Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

ORTAK KULLANIM ALANI BAHCE ISGALI ICIN NEREYE SIKAYET EDEBILIRIM LUTFEN YARDIM

Başlatan serhim, Haziran 11, 2016, 06:45:02 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

30 yildir oturdugumuz apartmanda ust daireye 1 yil once tasinan komsu oncelikle sorma tenezzulunde bile bulunmadan annemin camimizin altina kucuk bir alana ektigi sus bitkilerini sokup atti ve arka bahcenin tumunu kazip salata domates cilek patates ne varsa ekip birde borularla sulama sistemi kurdu ilk zaman guzelce uyardik ama terbiye yok malesef git gide butun bahceyi kapladi calistiklari icinde kari koca coluk cocuk tatil gunleri sabah 7 gece 10 demeden ramazanda insanlar rahatsiz olur mu diye dusunmeden surekli kazip biciyor ve bu islem bizi rahatsiz edecek derecede cunku camlarimizin hepsi bahceye bakiyor ve cok yakin mesafede benim de burda hakkim var diyerek butun bahceyi ekip bictiler diger binalar camlarindan renkli renkli ciceklere bakarken biz boru ve kaziklarin dosendigi tarlaya bakiyoruz yonetici yeni secildi ve defalarca soylememize ragmen birsey yapmiyor belediyeyi aradigimda hic bir sekilde zabitanin binaya giremeyecegini soyledi lutfen bana yardim edin en iyi sekilde cozum almak icin nasil bir yol izlemeliyim
Linkback: ORTAK KULLANIM ALANI BAHCE ISGALI ICIN NEREYE SIKAYET EDEBILIRIM LUTFEN YARDIM


  • Gösterim 78,733 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 15 Yanıtlar

Kısaca ifade edeyim:

. Herhangi bir kat maliki, Kat Malikleri Kurulunun en az 4/5'inin onayını almadan, ortak alanlarda (Ör. Bahçe) tesis ve tadilat yapamaz. Bu durumda kat malikleri kurulunda ilgili kat malikine tebliğ edilmek üzere (KMK toplantı usullerine uymak şartı ile), tadilatın kaldırılarak eski haline getirilmesini aksi takdirde aleyhine dava açılacağı şeklinde karar alınmalıdır.

. Eğer bu konuda kat malikleri, hem şikayet edip hem de usulüne uygun bir katılım ile bu kararın alınmasına katkı sağlamıyorlar ise, durumun "Çekilmez Hale Gelmesi" hukuk tabiri ile herhangi bir kat maliki kurallara uymayan kat malikine "El Koymanın Engellenmesi ve Eski Haline Getirme" davası açabilir.

. Eğer her hangi bir kat maliki, tek başına dava açma konusunda çekingenlik ve/veya masraflardan kaçınma gibi bir tutum içinde ise, hem şikayet edip hem de gereğinin yapılmaması, durumun kabul edildiği anlamına gelir. Herhangi bir (yasal) itiraz olmadığı sürece bu durum devam eder.

iyi günler
   Apartmanımızın altında 3 adet dükkan bulunmaktadır. bunlardan bir tanesi apartmana ait ön tarafı yaklaşık 40 yıldır kullanmaktadır, bunda apartmanın rızası vardır.
   Diğer iki dükkandan biri de kullanmak istemektedirler ancak biz apartman olarak izin vermedik.
en sonunda bizim rızamız olmadan orayı masalarla işgal ettiler.
   Nereye başvurmalıyız ve bunun bir itiraz süresi varmıdır?

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
iyi günler
   Apartmanımızın altında 3 adet dükkan bulunmaktadır. bunlardan bir tanesi apartmana ait ön tarafı yaklaşık 40 yıldır kullanmaktadır, bunda apartmanın rızası vardır.
   Diğer iki dükkandan biri de kullanmak istemektedirler ancak biz apartman olarak izin vermedik.
en sonunda bizim rızamız olmadan orayı masalarla işgal ettiler.
   Nereye başvurmalıyız ve bunun bir itiraz süresi varmıdır?

Sorunuzun yanıtını diğer bir bölümde verdim.
Onaylı mimari projede veya yönetim planında dükkan  önlerindeki alanların kullanımı ile ilgili açıklayıcı bir bilgi yok ise o halde kat malikleri kurulu istediği dükkana önündeki alanı kullanma hakkı verebilir, tüm kat maliklerinin onayı ile  yönetim tarafından kira sözleşmeleri yapılabilir.
Eğer işgal varsa önce belediyeye şikayet dilekçesi vereceksiniz. Belediyenin yanıtına göre sulh hukuk mahkemesinde müdahalenin menni davası açacaksınız.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

İyi günler. Yeni üyeyim.Bu sorun burda mı paylaşılır çok bilmiyorum ama yine de yazdım.

Oturduğumuz dairenin tam önüne site yöneticisi kamelyayı yaptırdı.Balkonumun tam önüne yapıldı.Bizim bundan haberimiz yoktu.Evde olmadığımız için itiraz edemedik.Bundan çok rahatsız oluyoruz.Hem önümüzü kapattı hem de tam önümüzde olduğu için çok ses oluyor.Bunun için yapabileceğimiz herhangi bir şey var mı?İtiraz etme hakkımız var mı?Yöneticiye söyledik ama ısrarla kaldırmıyor.Halbuki koyacağı çok daha uygun yerler var.Zaten en başta koyulacağı yer farklıydı ama sonradan ne düşünüp de böyle karar alındı bilmiyoruz.Nedenini de açıklamıyor.Bu konuda fazla sıkıntılıyız.Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

Bir yardımcı olan olsaydı iyiydi  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

kat maliklerininin 4/5 coğunluğu sağlanmışsa ortak alan üzerine tesis yapılabilir ..kmk md 19  buna bakmak lazım karar defterini inceleyin .. diğer yandan sizin görüşünüzü manzaranızı vs kapatıyorsa bir avukatla görüşün

Sayın <serhim>

Sayın <aalper>'in bahsettiği kural, herhangi bir kat malikinin ortak alanlarda tesis ya da tadilat yapması ile ilgili bir konudur.
Bu nedenle sorunuzun karşılığı olan bir cevap değildir. Bilginize arz ederim. Bu vesile ile sayın <aalper>'e sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ancak kamelya yönetici tarafından yapıldığına göre; konuyu "Faydalı Yenilikler ve İlaveler" olarak tartışmalıyız. (zorunluluk)

Mücadele hakkınızı sürdürürken şu tavsiyelere dikkatinizi çekmek isterim;

TÜM UYGULAMALAR USULÜNE UYGUN YAPILSA DAHİ, YAPILAN FAYDALI YENİLİK YA DA İLAVENİN "KAT MALİKİNİN" SAGLIK, GÜVENLİK VE HUZURUNU AYRICA SAHİP OLDUGU BAGIMSIZ BÖLÜMÜN RAYİÇ DEGERİNE ZARAR VERECEK BİR BAŞKA DEYİŞLE BAGIMSIZ BÖLÜME AİT ARSA PAYININ DEGERİNİ DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE UYGULANMAZ.

MUTLAKA ARAŞTIRINIZ: ARSA PAYI EVİN İÇ KISMININ METRE KARE MİKTARI ANLAMINDA DEGİLDİR. EVİN CEPHESİ, BULUNDUGU KAT, DAİRENİZİN DİGER DAİRELERE GÖRE AVANTAJLI OLDUGU UNSURLAR DİKKATE ALINARAK ÖNCELİKLE MÜTEAHHİT TARAFINDAN BELİRLENİR. DAHA SONRA ARSA PAYINIZIN DEGERİNİN DAVA YOLUYLA (İSPATI HALİNDE) DEGİŞTİREBİLİRSİNİZ. ÖRNEGİN 1 DÜKKAN EVİNİZDEN KÜÇÜK YÜZ ÖLÇÜMÜNE SAHİP OLDUGU HALDE SAHİP OLDUGU ARSA PAYI SİZİN EVİNİZDEN DAHA BÜYÜK OLABİLİR.

Herşeyden önce bu konu ile ilgili olarak; Kat Malikleri Kurulu Toplantısı Çağrısının ve (katılanların hazirun kayıtları yani toplantı başlarken toplantıya katıldıkları anda imzalarının alınması ve toplantı sona erdiğinde karara olumlu ya da olumsuz oy verenlerin, olumsuz ise karara şerh düşerek imza atanlar bakımından) Toplantı Sürecinin usulüne uygun yapılmış olması gerekir.

Siz zaten "haberimiz yoktu diyorsunuz". Yani Toplantı çağrısı usulsüz yapıldıysa Alınan Karar(lar) da usulsüz olur. Mutlak butlan (uygulanması söz konusu değil konumuna gelir) (Bilgisayarın çökmesi gibi toplantı kararları geçerliliği "çökmüş" olur.)

Ancak sizin haberiniz olmasa da "Tebligat Kanunu" gereği, yönetime kat maliki olarak "almanız gereken tebligatlar için Türkiye'de geçerli bir adres vermediyseniz; sahibi olduğunuz bağımsız bölüm boş olsa dahi, tebligat boş daireye yapılabilir ve tebligat geçerlidir. Tebligat size usulsüz olarak yapılmış olsa dahi dahi, kararların alındığı toplantıya katılmış iseniz, Tebligat geçerlidir.

Toplantının geçerliliği toplantı ile ilgili usuller bakımından incelenmeye devam edilerek bulunur.


(1) Uygulanan Faydalı Yenilik unsurları (kamelya gibi)
(1)(a) Kararının alınması yönünden Usulüne Uygun Karar Alınmış mı?
    - Alınmamış ise Sulh Hukuk Mahkemesinde "Alınan Kararların İptali" istemi ile dava açmalısınız.
    Size toplantı çağrısı (resmi olarak imza karşılığında veya Taahhütlü Mektupla yapılmamış ise) ve siz toplantıya katılmamış iseniz
    Usulsüz Alınan Karar İtiraz Süresi Bakımından Zaman Aşımı Yoktur.
    - Usulsüz Karar Alınması İlgili Genel Durumlar:
       (i) Kat Malikleri Kurulu Toplantı Çağrısı, Olağan Üstü Toplantı için yapılmış ise ve
           - Toplantının Yeri, Tarihi, Saati, Gündem Maddeleri belirtilerek,
              - Binada ikamet eden Kat Maliklerine İmza Karşılığında
                 ve/veya
              - Taahhütlü Mektupla (Bu durum daha çok binada ikamet etmeyen Kat Maliki için gereklidir. Çünkü kat malikine ulaşmak zor ise imzası alınamaz. Çağrının Tebliğ edildiği ispat edilemez.  Ancak her hâlükarda kat malikinin birden fazla gayrimenkulü varsa her birinde zaman zaman kalıyorsa, bu ihtimale karşılık kat malikinin yönetime (resmi olarak) tebliğ ettiği (Türkiye'de geçerli) tebligat adresine Taahhütlü Mektupla tebligat yapılır. Taahhütlü Mektubun PTT kağıdında Tebliğin içeriği hakkında şerh düşmekte büyük fayda vardır.)
              - Faydalı Yenilik ve İlaveler ile ilgili alınacak kararlar için (toplantıya katılanların değil) Kat Malikleri Kurulunun yarısından 1 fazla sayı ile olumlu oy gerekir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
kat maliklerininin 4/5 coğunluğu sağlanmışsa ortak alan üzerine tesis yapılabilir ..kmk md 19  buna bakmak lazım karar defterini inceleyin .. diğer yandan sizin görüşünüzü manzaranızı vs kapatıyorsa bir avukatla görüşün

Toplantıya kaç kişinin katıldığından haberimiz de yok. Sadece yönetim kurulu böyle karar aldı diye duyduk biz. İstemeyen birkaç kişi de var tabi ama en  çok bizi rahatsız ediyor. Çocuk sesleri çok fazla oluyor ön taraf olduğu için ve en çok kullandığımız alan olduğu için rahatsız ediyor bizi. Manzarayı da çok aşırı olmasa da kapatıyor yani yolu görmek için ayakta durmak gerekiyor oturunca görünmüyor çünkü. Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Sayın <serhim>

Sayın <aalper>'in bahsettiği kural, herhangi bir kat malikinin ortak alanlarda tesis ya da tadilat yapması ile ilgili bir konudur.
Bu nedenle sorunuzun karşılığı olan bir cevap değildir. Bilginize arz ederim. Bu vesile ile sayın <aalper>'e sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ancak kamelya yönetici tarafından yapıldığına göre; konuyu "Faydalı Yenilikler ve İlaveler" olarak tartışmalıyız. (zorunluluk)

Mücadele hakkınızı sürdürürken şu tavsiyelere dikkatinizi çekmek isterim;

TÜM UYGULAMALAR USULÜNE UYGUN YAPILSA DAHİ, YAPILAN FAYDALI YENİLİK YA DA İLAVENİN "KAT MALİKİNİN" SAGLIK, GÜVENLİK VE HUZURUNU AYRICA SAHİP OLDUGU BAGIMSIZ BÖLÜMÜN RAYİÇ DEGERİNE ZARAR VERECEK BİR BAŞKA DEYİŞLE BAGIMSIZ BÖLÜME AİT ARSA PAYININ DEGERİNİ DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE UYGULANMAZ.

MUTLAKA ARAŞTIRINIZ: ARSA PAYI EVİN İÇ KISMININ METRE KARE MİKTARI ANLAMINDA DEGİLDİR. EVİN CEPHESİ, BULUNDUGU KAT, DAİRENİZİN DİGER DAİRELERE GÖRE AVANTAJLI OLDUGU UNSURLAR DİKKATE ALINARAK ÖNCELİKLE MÜTEAHHİT TARAFINDAN BELİRLENİR. DAHA SONRA ARSA PAYINIZIN DEGERİNİN DAVA YOLUYLA (İSPATI HALİNDE) DEGİŞTİREBİLİRSİNİZ. ÖRNEGİN 1 DÜKKAN EVİNİZDEN KÜÇÜK YÜZ ÖLÇÜMÜNE SAHİP OLDUGU HALDE SAHİP OLDUGU ARSA PAYI SİZİN EVİNİZDEN DAHA BÜYÜK OLABİLİR.

Herşeyden önce bu konu ile ilgili olarak; Kat Malikleri Kurulu Toplantısı Çağrısının ve (katılanların hazirun kayıtları yani toplantı başlarken toplantıya katıldıkları anda imzalarının alınması ve toplantı sona erdiğinde karara olumlu ya da olumsuz oy verenlerin, olumsuz ise karara şerh düşerek imza atanlar bakımından) Toplantı Sürecinin usulüne uygun yapılmış olması gerekir.

Siz zaten "haberimiz yoktu diyorsunuz". Yani Toplantı çağrısı usulsüz yapıldıysa Alınan Karar(lar) da usulsüz olur. Mutlak butlan (uygulanması söz konusu değil konumuna gelir) (Bilgisayarın çökmesi gibi toplantı kararları geçerliliği "çökmüş" olur.)

Ancak sizin haberiniz olmasa da "Tebligat Kanunu" gereği, yönetime kat maliki olarak "almanız gereken tebligatlar için Türkiye'de geçerli bir adres vermediyseniz; sahibi olduğunuz bağımsız bölüm boş olsa dahi, tebligat boş daireye yapılabilir ve tebligat geçerlidir. Tebligat size usulsüz olarak yapılmış olsa dahi dahi, kararların alındığı toplantıya katılmış iseniz, Tebligat geçerlidir.

Toplantının geçerliliği toplantı ile ilgili usuller bakımından incelenmeye devam edilerek bulunur.


(1) Uygulanan Faydalı Yenilik unsurları (kamelya gibi)
(1)(a) Kararının alınması yönünden Usulüne Uygun Karar Alınmış mı?
    - Alınmamış ise Sulh Hukuk Mahkemesinde "Alınan Kararların İptali" istemi ile dava açmalısınız.
    Size toplantı çağrısı (resmi olarak imza karşılığında veya Taahhütlü Mektupla yapılmamış ise) ve siz toplantıya katılmamış iseniz
    Usulsüz Alınan Karar İtiraz Süresi Bakımından Zaman Aşımı Yoktur.
    - Usulsüz Karar Alınması İlgili Genel Durumlar:
       (i) Kat Malikleri Kurulu Toplantı Çağrısı, Olağan Üstü Toplantı için yapılmış ise ve
           - Toplantının Yeri, Tarihi, Saati, Gündem Maddeleri belirtilerek,
              - Binada ikamet eden Kat Maliklerine İmza Karşılığında
                 ve/veya
              - Taahhütlü Mektupla (Bu durum daha çok binada ikamet etmeyen Kat Maliki için gereklidir. Çünkü kat malikine ulaşmak zor ise imzası alınamaz. Çağrının Tebliğ edildiği ispat edilemez.  Ancak her hâlükarda kat malikinin birden fazla gayrimenkulü varsa her birinde zaman zaman kalıyorsa, bu ihtimale karşılık kat malikinin yönetime (resmi olarak) tebliğ ettiği (Türkiye'de geçerli) tebligat adresine Taahhütlü Mektupla tebligat yapılır. Taahhütlü Mektubun PTT kağıdında Tebliğin içeriği hakkında şerh düşmekte büyük fayda vardır.)
              - Faydalı Yenilik ve İlaveler ile ilgili alınacak kararlar için (toplantıya katılanların değil) Kat Malikleri Kurulunun yarısından 1 fazla sayı ile olumlu oy gerekir.

Peki yapı denetime gitsek sorunumuzu dile getirsek bir faydası olur mu? Yardımcı olurlar mı bize? Israrla kaldırmıyorlar çünkü. Bu durum bizi rahatsız ediyor tam önümüzde çocuk seslerini hiç söylemiyorum bile. Bu şikayetlerimizi yapı denetime iletsek nasıl bir sonuç alabiliriz? Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim.

Sayın <^^Eylü^^>

Yapı Denetim sanırım binanın depremle alakalı denetimini yapıyor. Yani daha binanın statik değerleri ile ilgili denetimler...

Kamelyadan yararlananlar açısından, bu tür faydalı yenilikler yönetimin işletmesi ile kullanılmaktadır. (En azından kamelyanın boyanması vb. bakımı için masraflar gibi)

Siz daha çok kamelyanın Kat Malikleri Kurulu tarafından usulüne uygun bir kararla inşa edilip edilmediğini sorgulayın.
Yönetici alınan kararları ve toplantı tutanağını Tüm Kat Maliklerine ilan etmek zorundadır. Yine binada ikamet etmeyen kat maliklerine ise yönetime bildirdiği Türkiye'de geçerli tebligat adresine, yönetici bu tutanağı iadeli taahhütlü mektupla ilan  eder. Mecburdur.

Size bu tutanak tebliğ edilmediyse, ihtar göndererek bu tutanağı isteyiniz. İhtar sonrası size verilen toplantı tutanağı kopyasının altında yöneticinin ıslak imzasının olup olmadığını kontrol edin.

Hatta bir avukat aracılığı ile tutanağın avukat ofisine gönderilmesini sağlayın. Böylece yönetici usulsüz davranışlardan kaçınacaktır. Böylece toplantı kararlarının kamelya için usulüne uygun alınıp alınmadığını tespit edebilirsiniz. Usulsüz bir karar ise zaten yine bir ihtarla kamelyanın başka bir alana alınmasını değil tamamen kaldırılması için "El Koymanın Engellenmesi ve Eski Haline Getirme" davası açılarak dava masraflarının da yönetime yükleneceğini "üzülerek" belirtiniz.

Şimdilik bunları yaparsanız en azından resmi sonuca ulaşırsınız. Kolaylıklar dilerim.


ck0902... soru1-150 dairelik sitenin  bahçesine kurulda karar alınmamasına rağmen şunlar yapıldı; 1-  3 adet kamelya yapıldı (çim alana)... 2-projede olmayan yere oyun sahası yapıldı. etrafı tel ile çevrildi... jatta bunun için otopark için ayrılmış alandan 1 araçlık yer işgal edildi....3-mevcut çocuk parkı farklı bir yere taşındı bu taşıanan yerde de 1 araçlık otopark yeri işgal edildi..... bu yapılanları sordupumuzda toplantı kararlarında yer alan bir maddeye dayanarak yapıldığı söylendi o madde de şudur: "Ortak alanların, ortak alanlarda bulunan cihazların bakım, onarım ve düzenlemeleri için site yönetim kuruluna yetki verilmesine oy çokluğuyla karar verildi". buna dayanarak yapabilirler mi? biz 5/4 imza olmadan yapamazsınız zaten kararlarda yok hiç yapamazsınız....

soru2. site de 1 yaya 2 otopark girişi var bu girişler ile ilgili şu karar alındı: Site çevre duvarı ve kapılarının tekrar projelendirilerek düzenlenmesine oy çokluğuyla karar verilmiştir.  ve şunlar yapıldı otopark kapısının biri kapatılarak iptal edildi. yaya giriş kapısının büyük çoğunluğu duvar örülerek kapatıldı... dar bir alan bırakılarak kat malikleri girişi yapıldı (kartlı giriş... misafir ve ziyaretçi girişine kapatıldı.) burada mevcut güvenlik binası farklı amaçlı kullanılacak..2. otopark girişine betonarme güvenik kulubesi yapıldı (yaılan kulube eski mevcut kulubeden çok çok kötü...).. araç ve misafir ziyaretçi girişi buraya verildi... bunları bu karar doğrulsunda yapabilirler mi? bahçeye betonarme kulube ilave edilebilir mi? giriş duvar la örülüp daraltılabilir mi?

Arkadaşlar herkese merhaba buraya mı yazmam gerekiyor bilemedim. Ama bizim oturduğumuz apartmanda  kat sahiplerinden birisi ortak kullanım alanı olan bahçeye paslı büyük boy demir parçaları koydu. Kendisini sürekli o demirleri sağlık açısından tehlikeli olduğu ve kötü bir görüntüye sebep olduğu için almasını söyledik. Hiç bir şekilde olumlu yaklaşmadi. Üstelik saçma sapan şeyler söyleyip huzurumuzu bozuyor . O demirleri oradan yasal yollarla nasıl kaldırabilirim

Benzeri olay bende yaşıyorum. Evimizin ön tarafı bahce , yan tarafı ise boş ve kücük bi arsa. Yeni gelen komşu boş arsayı sahiblenmeye başlamış biz o evde kalmıyoruz yazlık olarak kullanıyoruz. Diğer komşu ile papas olmuş , komşular arası tartışmalar itişmeler var... evim bursa Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap karşısında hemen , komşunun biri suluyor biciyor ekiyor. .diğeri ise bi yandan zehir döküyormuş (ölü kuşlar ve fareler bulundu). Ben ise ortada kaldım ikiside birbirini sucluyor ve bi kıskanclık var ne yapabilirim iki tarafıda tatmın etmek icin ?
saygılar.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

BAHÇE kullanımı hakkında kesin net ifade arsa payı olarak ortak kullanım deniyor.Lakin ortak kullanım da şunlar ekilir bunlar ekilmez diye bir ayrıntı yok.O yüzden çetrefilli bir olaydır.Maalesef yıllardır bu konuda net bilgi bulamadım.Avukatlar bile yasak diyor.Neye göre yasak deyince cevap veremiyorlar.Evet neye göre yasak.Ağaç çiçek vb.ekmek serbest .lakin sebze türü ekmek yasak. Yasak diyenlere ispat etmeye çağırıyorum.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı