İskanı henüz alınmamış bir binanı giriş katını satın aldım.Araştırma yapmadan alığımız dairenin tapuda sadece bir odadan ibaret olduğunu öğrendik.Mutfağın su deposu oturma odasının ise toplantı odası olarak göründüğünü farkettk.Şu an bir oda dışındaki bölümleri kanunsuz olarak kullanıyoruz.Bu alanların dışında 50-60 metrekare boş bir alan daha var.Acaba proje değişikliği ile bu bölümleri daireye katabilirmiyim?Diğer kat maliklerinin buna olur vereceklerini öğrendim.Veya başka bir alternatif varmı bu konuda?
Tapuda anagayrimenkulün özellikleri belli olduğuna göre, müteahhit tarafından proje değişikliğinin yapılabileceğini sanmıyorum. Ancak (Kat İrtifakı varken boş kalan daireler şimdilik müteahhite aitse onun da katılımıyla) ya da Kat Mülkiyeti aşamasında, Kat Maliklerinin OY BİRLİGİ ile yasalara da uygun olmak şartıyla (Ör: Kolon Kırmadan) anagayrimenkulün arsa payları değiştirilebilir. Bu mutlaka tapu şerh edilmelidir.
Şu anda ortak alan kullanıyorsunuz. Haksız İşgal kusurundasınız. Kat Malikleri bunu öğrendiğinde karşı çıkabilir. Tapuda görünen ne ise kullanım şekli de odur. Aksi dava konusudur.