Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Farklı parsellerdeki yapılarda kat mülkiyeti

Başlatan empas, Nisan 02, 2014, 12:31:03 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar,

Her biri ayrı;ama bitişik parsellerde yapılmış yüzden fazla (Triplex tarzı ) yapılarda kat mülikyeti veya toplu yapı kurulabilir mi?

Teşekkürler...
Linkback: Farklı parsellerdeki yapılarda kat mülkiyeti


  • Gösterim 13,448 
  • Kat Mülkiyeti İle İlgili Soru ve Paylaşım Bölümü
  • 3 Yanıtlar

SİYOMER GAYRİMENKUL <br />YÖNETİM HİZMETLERİ A.Ş.<br />  "Site Yönetim Merkezi"<br /><br />0 ( 216 ) 504 69 85<br />0 ( 212 ) 999 80 01 <br />0 ( 532 ) 595 94 00 <br />www.siyomer.com<br />info@siyomer.com<br />Adres: Bağdat Caddesi No: 490 Kat: 1 Ofis No: 7 <br />Maltepe/İSTANBUL PK: 34846

10 ayrı adada 160 mustakil parselde  dublex konutuz.Aradaki cadde ve yollar tamamı belediyeye devredilmiş yesil alanlar cocuk oyun alanları kamuya ait.Yönetim planımızı tapu dairesi kabul etmedi sulh Huk mahkemesi de bu konutlar arasında kat mülkiyeti ilişkisi kurulamaz yönetim planı adlı belge yok hükmündedir dedi.Yazlık sitemizde 160 kişişye ait yüzme havuzu iki adet dublex konut ve bir de sosyal tesis binamız var.KMK yada toplu yapı sitesi değil Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap bu sitedeki yuzme havuzu ve iki ev uzerinde kullanımı ayrıca bir de görevli calıştırmak istiyoruz.
      Şu ana kadar sanki yönetim planımız tapuda var sanki kat mulkiyeti tesis edilmiş gibi yönetim esaslarına göre bir yönetici secip aidat topluyorduk.Ancak Mahkeme kararından gerceği öğrendik ki biz Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap nasıl yönetilmeliyiz meşru bir yönetim hangi kanuna göre kurabilir havuzumuzu sosyal tesisi nasıl calıştırabiliriz?İlgi ve mutalanız için şimdiden tesekkürler

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
10 ayrı adada 160 mustakil parselde  dublex konutuz.Aradaki cadde ve yollar tamamı belediyeye devredilmiş yesil alanlar cocuk oyun alanları kamuya ait.Yönetim planımızı tapu dairesi kabul etmedi sulh Huk mahkemesi de bu konutlar arasında kat mülkiyeti ilişkisi kurulamaz yönetim planı adlı belge yok hükmündedir dedi.Yazlık sitemizde 160 kişişye ait yüzme havuzu iki adet dublex konut ve bir de sosyal tesis binamız var.KMK yada toplu yapı sitesi değil Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap bu sitedeki yuzme havuzu ve iki ev uzerinde kullanımı ayrıca bir de görevli calıştırmak istiyoruz.
     Şu ana kadar sanki yönetim planımız tapuda var sanki kat mulkiyeti tesis edilmiş gibi yönetim esaslarına göre bir yönetici secip aidat topluyorduk.Ancak Mahkeme kararından gerceği öğrendik ki biz Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap nasıl yönetilmeliyiz meşru bir yönetim hangi kanuna göre kurabilir havuzumuzu sosyal tesisi nasıl calıştırabiliriz?İlgi ve mutalanız için şimdiden tesekkürler


Yeni Kat Mülkiyeti Yasasında DOKUZUNCU BÖLÜM: Toplu Yapılara İlişkin Özel Hükümler başlığını inceleyiniz lütfen.


Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder.

Toplu yapı kapsamındaki imar parsellerinin bitişik veya komşu olmaları şarttır. Ancak bu parseller arasında kalan ve imar plânına göre yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamuya ayrılan yerler için bu şart aranmaz. Toplu yapı kapsamındaki her imar parseli, kat irtifakının veya kat mülkiyetinin tesisinde ayrı ayrı dikkate alınır. Ancak, toplu yapı birden fazla imar parselini içeriyorsa, münferit parseller üzerinde toplu yapı hükümlerine tâbi olacak şekilde kat mülkiyeti ilişkisi kurulamaz.

Sizin tanımınızdan "bu iki ada ve parsele bitişik olmayan" tamlamanız için şunu kontrol etmelisiniz.   Toplu yapı kapsamındaki imar parsellerinin bitişik veya komşu olmaları şarttır. Ancak bu parseller arasında kalan ve imar plânına göre yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamuya ayrılan yerler için bu şart aranmaz. . Bu durum geçerli ise oratk yönetim oluşturulabilir. Uuşmazlıklar Kat Mülkiyeti Yasasına göre düzenlenecektir.


Mahkeme kararını bir inceleyiniz, bu adalar arasında anlaşılan kamuya ait olmayan, özel veye tüzel kişiliğe ait olan  parseller veya adalar var. Yok ise mahkeme kararının tarihine bakın. Karar Kasım 2007 yılı öncesinde mi verilmiş? O tarihte KMK'da Toplu Yapı kavramı yoktu ve birden fazla parselde Site Yönetimi kurulamaz, tek bir yönetim planı ile birbirine bağlanamaz idi.

O halde mahkeme kararı bu şekilde olsa da kat malikleri yeniden bir olağanüstü genel kurul ile Yönetim Planı yapacaklar, tapuya tescil edecekler. Toplu Yapıya uygun yönetim planı oluşturabilmek için önce yerel idarede (belediyede) , onaylı bir vaziyet planı çerçevesinde ilgili adaların belediyece işaretlenmesi ve onaylanması , bu evrakın tapuya gönderilmesi gerekir. Diğer kabul oy oranları vs. forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz.

Bu şartlar sağlanmıyorsa o halde mahkemece yok hükmünde olan yönetim planı sadece imzalayanları bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Bağımsız bölümü sonradan alanları bağlamaz. Dolayısı ile imzalamayanlar uymak zorunda ve mükellefiyetleri yerine getirmek zorunda değildir. Bu sözleşme Borçlar Kanunu hükümlerine tabidir.

10 ayrı ada ve 160 müstakil parselle ilgili olarak mahkeme kararı ve diğer evraklara vakıf olmadan K.M.K.'y a göre yönetilir yada yönetilemez demek çok mümkün değildir.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı