Herkese iyi çalışmalar dilerim
29.04.2016 tarihli ,olağan genel kurulda , zemin kattaki işyerlerine, onların önlerine tekabül eden bahçe alanlarının kiralanmasına dair karar alınmış, 38 bağımsız bölümden 12 malikin katılımı ve 2 kişinin muhalefeti ile.
03.06.2016 tarihinde, mevcut yönetimin istifası üzerine, yeni bir yönetim kurulu seçilmesi amacıyla olağanüstü toplantı yapılmış, işbu olağanüstü toplantıda gündemde olmamasına rağmen bahçenin kiralanması konusu tekrar konuşularak oya sunulmuş , karar defteri aynen şu şekildedir " aşağıdaki dükkanların ortak alanı kullanmaları için kiraya verilmesini isteyen 8 kişi, istemeyen 6 oy olarak belirlenmiştir, önceki gk kararlarının aynen uygulanacağına oy çokluğu ile karar verilmiştir" . karar defterini 6 kişi muhalefet şerhi ile imzalamışlar.
1- KMK 43 gereği ortak alanların kiraya verilmesi için oy birliği gerekir( her ne kadar bahçe kelimesi lafzedilmemeiş ve tahdidi olarak sayılmış gibi görünse de tüm ortak yerlerin kastedildiğini düşünüyorum) , oy birliği olmaksızın alınan bu karar kanunen " yok hükmünde midir yoksa iptal edilinceye kadar geçerli tabir edilen kararlardan mıdır buna karar veremedim çünkü KMK 33 gereği 1 ay ve 6 aylık dava sürelerini kaçırmış durumdayız, şayet iptalini talep edeceğimiz karar yok hükmünde ise süre koşulu aranmayacağından hak düşürücü süre açısından bir sınırımız yok.
2- Davanın konusunun , her iki toplantıda alınmış bulunan " ortak yerlerin kiralanmasına ilişkin kararın yok hükmünde olduğunun tespiti ve iptalini talep etmek olduğunu düşünüyoruz.
3-Nisan tarihli toplantıda ortak alanların kiralanmasına onay veren ancak sonradan haziran ayındaki toplantıda fikir değiştirip bu karara muhalefet eden 2 kişinin davacı olmasında sorun olacak gibi, çünkü ikinci toplantıda alınan , birinci toplantıya atıfta bulunarak " aynen geçerli kalacaktır" diyor. yok hükmünde olduğununun tespiti için her iki kararın birlikte iptalini talep etmeliyiz ve kararlardan ilkine olumlu oy kullananan malikin dava hakkı olmadığını düşünüyorum , Sizler ne düşünürsünüz?
4- her iki toplantıya katılıp olumsuz oy kullanan iki kişi ve iki toplantıya da katılmayan 1 kişi daha davacı olacak.burada sorun yok gibi, tabii eğer anılı karar " yok hükmünde " kararlardan ise ...
5- toplantı çağrı ve sair toplanma usulleri yönünden herhangi bir itirazda bulunamıyoruz çünkü toplantıda vardık. ( olağanüstü mahiyetteki ikinci toplantıda hem çağrı usullerine uyulmadı, hem yeni gündem oylanmadı hem de karar yeter sayısına uyulmadı
Sanırım yapılacak tek şey, KMK 45 de aranan yeter sayı ile karar alınmadığı gerekçesi ile hareket etmek olacak, tabi eğer hak düşürücü süre sorununu aşabilirsem. Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyor iyi çalışmalar diliyorum.
Linkback:
Kararın yok hükmünde olup olmadığı/dava açma süresi