce ihtar çekmek gerekli midir?

Teşekkür ediyorum yorumlarınız için
Linkback: Ynt: Karar defterine toplantıda görüşülmeyen konuların eklenmesi ve imza istenmesi

iki durum söz konusu;

(1) Eski yasaya göre itirazlar önce Kat Malikleri Kurulunda yeniden görüşülebiliryordu. Yeni yasa ile Hak Düşürücü Süre içerisinde ilgili davayı açmak gerekir. Bunun için doğrudan dava açabilirsiniz. Hak Düşürücü süre öğrendiğiniz andan itibaren başlar. (Bununla ilgili makaleyi okudunuzu zaten belirtmiştiniz)
(2) İhtarı, yöneticinin iyi niyetle hata yaptığını varsayarak ve buna rağmen gereğini yapmıyorsa mahkemede onun kötü niyetini ispatlamak için gönderebilirsiniz. İhtarda mevcut hataları ve usulsüzlükler ile ilgili iddianızı, noter tastikli karar defterinde yaptığı tahribatı tüm kat maliklerini yeniden toplayarak ve gündemle (o günkü) eşleşen kararların tahribat yapılmadan yeniden yazılmasını vb. isyeteyebilirsiniz. Aksi takdirde kendisine Güveni Kötüye Kullanmak suçundan dava açacağınızı (açabilecenizi değil) yazabilirsiniz. Son olarak bu hataların düzeltilmesi için makul bir süre verebilirsiniz. (Yeniden toplanma, kararların tebliği vs. gibi gereken süreler)


arkadaşlar bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim,
kat malikleri genel kurulu toplandı beyaz a4 kağıda 3 sayfa olarak gerekli kararlar alındı, her sayfasına divan başkanı ve üyelerine imza açıldı , bir de kat maliklerinin imza atması için ek imza sayfası oluşturuldu, toplantıya katılan kat malikleri de buna imza attı.
şimdi sorum ise bu tutanağın karar defterine işlenmesi 60 dairelik bir apartman için karar defterinin her sayfasına 60 (toplantıya tüm kat maliklerinin katıldığını varsayıyorum) kişi imza atarsa sayfada yer kalmayacak, bunun çözümü nedir , yardımcı olur musunuz...

Toplantı kapatılmadan önce DİVAN BAŞKANINA yetki verirseniz tüm kat malikleri adına gereken usulü uygular. Kendisinin (ve varsa Divan Heyetininin) veya katılan kat maliklerinin imzası sayfaları taşacak şekilde paraflanırsa olur. Ama artık toplantı bitmiş Divan Başkanının da böyle bir yetkisi olmadığı halde bahsettiğim yöntemi uygulayamaz.

Davamı açtım ve kazandım, karar kesinleşmedi

İhtiyati tedbir talebim kabul edilmedi

Toplantıda görüşülmediği halde deftere yazılıp altı imzalanan kararlar iptal edildi

Yönetici usulsüz defter tutmaktan para cezası aldı

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapSayın BayKM

Elbette gündemde olmadan alınan karar(lar) mutlak butlan sayılır. Çünkü gerek olağan gerekse olağanüstü toplantılarda gündemin belirlenmiş ve kat maliki tarafından toplantıdan önce biliniyor olması gerekir. Önemli olan size yapılan tebligat ile karar defterindeki gündemin eşleşmesi.

Olağan toplantı ile olağanüstü toplantı arasında usül bakımından önemli bir fark vardır.
- Olağan toplantı, her kat malikinin yılın belli döneminde takip etmesi gereken ve zaten toplantıda; anagayrimenkulün Genel Giderleri, Küçük Çaplı Bakım-Onarım Giderleri, gelecek döneme yönelik Dilek ve Temenniler hakkında toplanılacağı malumu toplantılardır. Yani toplantıya katılmayan kat maliki toplantı sırasında (katılanların onayı ile) gündeme ek maddeler ilave edilebiliceğini bilir. Olağan toplantıya katılmak zaten kat malikinin görevidir.

