Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

daireyi dükkana çevirme

Başlatan ademadem, Mayıs 04, 2009, 04:04:40 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bu konuyla ilgili bir başlık var sanırım pek anlamadığım için tekrar sormak istedim cevabınız için şimdiden teşekkürler.  cadde üzerinde  giriş kattadaki dairemizi dükkana çevirmek istiyoruz büro vb gibi değilde duvarları yıkılarak ve camekan yapılarak normal bir dükkana çevirmek istiyoruz. bunun için binamızdaki tüm daire sahiplerinin onayını aldık varsayarsak .  bu aşamadan sonra neler yapmak gerekir yani tapuyu daireden dükkana çevirmek ve proje için neler yapmak yani resmi işlemler ve prosedür nasıl işliyor böyle bir imkan varmı?. teşekkürler 
Linkback: daireyi dükkana çevirme


  • Gösterim 52,487 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 11 Yanıtlar

mesken olarak kullandığım zemin kat dairemi  işyerine çevirmek istiyorum iki mal sahibinden izin aldım biri izin vermiyor her hangi bir yasal hakkım var mı ? cevabınızı bekliyorum hayırlı akşamlar.

#2
KONU :
Apartmanlarda ve sitelerde avukatların büro açabilmek için, yine serbest muhasebecilerin, mali müşavirlerin , yeminli mali müşavirlerin  bu faaliyetlerde bulunmak için artık kat sahiplerinin iznini almaları gerekmeyecek. Sadece bu meslek dallarında  Kat Mülkiyeti Kanunun 24. maddesi değişmiş olup, yönetim planlarında sınırlamalar olsa dahi bu sınırlamalar uygulanmayacaktır.

ÖZET:  30.04.2013 tarihi itibari ile kat maliklerinin izni ve benzeri şartlar aranmadan anagayrimenkulün mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde "avukatlık büroları" ve " serbest muhasebeci", "mali müşavirlik" veya "yeminli mali müşavirlik" faaliyetlerinde bulunulabilir. Bu konuda, yönetim planındaki aksine hükümler uygulanmaz.  "Avukatlık büroları" ve " serbest muhasebeci", "mali müşavirlik" veya "yeminli mali müşavirlik" faaliyetleri haricindeki diğer işyeri ve büro veya diğer ofis faaliyetleri için ise Kat Mülkiyeti Kanunun 24. maddesinde gerekli şartlar ile yönetim planı hükümleri halen geçerlidir.

BU AÇIKLAMANIN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ:
Mesken Bölümlerde Büro (Avukat,Serbest Muhasebeci/Yeminli / Mali Müşavirlik
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap



BU AÇIKLAMANIN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ:
Mesken Bölümlerde Büro (Avukat,Serbest Muhasebeci/Yeminli / Mali Müşavirlik
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


---------

28 Eylül 2010 tarihinde  yukarıdaki  soruyu yine aşağıdaki biçimde yanıtlamışuz haklı olarak.
Ancak bir gelişme oldu Aralık ayında.

Kısaca özetliyorum.

Yargıtay apartman dairelerinde avukatların büro açamayacağına hükmetti. Kararda apartmandaki bütün ev sahiplerinin izin vermesi şartı koşuldu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, avukatlık bürolarının apartman dairelerinde açılamayacağına hükmetti.  Bu karar ile Türkiye genelinde avukatların yüzde 50’sinin kiracılık durumu sorunlu hale geldi.

Avukat Elif Hondu Çil Antalya’da Subaşı apartmanın üçüncü katını kendisine avukatlık bürosu olarak kiraladı. Çil, kiralarken de daireyi avukatlık bürosu olarak kullanacağını belirtti. Ancak bir süre sonra apartman yöneticisi gelen gidenlerin fazlalığından apartman sakinlerinin rahatsız olmasını gerekçe göstererek Çil’in daireyi boşaltmasını istedi.

Apartman yöneticisi, avukatın daireyi boşlatması için Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tahliye davası açtı. Avukat Çil, savunmasında Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24. maddesinde sadece dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olan işyerlerinin apartman dairelerin açılmasına izin vermediğini, bu yasağın avukatlık yazıhanesini kapsamadığını savundu. Yerel Mahkeme, bu savunmayı kabul ederek Avukat Çil’in kiraladığı daireyi avukatlık yazıhanesi olarak kullanabileceğine karar verdi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin gündemine geldi. Daire, apartman dairesinin mesken olduğuna dikkat çekti ve Avukat Çil’in daireyi tahliye etmesine karar verilmesini istedi. Daire, ‘tüm kat maliklerinin oybirliği ile verecekleri bir karar bulunmadıkça büro niteliğinde de olsa mesken dışındaki (avukat yazıhanesi) bir amaçla kullanılmayacağını’ belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yerel mahkeme “Yargıtay’ın daha önce oturmuş uygulamalarına paralel olarak meskende avukatlık bürosu mümkündür” diyerek kararında direndi. Bunun üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun gündemine geldi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 8 Aralık 2010’daki toplantısında yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. Böylece apartman dairelerinde avukatların yazıhane açamayacağına hükmetti.

Böylece  “Yargıtay yeni bir görüş oluşturdu. Artık avukatlar işyeri ruhsatı olmayan hiçbir apartmanda oturmayacak. Yargıtay, avukat meslektaşlarımıza kapıyı gösterdi.

Artık apartmanda  avukata yer yok

Avukatlara göre Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, avukatların apartman dairelerinde büro açılamayacağına hükmetti ama avukatlara göre bu karar uygulanabilir nitelikte değil.

Karar böyle ancak uygulanılabilirlik noktasında soru işaretleri var.

Avukatlara göre, bu uygulama kamu hizmeti olan avukatlığı ve doktorluğu ticarete dönüştürecek.

Netice de bu durum sadece avukatları değil,  mesken amaçlı imal edilen konutta mimar, mühendis vs gibi büro amaçlı kullanımları da etkileyecek.

Ve aynı zamanda Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesi yorumlanırken bu son hukuk genel kurul kararı dikkate alınmalı.

Kanunu tanımıyorum diyen hukuk adamı olamaz.

Bu güncelleştirme konu ile ilgili tüm yazılarımıza eklenmiştir. Ayrıca hukuk genel kurul kararı da ilgili bölüme eklenecektir.

KatMulkiyeti.Com 15 Ocak 2011

Bu sorunun Aralık 2010 öncesi cevabı aşağıdaki gibi idi.


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
mesken olarak kullandığım zemin kat dairemi  işyerine çevirmek istiyorum iki mal sahibinden izin aldım biri izin vermiyor her hangi bir yasal hakkım var mı ? cevabınızı bekliyorum hayırlı akşamlar.

İşyeri olarak tanımlama yapmadığınızdan net cevap veremiyorum. Bu işyeri aşağıdaki linklerde sıraladığım büro tipi dışında bir işyeri ise izin vermeyen mal sahibi sebebi ile yapamazsınız. Bir de işyeriniz cadde üzerinde mi, binanın en alt katı mı , ara kat mı?  bu hususlar da da bir açıklama yapmamışsınız.

Aşağıda genel cevaplarımız var. Okuyup durumunuza uygun yorumlayın lütfen.



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
bu konuyla ilgili bir başlık var sanırım pek anlamadığım için tekrar sormak istedim cevabınız için şimdiden teşekkürler.  cadde üzerinde  giriş kattadaki dairemizi dükkana çevirmek istiyoruz büro vb gibi değilde duvarları yıkılarak ve camekan yapılarak normal bir dükkana çevirmek istiyoruz. bunun için binamızdaki tüm daire sahiplerinin onayını aldık varsayarsak .  bu aşamadan sonra neler yapmak gerekir yani tapuyu daireden dükkana çevirmek ve proje için neler yapmak yani resmi işlemler ve prosedür nasıl işliyor böyle bir imkan varmı?. teşekkürler  

Tüm maliklerin onayını yazılı olarak aldıktan sonra ( kişisel kafaletler veya kat malikleri kurulu kararı) Belediye Ruhsat Müdürlüğü'ne başvurunuz. Ara duvarlar için - genellikle alınmaz ancak belediyeden tadilat inşaat ruhsatı alacaksınız- camekan olayı imar müdürlüğünüz ile ilgili orada onaylı bir proje varsa bunun dışına çıkmamanızı isteyeceklerdir.

Çokça görülen gayriresmi işlemler ve "yaptım oldu"  uygulamaları ile ilgili yorum yapmıyoruz.

İyi günler dileriz.


--------------------------

Meskenin Avukatlık Bürosu Olarak Kullanılması, Apartman dairesinde ticari faaliyette bulunulması??? Home Ofis- HomeOfis kullanımları, Tapuda Mesken (Konut) Olarak Kayıtlı Olan Bağımsız Bölümün Güzellik Salonu (İşyeri- Ticarethane- Büro-Ticaret) Olarak Kullanılması, konut kiraya verme (işyeri olarak), Meskeni (konut) Dükkan(işyeri, ofis) Olarak Kiralamak konuları hakkında çeşitli bilgilerin derlendiği konular aşağıdaki linklerdedir.
Konu ile ilgili daha detaylı açıklarımız aşağıdaki linklerdedir.

Arkadaşlar bakarmısınız. Meskenin Avukatlık Bürosu Olarak Kullanılması.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Apartman dairesinde ticari faaliyette bulunulması??? Home Ofis- HomeOfis-Bü
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

konut kiraya verme (işyeri olarak)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Tapuda Mesken (Konut) Olarak Kayıtlı Olan Bağımsız Bölümün Güzellik Salonu (İşyeri- Ticarethane- Büro-Ticaret) Olarak Kullanılması:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

Meskeni (konut) Dükkan(işyeri, ofis) Olarak Kiralamak
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

apartmanda mesken olan daireyi 2 avukat satın aldı
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

---------------------------------
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

İyi günler dilerim Ozan bey.
Benim dairemin bir apartmanın  zemin katında  yol kotu ile aynı kotta.  Diremin bulunduğu sokakta  benim dairem ve aynı binada simetriğimde olan daire dışında ki  giriş katların  tamamı işyeri olarak  ticari amaçlı kullanılmakta.  Dairede balkon olmaması ve tamamının  ticari bir sokak olması dolayısyla konut olarak kiraya vermekte zorlanmaktayım  Ben merdiven holunden olan giriş kapısını kapatarak sokaktan giriş yapmak ve apartman ile olan ilişiğini keserek  işyeri olarak kullanmak istiyorum. Ancak bu durumada bazı kat sakinleri karşı  çıkıyo ve muvafakat vermiyo. Benim bu durumda  kapıyı sokaktan açmam ve  sokaktaki giriş katlarının tamamının işyeri olması dolayısyla  hukuki bir yaptırımım olabilirmi?   
(Ayrıca apartmanın alt katında benim dairemin yanında bulunan dükkana tekel ruhsatı için  ve  yan arsadaki iki katlı bina ve bahçesinin tamamının   cafe olarak kullanılabilmesi için 8 - 10 yıl önce  apartman muvafakat vermiş durumda .)

Merhaba , bina 1992 de yapılmış ev zemin katta arka tarafa bakıyor , bakan tarafındda bina var önü kapalı , yol tarafında dükkan satın aldım , dükkan duvarı kırarsam evle bir olabiliyor , evin durumunu dükkan depo ya nasıl çeviririz , izin vereceklerini sanmıyorum çünki komşular antika, izin şartsa eğer dava açıla bilirmiyim , veya bu şekilde kullansam sorun yaşarmıyom yani arkası ev önü dükkan şeklinde duvarı kırarsam yada kapı açarsam , ev yaşanacak yer değil

#5
Sayın Hamit;

Dükkân ile Meskenin (iki bağımsız bölümün) birleştirilerek kullanılması belli prosedürlerin gerçekleşmesi ile olabilir. Tapu kaydına işlenmeden yapılacak her uygulamanız sizi sıkıntı içerisine sokar. Kat maliklerinden birinin sulh hukuk mahkemesine yapacağı itiraz ile yapmış olduğunuz değişikliğin eski hale getirilmesi sonucunu doğurur.

Bağımsız bölüm maliklerinin her birinin sulh hukuk mahkemesinde eski hale getirme davası açma hakkı olmakla beraber sizin bu konu ile ilgili dava açma hakkınızın olmadığı gibi değerlendirmem mevcuttur. (bu benim kişisel değerlendirmem)

Öncelikli araştırmanız gereken konu;

(1) Mesken olarak kullanılan konutun işyerine dönüştürülmesi belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin verip vermediğine bağlıdır.

Dükkân ve Meskeninizin birleştirilmesi ile ilgili belediyenin net uygulamasını öğrenmelisiniz.

(2) Tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri/dükkân haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür.

Apartman/sitenizdeki bağımsız bölüm maliklerinin bu konudaki tavrının ne olacağının öğrenmekle birlikte kat malikleri kurulunda çıkacak karar sizin önemlidir.

Sayın Hamit;

Dükkân ile Meskenin (iki bağımsız bölümün) birleştirilerek kullanılması işlemlerini başlamadan önce yukarıda belirttiğim iki konuyu netleştirmeniz, ne yapıp yapmama konusunda sizi yol gösterici olacaktır.

Saygılar.


(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Sayın Hamit;

Dükkân ile Meskenin (iki bağımsız bölümün) birleştirilerek kullanılması belli prosedürlerin gerçekleşmesi ile olabilir. Tapu kaydına işlenmeden yapılacak her uygulamanız sizi sıkıntı içerisine sokar. Kat maliklerinden birinin sulh hukuk mahkemesine yapacağı itiraz ile yapmış olduğunuz değişikliğin eski hale getirilmesi sonucunu doğurur.

Bağımsız bölüm maliklerinin her birinin sulh hukuk mahkemesinde eski hale getirme davası açma hakkı olmakla beraber sizin bu konu ile ilgili dava açma hakkınızın olmadığı gibi değerlendirmem mevcuttur. (bu benim kişisel değerlendirmem)

Öncelikli araştırmanız gereken konu;

(1) Mesken olarak kullanılan konutun işyerine dönüştürülmesi belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin verip vermediğine bağlıdır.

Dükkân ve Meskeninizin birleştirilmesi ile ilgili belediyenin net uygulamasını öğrenmelisiniz.

(2) Tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri/dükkân haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür.

Apartman/sitenizdeki bağımsız bölüm maliklerinin bu konudaki tavrının ne olacağının öğrenmekle birlikte kat malikleri kurulunda çıkacak karar sizin önemlidir.

Sayın Hamit;

Dükkân ile Meskenin (iki bağımsız bölümün) birleştirilerek kullanılması işlemlerini başlamadan önce yukarıda belirttiğim iki konuyu netleştirmeniz, ne yapıp yapmama konusunda sizi yol gösterici olacaktır.

Saygılar.


(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.).     

[/quote
Cevap için tşkederim , bugün ilgili belediyeye gittim , planlamayı getirdiler baktılar , tamamdır depolu dükkan olur engel yok dediler , fakat bina sakinlerinden noterden izin alacaksınız denildi , bende izin verenler olacak olmayan olacak ne yapmam lazım dedim ? , bana idari yargıdan izin alacaksınız dedi karararı getirin biz yapalım dedi yolu bu şekilde dedi, şimdi ben idari yargıda depolu dükkan izni alacam , karardan sonra sulh mahkemesine tekrar gitseler , eski haline getirebilirlermi?

#7
Sayın Hamit;

(1) Mesken olarak kullanılan konutun işyerine dönüştürülmesi belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin verip vermediğine bağlıdır.

Dükkân ve Meskeninizin birleştirilmesi ile ilgili belediyenin onay vereceği anlaşılıyor. Bu süreçte Belediye, Tapu İdaresi hatta Yönetiminiz ile koordineli mimari proje değişikliği yapacaksınız. Belediye sürecinde işlemlerin bitimiyle birlikte Tapu İdaresindeki süreç başlayacak ve cins değişikliği tapuya işlenecek. Hatta bu yönetim planı değişikliğine de gündeme getirebilir. Oldukça bol evraklı zor bir süreç olacaktır. Bu söylediklerim aşağıdaki (2) nolu işlemin tamamlanması sürecinden sonra yapılacak işlerdir. Şimdilik bu özet bilgilendirmedir.

(2) Tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri/dükkân haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür.

Bu sorunu kesinlikle halletmeniz gerekir. Yönetim ile iyi niyetle konuşup, ikna edip bu sorunu bir şekilde aşmalısınız. Bağımsız bölüm cins değişikliğinin olabilmesi için Kat Malikleri Kurulunda, tüm kat maliklerin oybirliği ile alacağı kararın çıkması gerekir. Karar fotokopisini noterden onaylatacaksınız. (Karar defteri de notere görülmelidir, yönetici bu esnada yanınızda olacaktır.) Görevlinin anlatmak istediği bence budur.

Sayın Hamit;

Belediye görevlilerinin size '' bana idari yargıdan izin alacaksınız dedi kararı getirin biz yapalım dedi yolu bu şekilde dedi'' şeklinde ifade ettikleri karar ve/veya kararlar ile ilgili bir bilgim yok. Görevliler kendi açılarından değerlendirmiş olabilirler. Diyelim ki onların söylediği doğru, bu durumda aynı sizin konu ile ilgili idari yargı kararları bulmanız ve hukuki yardım alacağınız kişiyi inceletmeniz gerekir. Aksi takdirde boşuna zaman kaybı ve maddi külfet altına girersiniz. Öncelikle araştırın. Benim net olarak söylediğim Kat Malikleri Kurulunda, tüm kat maliklerin oybirliği ile alacağı kararın olması gerektiğidir.

Saygılar.


(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

İzin vermeyenler idari yargıda izin alınacak onlara tebliğ edilecek, sonra karara çıkacak , sonrası yapılaşacak değişiklikte sulh hukukda normale çevire bilirlermi ?

#9
Sayın Hamit;

Apartman / Site / Toplu Yapı olarak ifade edilen anagayrimenkuller / anayapılar 634 s Kat Mülkiyeti Kanunun ilgili maddelerine göre yönetilir.

Kat Maliklerinin ve/veya Yöneticinin / Yönetim Kurulunun ve/veya Denetçinin / Denetleme Kurulunun kendi aralarında veya karşılıklı yaşadığı sıkıntılar ve aksaklıklar Kat Malikleri Kurulunda çözülür.

Kat malikleri kurulunun almış olduğu kararlar veya yukarıda belirtiğim Kat Malikleri ve Kurulların yaşadığı sıkıntıların çözülememesi durumunda 634 s KMK' a göre en son çözüm noktası Sulh Hukuk Mahkemesi ve/veya bazı durumlarda Asliye Hukuk Mahkemesidir.

Sayın Hamit;

Bu kısa bilgilendirmeden sonra sizin durumuz ile ilgili şunu söyleyebilirim.

(1) Kat malikleri kurulunca verilen karar aleyhine, hak düşürücü süreyi de (zaman aşımı) dikkate alarak anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesinde karar iptal davası açma hakkınız vardır. (Davayı kazanırsınız veya kazanmazsınız. Bununla ilgili yorum yapmayacağım.)

(2) Mahkemeler yapılan itirazın 634 s KMK' nun ilgili maddesine göre değerlendirmesini yaparak karar verir. Kat malikinin / kat malikleri kurulunun yerine geçerek karar vermez. Bununla ilgili farklı yargı kararları vardır.

Sizin olayınız ile birebir ilgili olmamakla beraber fikir vermesi açısından bir yargı kararı:

''Yasanın bu hükmü dikkate alındığında, anataşınmazın yönetim planına ilişkin değişiklikleri yapma görevi, kat malikleri kuruluna verilmiştir. Yapılan değişiklikleri Tapu Sicil Müdürlüğü'ne götürüp yukarıda değinildiği şekilde kütüğün beyanlar hanesine işletilmesi, kat maliklerinin görevi kapsamında bir iştir. Yönetim planı değişikliklerinin iptali de istenmediğine göre, mahkeme kat maliklerinin yerine geçerek yönetim planının değiştirilmesine ve tapuya tesciline ilişkin herhangi bir karar veremez. Tüm bu hususlar dikkate alınarak davanın reddine karar verilmesi gerekirken, yazılı şekilde kabulü yolunda hüküm kurulması doğru görülmemiştir.''

(3) İdari yargı kararları ile ilgili yorum yapmıyorum. Bu konu ile ilgili uygulanır, uygulanmış kararlar bulduğunuzda bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar.

(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Merhaba iyi günler dilerim. Cadde üzeri bir daire satın almak üzereyim. Daire ceddeye bakıyor. Yan tarafında ki daire dükkana çevrilmiş. Benim de dükkana çevirme m için emsal gösterme şansım var mı yoksa kat malikleri den tekrar onay almam gerekiyor mu? Not olarak apartman girişi arka taraftan eğer dükkan yaparsan hiç bir şekilde bina ile ilgili giriş çıkış kullanmamış olacağız.sadece pencereleri büyütüp giriş yapacağız. Şimdiden teşekkürler.

Sayın Oğuzhanmutaf;


Bağımsız bölümün niteliğinin meskenden işyerine ya da işyerinden meskene çevrilebilmesi ancak tüm kat maliklerinin kabulü ile mümkündür. Emsal göstermenizin hiç bir hukuki geçerliliği olmadığı gibi yeni bir kat malikleri kurulu kararı veya muvafakatı gerekir.

Saygılar...


Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı