Katmülkiyeti.Com

Kat Mülkiyeti Konuları => Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü => Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular => Konuyu başlatan: yemre2000 - Eylül 10, 2020, 12:24:04 ÖS

Başlık: Çatı Altı Tavan İzolasyonu
Gönderen: yemre2000 - Eylül 10, 2020, 12:24:04 ÖS
Herkese merhaba, 3 katlı apartmanımızın en üst katında oturan mülk sahibi tavanında oluşan rutubet için çatı altında kalan tavanın izolasyon yapılmasını istiyor. Müteahit Tavanın üzerine cam yünü sermiş buna rağmen rutubet oluyormuş.
size sorum bu izolasyonu tüm kat maliklerinden istemektedir ama bizde izolasyonun olduğunu söyledik kendileri bunu kabul etmeyerek mahkemeye vereceğini beyan etti.
Bu durumda mahkeme sonucu ne olur? 
Başlık: Ynt: Çatı Altı Tavan İzolasyonu
Gönderen: Ozan ÖZEN - KatMulkiyeti.Com - Eylül 17, 2020, 07:43:00 ÖÖ
En üst kattaki komşunuzun rutubet sorunu kendi bağımsız bölümündeki bir sebepten oluşmuyor, çatı , çatı arası kaynaklı ise bu sorunun giderilmesi tüm maliklerin sorumluluğundadır.
Mahkemede bilirkişi tespiti ile bu sonuca ulaşacaktır. Yine komşunuz genel kurulda talep etiği bu onarım ve hasar talebi red edildiği taktirde bakım ve onarımı gerçekleştirip, varsa bağımsız bölümünün içindeki hasarı da diğer kat maliklerine rücu ederek mahkemeye gitmeden de kendine düşen payları ödemeyen kat malikleri için icra talebinde bulunabilir.
EhPortal 1.34 © 2026, WebDev
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet dini chat