Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Meskende doktor muayenesi açılır mi?

Başlatan nasya, Ekim 23, 2017, 02:58:56 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[Iyi günler.bina 4 mesken altı dükkan şeklinde.dairelerin 3 mesken olarak kullanılıyor.Diger mesken sahibi doktor ve burayı muayene olarak kullanmaya başlayacakmış.  diğer oturanın itiraz hakkı var mi? Tapuda verilen yönetim planında daireler mesken olarak kullanılır şeklinde hazır matbu bir yonetim planı mevcut.Acilmamasi için yapılabilecek yolu bilen varsa sevinirim
Linkback: Meskende doktor muayenesi açılır mi?


  • Gösterim 6,363 
  • Yeni Üyeler ve Acemi Sorular...
  • 1 Yanıtlar

#1
634 s Kat Mülkiyeti Kanunu
A) Kat Maliklerinin Borçları:
VII - Yasak İşler:

Madde 24 – Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.

(Ek fıkra: 13/2/2011-6111/194 md.) 1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları faaliyetlerine devam ederler. Bu süre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıldır. Bu hüküm 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meslek mensupları tarafından açılan bürolar hakkında da uygulanır.

Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.


Sayın Nasya;

634 s Kat Mülkiyeti Kanununun Yasak İşler başlıklı 24. Maddesi ve 634 s Kat Mülkiyeti Kanunun 24. Maddesinin Yargıtay İçtihatları ile çok geniş yorumlanması ile birlikte, anagayrimenkulün kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde kat malikleri kurulu kararı olmadan ve de başkaca bir işleme ve izne gerek kalmadan hekim, tabip, doktorlar tarafından muayenehane açılabilir.

Kaldı ki;

Anagayrimenkulün, yönetim planında veya kat malikleri kurulu kararları içerisinde 634 s KMK / 24-2 Maddesi içeriğindeki gibi benzer bir madde konulmuş ise veya farklı bir ifade ile hekim, tabip, doktorların kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde muayenehane açabilmesinin önü tüm kat maliklerinin oybirliği ile vereceği karar ile açılmış ise, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bölümde muayenehane açılabilir.

İstisnai Durumu ise;

Anagayrimenkulün, yönetim planda veya kat malikleri kurulu kararları içerisinde kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hekim, tabip, doktorların muayenehane açmasının yasaklandığı yönünde ayrıntılı bir hükmün bulunması halinde, anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde muayenehane açılamaz.
(Kat malikleri kurulu kararı, tüm kat maliklerinin oybirliği ile almış olduğu karar olması gerekir ve de alınan kararlar karar verildiği tarihte malik olan kat maliklerini bağlar.)

Ayrıca;

Apartman giriş ve çıkışlarında aşırı sirkülasyon olması, aşırı derecede gürültünün meydana gelmesi veya farklı makul olmayan ve kabul edilemez rahatsızlıkların olması halinde dava açma hakkınızı her zaman kullanabilirsiniz.

Saygılar.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı