Katmülkiyeti.Com

Kat Mülkiyeti Konuları => Üyelerimizin Açılmasını İstediği Yeni Konu Başlıkları => Konuyu başlatan: Pervin Kol - Haziran 06, 2022, 06:45:06 ÖS

Başlık: bahçe sınırı ve demir çit kullanım sorunu
Gönderen: Pervin Kol - Haziran 06, 2022, 06:45:06 ÖS
Merhaba müstakil dubleks yapılardan oluşan yazlık sitede kargir yapımız var,bizim yazligimizla sağ taraftaki yazlığın bahçesini ayıran sınır boyunca çit demir bulunmakta,bu sahis çit demire 0 tam dibinden olacak şekilde sinir boyunca ilerde metrelerce olacak çam ağacı dikmiş durumda,oda yetmemiş yine aynı çit demiri boydan boya brandayla kapatmış.Bu çit demir sınır ortak kullanım alanı değilmidir,bana sormadan brandayla kaplayıp bahcemin hava akışını kesebilir mi,ve çit demirin hemen dibine sınıra 0 boydan boya(kendi tarafinadan olsa dahi) ilerde benim balkonlarım için hem güvenlik sorunu olacak şekilde hem odalarının ışığını kapatacak şekilde çam ağacı dikebilir mi?
Başlık: Ynt: bahçe sınırı ve demir çit kullanım sorunu
Gönderen: arfmin - Haziran 09, 2022, 03:54:11 ÖS
Site yönetim planına veya bu konuda karar alınmışsa site genel kurul tutanağına bakmanız gerekir.
Başlık: Ynt: bahçe sınırı ve demir çit kullanım sorunu
Gönderen: metrekare_yönetim - Haziran 16, 2022, 06:49:34 ÖS
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapMerhaba müstakil dubleks yapılardan oluşan yazlık sitede kargir yapımız var,bizim yazligimizla sağ taraftaki yazlığın bahçesini ayıran sınır boyunca çit demir bulunmakta,bu sahis çit demire 0 tam dibinden olacak şekilde sinir boyunca ilerde metrelerce olacak çam ağacı dikmiş durumda,oda yetmemiş yine aynı çit demiri boydan boya brandayla kapatmış.Bu çit demir sınır ortak kullanım alanı değilmidir,bana sormadan brandayla kaplayıp bahcemin hava akışını kesebilir mi,ve çit demirin hemen dibine sınıra 0 boydan boya(kendi tarafinadan olsa dahi) ilerde benim balkonlarım için hem güvenlik sorunu olacak şekilde hem odalarının ışığını kapatacak şekilde çam ağacı dikebilir mi?

Merhaba Sn. Pervin Kol,
Site-yazlık-apartman fark etmeden, maliklerin yapmış olduğu işlemler kendi alanında, ortak alanda, nerede olursa olsun, esas veya usule uysa da uymasa da, öncelikli ve en önemli kural, Kat Mülkiyeti Kanunu 4. Bölüm Madde 18'de şu şekilde geçmektedir;

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları
A) Kat Maliklerinin borçları:
I - Genel kural:
Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri
kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.


Dolayısıyla yaptığı işlemlerden duyduğunuz rahatsızlıkları, çekincelerinizi vb. tereddütlerinizi dile getirerek kendisi ile diyalog kurmanızı, bunun dışında ancak kolluk kuvvetlerinden ya da Sulh Hukuk Mahkemelerinden ihtilafınıza müdahale talep edebileceğinizi tavsiye edebilir ve yorumlayabiliriz.

Saygılar...
EhPortal 1.34 © 2026, WebDev
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet dini chat