Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yöneticisi olduğum apt. ait dairemi satıyorum Ne yapmalıyım?

Başlatan hero69, Şubat 12, 2014, 11:13:02 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2012 yılında aldığım daireme doğalgaz bağlatmak için mecburen apartman yönetimini oluşturarak yönetici seçildim.
Seçim aşamasında kat maliklerine iadeli taahhütlü toplantıya çağrı pusulası gönderilmiş, 8 daire 5 dükkandan oluşan apt.ın 5 daire 3 dükkan maliki katılımı ile karar alınmış ve karar defteri notere onaylatılmıştır.
Alınan kararda daire başı aylık 25 tl aidat ödenmesine karar verilmiş, dükkanlarla ilgili herhangi bir bedel belirtilmemiştir.
Ancak bazı kat malikleri aidatın çok olduğuna ve apartman aidatlarına dükkanlarında katılması gerekçesi ile aidat ödemeyi reddetmiştir.
Yönetici olarak; yapılan başka bir toplantı ile aidatların 15 tl olarak yeniden belirlendiği ve dükkanların girişlerinin ayrı olduğu ve toplanan aidatların apt. temizlik ve merdiven otomatı için olduğunu bildirmeme rağmen aidat ödememekte ısrar etmişlerdir.
Şimdi benim sorularım şu şekilde:
1) Karar defteri sadece ilk karar alındığında (yönetici seçildiğinde) notere onaylatılmıştır ve yıllık olağan toplantılar yapılmamıştır. Karar defterinin her yıl ocak ayında toplantı yapılarak notere onaylatılması zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise bu işlem yapılmadığı için geriye dönük ödenmemiş aidatlarla ilgili icra yoluna başvurmam da sıkıntı yaşar mıyım?
2) Başlıkta da belirttiğim gibi dairemi satılığa çıkartmış bulunmaktayım. Bu durumda 2012 yılı 10. ayından itibaren yürütmekte olduğum yöneticilik görevinden istifa mı etmeliyim, yoksa toplantı düzenleyerek yeni yönetici seçilmesi talebinde mi bulunmalıyım? Eğer yeni yönetici seçilme talebinde bulunmam gerekiyor ise yeni yönetici seçilmemesi olası. Bu durumda mahkemeye başvurarak yeni yönetici atanmasını istemek zorunda mıyım? yoksa dairemi sattığım tarih itibari ile ben sorumluluktan kurtulmuş olur muyum?
3) Yönetimden istifa etmem halinde ödenmemiş aidatlarla ilgili sorumlu tutulur muyum?

Linkback: Yöneticisi olduğum apt. ait dairemi satıyorum Ne yapmalıyım?


  • Gösterim 8,900 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 2 Yanıtlar

Sayın hero69;

Öncelikle anayapınızda bulunan tüm bağımsız bölümler aidat ödemekle mükelleflerdir. Kat malikleri aralarında başka bir anlaşma olmadığı, yönetim planında veya karar defterinde alınmış aksi bir karar olmadığı sürece, dükkan girişlerinin içeriden - dışarıdan yapılmasına bakılmaksızın aidatlara katılmaları gerekir.

İşletme defteri tutulması doğru ama zorunlu bir işlem değildir. Fakat karar defteri tutulması, toplantıda alınan her kararın ve yapılan her işlemin tarih sırasıyla deftere işlenmesi ve ayrıca her yılın Ocak ayı içinde notere tasdik ettirilmesi gereklidir. Eski deftere devam edecekseniz noterden ara tasdik ettirebilirsiniz.

KMK 40.Madde'ye istinaden, Yönetici kaide olarak vekilin haklarına sahiptir. Kat malikleri,kendilerine düşen borçları ve yükümleri,yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse yönetici,hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın,kendisine ait sözleşmeyi feshedebilir. Sizde bu durumda yöneticilikten çekilebilirsiniz.

Olağanüstü bir toplantı çağrısında bulunup, durumu açıklar ve görevinizden ayrılabilirsiniz. Başka bir kat maliki görevi üstlenmezse profesyonel apartman ve site yönetim firmalarından teklif alabilir, bu konuda da bir itilaf söz konusu olur ise siz veya başka bir kat maliki bölgenizin bağlı olduğu sulh mahkemesine başvurup Hakim müdahalesi isteyebilirsiniz..
Bu adımları takip etmezseniz, geçmişe yönelik icra takibi yapamadığınız gibi dairenizi satsanız da sorumlu olduğunuzu unutmamalısınız.

SİYOMER GAYRİMENKUL <br />YÖNETİM HİZMETLERİ A.Ş.<br />  "Site Yönetim Merkezi"<br /><br />0 ( 216 ) 504 69 85<br />0 ( 212 ) 999 80 01 <br />0 ( 532 ) 595 94 00 <br />www.siyomer.com<br />info@siyomer.com<br />Adres: Bağdat Caddesi No: 490 Kat: 1 Ofis No: 7 <br />Maltepe/İSTANBUL PK: 34846



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı