Katmülkiyeti.Com

Kat Mülkiyeti Konuları => Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü => Genel Kural Tarif ve Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakına İlişkin Konular => Konuyu başlatan: Can Çakıroğlu - Ekim 19, 2019, 10:25:44 ÖÖ

Başlık: GENEL KURUL TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİMİ
Gönderen: Can Çakıroğlu - Ekim 19, 2019, 10:25:44 ÖÖ
Merhabalar , Geçen sene bu zamanlar site yönetimi kurulurken gündem çağrı mektuplarını kat maliklerinin evlerine posta yoluyla tebliğ ettik fakat toplantıda alınan kararları kat maliklerine tebliğ etmedik bu bizim için bir sorun teşkil eder mi ? Veyahutta kaç gün içinde gönderilmesi gerekir ?
Başlık: Ynt: GENEL KURUL TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİMİ
Gönderen: krsdtryk - Ekim 20, 2019, 06:42:38 ÖS
Tüm kat malklerine çağrı yaptıysanız ve çoğunluk sağlanarak kararlar alındıysa aldığınız kararların meşruiyeti açısından herhangi bir sorun yoktur.

Tolantıya katılanlar ve kararları imzalayanlara herhangi bir tebligat yapılmasına gerek yoktur. Ancak toplantıya katılmamış kat maliklerine Tebligat Kanunu EK 1. madde usulüne göre kararın bir suretini göndermenizde fayda vardır.

Kararlara karşı olanların tebliğden itibaren 1 ay, tebliğ yapılmayanların ise öğrendikten itibaren 1 ay, tebliğ yapılsın veya yapılmasın 6 ay içerisinde her kat malikinin 6 hakimin müdahalesini isteme hakkı vardır. Tebliğ yapılsın veya yapılmasın 6 ay geçtikten sonra kimsenin itiraz etme hakkı yoktur. Tebliğ yaparsanız bu süre tebliğden itibaren 1 aya düşer.

Tebliğ yapmanın faydası vardır. Özellikle aidat ve avans kararları gereği ödenecek tutarlara gecikme tazminatı işletme ancak tebliğ tarihinden itibaren başlar.

Bu nedenle her halde toplantıya katılmayanlara tebliğ yapmanızda fayda vardır.
EhPortal 1.34 © 2026, WebDev
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet dini chat