Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Oy kullanma söz sahibi olma

Başlatan Hülya Eksi, Temmuz 28, 2017, 03:57:03 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Herkese Merhaba..
Boşanmış olduğum eşimle birlikte aldığımız site içinde bir yazdığımız var.kredi kullanılarak aldığımız bu ev kredinin eşimin adına olması sebebi ile tapu eşim ve banka adına idi.mal paylaşımı davamız halen sürmekte ve ben bu tasinilmaz için tedbir koydurdum.
Site yönetimi toplantilara katilip oy kullanabilmem icin esimden vekalet almam gerektiğini  söyledi.
Bu dogru mudur?
Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.






Linkback: Oy kullanma söz sahibi olma


  • Gösterim 4,675 
  • Üyelerimizin Açılmasını İstediği Yeni Konu Başlıkları
  • 2 Yanıtlar

#1
Sayın Hülya Eksi;

634 s Kat Mülkiyeti Kanunu'nun C) Kat Malikleri Kurulunun Toplantısı ve Kararları: III - Oya Katılma: başlıklı 31. Maddesine göre;

Olağan veya olağanüstü kat malikleri kurulu toplantılarına bağımsız bölüm malikinin katılması gerekir. Kat malikinin herhangi bir sebepten dolayı toplantılara katılamaması durumu söz konusu ise toplantıda kendisini temsil etmesi ve oy kullanması için vekil tayin edebilir.

Eşinizin vekalet vermesi halinde kat malikine temsilen olağan veya olağanüstü kat malikleri kurulu toplantılarına katılabilir ve oy kullanabilirsiniz. Aksi takdirde toplantılara katılmanız mümkün değildir.

Saygılar.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

#2
Sayın Hülya Eksi

Öncelikle başarılarınızın artarak devamını dilerim. Naçizane olarak söyleyebilirim ki; (pay) sahibi olduğunuzu iddia ettiğiniz bağımsız bölüm ile alakalı haklarınızı, sanırım mahkemede sunacağınız kayıtlı gelir-gider ilişkisi içerisinde ispat etme olanağına sahipsiniz.

Kat maliki sıfatı ile (eski) eşiniz kayıtlı olduğundan (kendisinden toplantıya katılmak için vekalet alsanız bile) alınan kararlar yine de O'nu bağlar. Size herhangi bir yönlendirme söz konusu olmaz. Ancak davanız sonuçlandıktan sonra mahkeme bağımsız bölüm hakkında size bir tasarruf yetkisi verebilir. Bu tasarrufu elde ettikten sonra bağımsız bölümün bağlı olduğu Kat Malikleri Kurulunda söz sahibi olabilirsiniz.

Yani başından itibaren tapu adınıza ortak şerhi ile düzenlenmeliydi. Bağımsız bölümün edinimi sırasında buna siz razı görünüyorsunuz. (Şimdiki dava konusu durumun sonucu beklenmelidir.)


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı