Kiracınız kirayı ödemiyorsa nasıl dava açabilirsiniz?
Bir kira yılı içinde,sözleşmede belirtilen şekilde ödeme yapmayan kiracıya iki (2) defa ihtarname çekilmişse.akdin sonunda tahliye davası açılabilir.İki (2) haklı ihtar nedeniyle açılacak tahliye davalarının mutlak surette kira süresinin sona ermesini takip eden bir (1) ay içinde açılması gerekir.Eğer bu bir (1) aylık süre geçirilirse,ev sahibinin dava hakkı bir sonraki döneme kadar düşmüş olur.(ihtarın haklı olabilmesi için-kiracının eline ihtarname geçmeden ev sahibinin ödemeyi kabul etmemesi gerekir)
Borçlar Kanunu 260. maddesine göre kiracının kira sözleşmesinin bitiminden önce ödeme günü gelen kiraları ödememesi durumunda, kiralayan; altı ay ve daha çok süreli kiralarda 30 günlük, daha az süreli kiralarda altı günlük bir süre saptayarak, birikmiş olan kira paralarının bu süre içinde ödenmezse, sürenin biiminde sözleşmeyi feshedeceğini ve aleyhinde tahliye davası açacağını kiracıya ihtar edebilir.
Yukarıda anlatılan şekilde 30 ya da 6 gün süre içinde söz konusu bedel ödenmezse, kiralayan Sulh Hukuk Mahkemesi'nde tahliye ve ödenmeyen kira paraları için alacak davası açabilir.