Katmülkiyeti.Com

Kat Mülkiyeti Konuları => Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü => Bağımsız Bölüm, Arsa Payı, Eklentiler İle İlgili Konular => Konuyu başlatan: erdenayca - Şubat 16, 2018, 08:36:26 ÖS

Başlık: kapıcı dairesi yıkılablirmi
Gönderen: erdenayca - Şubat 16, 2018, 08:36:26 ÖS
öncelikle herkese selamlar
site yönetimi yılbaşı toplantısında 44 daireden 26 kişinin katılımıyla yeni yöneticiyi seçmiş ve apartman kapı girişlerinin yenilenmesini kararlaştırmışlar bunun için 1. blok ta kapıcı dairesinin yatak odası ve banyosunu yıkarak bina girişine dahil edip genişletilecek kapıcı dairesi tek oda kalacak --- 2. blok için de zemin kat direk üstü olarak boş bırakılmış buranın bir kısmını apartman girişine dahil edip girişi genişleteceklermiş  bunu yapabilirlermi 44 dairenin onayımı lazım bu konuda yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
Başlık: Ynt: kapıcı dairesi yıkılablirmi
Gönderen: ck0902 - Şubat 18, 2018, 09:40:28 ÖÖ
Yönetim, Kat Maliklerinin salt çoğunluğu ile alınmış bir karar ile Ortak Alanlarda tesis ve tadilat yapabilir. Tesis ve Tadilat yapılacak ortak alanın aşağıdaki şartlara uygun yapılması gerekir;

(1) Değişikliğin belediyede tanımlı projeden farklı hale gelmesi durumunda, belediyeden onay alınması,
(2) Mimari Projede, bu alanın (sığınak gibi) özel bir alan olarak tahsis edilmemiş olması,
(3) Mimari projede, bu alanın başkaca (oto park gibi) bir alan olarak tahsis edilmemiş olması,
(4) Herhangi bir kat malikini rahatsız edecek, haksız yere bağımsız bölümün rayiç bedel kaybına uğramaması.

1. maddenin faydası özellikle anagayrimenkulün taşıyıcı kolonlarına yapılacak müdahalenin engellenmesini sağlar.
3. Maddede yer alan değişiklik, Kat Malikleri Kurulunun 4/5'inin onayı ile mümkündür.
Değişikliğin tapuya şerh edilmesi gerekir. Tapuda şerh edilmemiş değişiklik; Bağımsız bölümü sonradan satın alan kat malikini bağlamaz. Tapuya şerhini talep edebilir. Bir zarar söz konusu ise, tazminat hakkı saklıdır. (kat maliki anagayrimenkulün tapudaki tanımından ve yönetim planından sorumludur) Başkaca sözleşmeler geçerli değildir. Tıpkı faturası olan ama ruhsata işlenmemiş LPG sisteminin araçta kurulması gibi.
EhPortal 1.34 © 2026, WebDev
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel sohbet sohbet mobil sohbet dini chat