- Olağanüstü toplantının gündemi ise, adından da anlaşılacağı üzere (yasa ve/veya Yönetim Planınca belirlenmiş dönem dışında yapılacağından) hiç bir kat malikinin malumu değildir.

Bu nedenle öncelikle (olağan toplantı gibi) tarihi, yeri, zamanı ve gündemi belirli olmalıdır.

Olağanüstü toplantının statüsü olağan toplantı gibi yılın belli döneminde zaten kat malikinin katılmakla görevli olduğu, böylece anagayrimenkulün özellikle tüketmek zorunda olduğu genel giderler ve küçük çaplı bakım-onarım giderlerinin karara bağlanması gereken bir toplantı değildir.. Dolayısıyla olağanüstü toplantılarda alınan kararlar gündemle sınırlıdır. Yani olağanüstü toplantılara tek bir istisna dışında gündem eklenemez. Bu istisna da; tüm kat maliklerinin toplantıda hazır bulunması ve karar defterinde ek gündem maddesinin okunduğunu onaylaması gerekir. 

Özet olarak, olağan toplantıya kat maliklerinin tamamı katılmasa da ek gündem okunarak ve katılanların ek gündem maddesinin okunduğuna dair onayı ya da okunmadığına dair bir itirazı olmaması gerekir. Olağanüstü toplantıda ise tek bir istisna haricinde toplantıya katılanların ek gündemin okunmasını onaylaması bile ek gündem maddesinin karar metnine eklenmesi için yeterli değildir.


Sonuç: Her iki toplantı türünde de gündeme (kat maliklerinin yukarıda anlatılan nisbette onayı olmaksızın) ek yapılması / yazılması söz konusu değildir. Bu tür alınan kararlar Mutlak Butlan sayılabilir.

Ancak alınan karar Olağan Genel Giderler, Küçük Çaplı Bakım-Onarım Gideri ise, bu giderler Mutlak Butlanla  sayılabilecek kararlarla alınmış olsa dahi anagayrimenkulün hayatın doğal akışı içerisinde zaten tüketmesi gerek giderlerden olup, kat maliki alınan kararın Mutlak Butlan iddiası ile sorumluluklarından kaçınması da söz konusu değildir. Örneğin gündeme alınması unutulmuş "Elektrik, Doğalgaz vb." giderlere ait avans kararı Mutlak Butlan ile alınmış bir karar olsa anagayrimenkulün bu tür faturaları ödenmeyecek mi? Ayrıca yönetici vekil olarak bu önlemleri almak için harcamalarda öncelik sırası koymaya yetkilidir ve yetersiz bütçe için tekrar bütçe toplantısı yapılabilir.

Ama gündemde olmadan alınan Faydalı Yenilik ve İlaveler, Büyük Çaplı-Bakım Onarım Gideri ise bu durumda bilgilendirme ve değerlendirme gerektirdiğinden İşletme Projesi hazırlanarak avans belirlenmelidir.

Hatta Yöneticinin, Mutlak Butlan ile alınmış bir üst paragrafta tanımlanan giderlere harcama yapması halinde "Kat Malikleri Karar Aldı Ben de Uyguladım" diyemez. Bence Türk Ceza Kanunun 152/2 maddesi gereği "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma Suçu" işlemiş olur. Çünkü Mutlak Butlan karara Hak Düşürücü Süre aranmaksızın İtiraz edebilirsiniz. Yani Mutlak Butlan ile alınmış karar kesinleşmiş karar sayılmaz.

Kanaatimce; Benim açımdan (bildiğimi iddia ettiğim) sorulan soruların cevapları, kendi yaşadığım Kat Maliki olma sıfatı ve bu tür platformlarda yaptığım paylaşımlar aynı zamanda yorumlama yeneteğimin verimliliği nisbetinde değerli ve gerçeğe uygun bilgilerdir. Bu vesile ile Profesyonel Bir Yardım Almadıkça, sorunuzu "Nisbi Butlan gibi" şimdilik kabul edip, yine de Mahkemede Mutlak Butlan İddiası ile dava açmalısınız.

Ayrıca; Sorduğunuz sorununun cevabına soru sorarak tekrar bir gündem oluşturmanız, sanki konuya hakim olduğuzu düşündürüyor. Ben yine de bu makaleyi herkes okuyacağı için "Faydalı Olmak" niyeti ile yazmaya devam ettim. Ancak sorularınıza verebileceğim cevaplar hakkında bilgimin sınırı burada sona erdiğinden daha fazla yardımcı olamacağımı belirterek, "risk almamak için durumun her ne kadar Mutlak Butlan Karar olduğu düşünülse de siz şimdilik, Nisbi Butlan Karar  gibi düşünerek Hak Düşürücü Süreyi Geçirmeden dava açmalısınız." diyorum naçizane.

Mücadelenizde başarılar ve iyi günler dilerim.


Öncelikle vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkürler ana konuyla bağlantılı şöyle bir sorum olacaktı olağan kat malikleri toplantısında "YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI" başlıklı bir evrak hazırlanarak kararlar alınmış.toplantı çağrısında gündemde yer almamasına rağmen "yeni yönetime binanın tadilatı ve enerji kimlik belgesi konusunda araştırma yapıp kat malikleri ile sonradan görüşmesi konusunda yetki verildi" gibi bir karar alınmış. sonrasında apartman girişine GENEL KURULDA ALINMIŞ OLAN DIŞ CEPHE TAMİR TADİLAT VE BOYAMA KARARI İLE İLGİLİ OLARAK .........TARİHİNDE KONUYU GÖRÜŞMEK VE BİLGİ ALMAK AMACI İLE TOPLANTI YAPILACAKTIR" diye duyuru yapılmıştır.

1) "YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI" başlıklı evrak alınmış kararlar açısından sorun yaratmaz mı?
2) Gündem dışı olarak eklenen madde kat malikleri toplantısında kabul dahi edilmiş olsa karar da "bina tadilatı hakkında araştırma yapma ifadesi duyuruda dış cephe tamir tadilat ve boyama olarak değiştirilmiştir. bu durum bir usulsüzlük değil midir
3) ayrıca kararda maliklerle görüşülmesi için yapılacak toplantı olağanüstü genel kurul gibi görülmesi ve ona göre toplantı yapılması gerekmez mi? bu toplantıda da aldığı teklifleri onaya sunması gerekmez mi?
4) yönetim ne bir işletme planı ne de aylık gelir gider tablosu asmamaktadır.

tüm binanın boyanması küçük bir tadilat olmayıp büyük masraflar çıkacaktır. usulsüz alınan bu kararlara sonucunda çıkacak masraflara katılmama şansım var mı? yargıtayın tebligat yapılmadan toplanan olağanüstü apartman genel kurulunda alınan karalar hakkında geçersiz olduğuna dair kararları mevcut
iyi çalışmalar



   


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapDavamı açtım ve kazandım, karar kesinleşmedi

İhtiyati tedbir talebim kabul edilmedi

Toplantıda görüşülmediği halde deftere yazılıp altı imzalanan kararlar iptal edildi

Yönetici usulsüz defter tutmaktan para cezası aldı

geç olacak ama kararı paylaşma şansınız var mı


Sayın BayKM,

Konudaki tüm postları okumadan cevap verdiğimi bilmenizi isterim.

Olağan toplantılarda çağrı kağıdında belirtilen gündem konularından başka kararlar da alınabilir. Toplantıda görüşülen konularla ilgili toplantı tutanağı tutulmadığını söylemişsiniz. Toplantıda görüşülmemiş ancak karara yazılmış maddeler var ise bu kararları alabilecek yeterlilikte çoğunluk şerh düşmeden imzalanmış ise geçerli olacaktır. Her ne kadar toplantıda görüşülmemiş ise kararı alacak çoğunluk imza ederek bu kararların alınması hususunda irade göstermiş olacaklardır ve mahkeme bu kararı hukuka aykırı bir karar olmadığı sürece geçerli sayacaktır. Çünkü siz toplantıda dahi karşı çıkmış olsanız bu çoğunluk kararı zaten alacaklardı. Böyle bir durumda karara şerh düşerek imzalayıp hakimin müdahalesini isteyebilirsiniz. Ancak toplantıya katılıp kararı imza etmezseniz mahkemeye verme hakkınızı da kaybedersiniz bilginiz olsun.
Yazdıklarım hukuki bilgi değil, tecrübe paylaşımından ibarettir.

Sayın Ck0902

Öncelikle vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkürler ana konuyla bağlantılı şöyle bir sorum olacaktı olağan kat malikleri toplantısında "YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI" başlıklı bir evrak hazırlanarak kararlar alınmış.toplantı çağrısında gündemde yer almamasına rağmen "yeni yönetime binanın tadilatı ve enerji kimlik belgesi konusunda araştırma yapıp kat malikleri ile sonradan görüşmesi konusunda yetki verildi" gibi bir karar alınmış. sonrasında apartman girişine GENEL KURULDA ALINMIŞ OLAN DIŞ CEPHE TAMİR TADİLAT VE BOYAMA KARARI İLE İLGİLİ OLARAK .........TARİHİNDE KONUYU GÖRÜŞMEK VE BİLGİ ALMAK AMACI İLE TOPLANTI YAPILACAKTIR" diye duyuru yapılmıştır.

1) "YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI" başlıklı evrak alınmış kararlar açısından sorun yaratmaz mı?
2) Gündem dışı olarak eklenen madde kat malikleri toplantısında kabul dahi edilmiş olsa karar da "bina tadilatı hakkında araştırma yapma ifadesi duyuruda dış cephe tamir tadilat ve boyama olarak değiştirilmiştir. bu durum bir usulsüzlük değil midir
3) ayrıca kararda maliklerle görüşülmesi için yapılacak toplantı olağanüstü genel kurul gibi görülmesi ve ona göre toplantı yapılması gerekmez mi? bu toplantıda da aldığı teklifleri onaya sunması gerekmez mi?
4) yönetim ne bir işletme planı ne de aylık gelir gider tablosu asmamaktadır.

tüm binanın boyanması küçük bir tadilat olmayıp büyük masraflar çıkacaktır. usulsüz alınan bu kararlara sonucunda çıkacak masraflara katılmama şansım var mı? yargıtayın tebligat yapılmadan toplanan olağanüstü apartman genel kurulunda alınan karalar hakkında geçersiz olduğuna dair kararları mevcut
iyi çalışmalar

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapDavamı açtım ve kazandım, karar kesinleşmedi

İhtiyati tedbir talebim kabul edilmedi

Toplantıda görüşülmediği halde deftere yazılıp altı imzalanan kararlar iptal edildi

Yönetici usulsüz defter tutmaktan para cezası aldı


Merhaba.bizim sitedede benzer bir durum söz konusu.toplantı karar tutanağı ibrası yapılmadı.3 ay sonra sormamız üzerine karar alındı diyerek kararın fotosunu attılar.Gördükki toplantıda çalışma yapalım bu konuda dedikleri bir konuda toplantıda karar alındı olarak yazmışlar ve başka alınmayan karalarda eklenmiş.sizin dava dilekçesi örneğini paylaşabilirmisiniz.özel evrakta sahtecilik diye suç duyurusunda bulunmayı düşünüyordum.ama siz dava Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap olarak açtınız


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı