Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Makbuz vermeyen yönetici

Başlatan yardımyardım, Mart 16, 2019, 08:49:22 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhaba,

Bulunduğum apartmanda aidat vermek için yüz kere yöneticinin kapısına çıkıyorum, evde olmuyor, buluyorum aidatı veriyorum, makbuzu o an vermiyor, beş ay sonra ısrarlarım sonucu veriyor.

Ödediğim 3 ayı nasıl kanıtlayacağım? Bir de aramızda husumet var, artık böyle kapılarda sürünüp sonra da makbuzsuz evime dönmek istemiyorum. Bunun kolayı var mı?
Linkback: Makbuz vermeyen yönetici


  • Gösterim 11,394 
  • Diğer Konular
  • 6 Yanıtlar

#1
(a) Apartman Yönetimlerinin vergi numarası vardır. Bu arada Yönetim demek salt Yönetici demek değildir. Yönetim apartmanda bulunan daire vb. bağımsız bölüm sahipleridir. Yönetici ise yönetimin vekilidir. Dolayısıyla apartman yönetimleri de Maliye Bakanlığının denetim kapsamında ve görev alanındadır.
(b) Yöneticinin KMK - 35. maddesine göre Banka Hesabı açması da görevleri arasındadır. Bu hesabı açmasam da olur diyemez. Çünkü hesapların yasal ispatı için bu gereklidir. Ayrıca Maliye Bakanlığının koyduğu limit üzerindeki alış verişler de bankadan yapılmak zorundadır. Bu limit en son 500 TL olarak biliyorum. Bugün 1000 TL yi geçtiğini sanmıyorum.
(c) Kat Maliki veya bağımsız bölümden sürekli yararlanan kişinin hakları zedeleniyor ise, hak sahibi Yönetime karşı Tazminat Davası açabilir. Bu davayı açmadan önce;

Avans ödemesini mahkemede şahitlik yapacak biri ile beraber teslim edin ve sözlü olarak hangi ay için ödeme yaptığınızı söyleyin. Şahit de duysun. Yönetici tepki verirse "bizim işimiz var. İkimiz buradan işe gideceğiz. O yüzden beraberiz" gibi bir bahane söyleyin. Çünkü.... Amacı dışında kullanılan emanet paranın inkar edilmesi bile suçtur. Hizmet nedeni ile bu suç işlenirse 1 ile 7 yıl arasında hapis cezası söz konusudur. Sırf şahitli ödeme yaparak bu suçu muhatabına hatırlatarak onu saniyeler içinde medeniyete davet etmiş olursunuz. Bakınız Türk Ceza Kanunu Madde - 155: Güveni Kötüye Kullanma Suçu

Genel Kural:
(1) Alacaklı (Yönetim), her zaman alacağını ispat ile mükelleftir.
(2) Apartman Yönetim Planında ödenmeyen aidatlar için Gecikme Tazminatı maddesi
varsa
  Yöneticiye Kayıtlı Posta Yöntemi ile (sorumlu olduğunuz apartman giderleri) avansının yönetim hesabına yatırılması için gerekli bilgileri vermesini aksi takdirde makbuz üzerinde görülerek atılan Yönetici ıslak imzası olmadığı takdirde ödeme yapılmayacağını İHTAR edin.
   - İleti gönderirken, bu ileti zarf olmadan gönderir iseniz ileti Broşür olur. Resmi belge olmaz. ,
      İletiyi zarf içinde gönderirseniz, ileti Bildirim olur. Bildirim Devlet kurumları ya da yetkili kıldığı noter tarafından gönderilirse Tabligat olur. Tebligat statüsünde olan bildirimin artı özelliği içeriğin bir nüshasının devlet arşivinde olmasıdır.

Alan kişi yani muhatap Bildirim ya da Tebligat  aldığında (PTT tarafından yapıştırılan BARKOD bilgisi yer alan) zarfı da saklamak zorundadır. Bildirim alınmadığı takdirde PTT Görevlisi tarafından asılan (Genellikle Sarı) Haber kağıdı ile en geç 10 gün içinde bağlı bulunduğu PTT şubesinden, Tebligat alınmadığı takdirde bağlı bulunduğu Muhtarlıktan teslim alabilir.

Bildirim ya da tebligatın teslim alınmaması muhatabı sorumluluktan kurtaramaz. PTT görevlisinin muhatabın adresine ulaştığı tarih Bildirim ya da Tebligatın teslim edildiği tarih sayılır. Özellikle (varsa) İcra Takiplerine itiraz etmeniz gerekirse bu kurallara çok dikkat etmeniz gerekir. Aldığınız tarih değil PTT görevlisinin adresinize geldiği tarih geçerlidir.

      Diğer taraftan muhatabın, bildirimin içeriğini inkar edememesi için zarfın üzerinde (kendi el yazınız ile) "Bildirim Sahibi Tarafından Islak İmzalı Yönetim Banka Hesabının/Hesaplarının Bildirilmesi İhtarıdır") diyerek içeriğine aynı şekilde ıslak imzanız ile

Uzun bir süredir apartman giderleri avansını elden alıp makbuzunu (benim ısrarlarıma rağmen) çok geç vermektesiniz.     .... Apartmanı Yönetimine ait Banka Hesabının/Hesaplarının tarafıma 7 (yedi) gün içinde bildirilmesi aksi takdirde Hakim Müdahalesi talebinde bulunacağımı, haklı bulunmam halinde yargılama giderlerinin yönetim tarafından karşılanacağını ve zedelenen tüm haklarımın saklı olduğunu üzülerek ihtar ederim.

diyerek yazın ve Kayıtlı Posta Yöntemi (eski taahhütlü mektup ismi ile anılan şekilde) ile gönderin. Eskiden muhatabın imzası alınarak bu nüsha size teslim ediliyordu. Şimdi ise muhatabın teslim aldığı veya teslim aldığı sayıldığı kayıtları Internetten Barkod numarası ile takip edebilirsiniz.

Bu durumda yönetici zarftaki ifadeniz nedeniyle içeriği inkar edemez. Ederse de hemen size cevap vermesi gerekir. O zaman da ihtarı noterden gönderirsiniz. Sadece masraf artar. 235 TL  civarında olur.

Borçlar Kanuna göre, borca (7 günlük içinde) itiraz etmediğiniz zaman İcra Takibi kesinleşir. Siz haklı olsanız bile Haciz İşlemi durdurulamaz. Siz ayrıca "Alacağın Tespiti" isimli dava açarak Tazminat Davası açabilirsiniz.

yoksa   
    - Endişe edilecek bir şey yok. Çünkü alacak faizi (noter mahkeme kararı gibi kesinleştikten sonra) işlemeye başlar. Bu tarihten önceki faiz talepleri geçerli değildir. Ama siz yine de diğer maliklere ve/veya Yönetim toplantılarında durumu (aynı anda makbuz verilmediği için ödeme yapmadığınızı daha önce bu konuda mağdur edildiğinizi) izah edin. Yasal olarak zaten faiz sorumluluğunuz bahsettiğim tarihten itibaren başlıyor. Keyfinize bakın.
    - İyi niyetinizi (Kat Maliklerine karşı) belli etmek için yine de yukarıda açıklanan İHTARDA bulunmayı ihmal etmeyin.


Açıklamalarımı iyi okuyun, (varsa) ve (yoksa) seçeneklerini ayrı ayrı değerlendirin. Yönetimin (yönetici demiyorum çünkü mahkemede muhatap yönetici değildir Yönetim adına Yöneticidir. Yani kişisel bir ceza verilmez) haklarınızı zedelemesine izin vermeyin.

Geç kalamamak için her şeyi zamanında yapmak gerekir. İyi günler dilerim.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. O zaman PTT'den basettiğiniz tebligatı yapıp banka hesap numarasını isteyeceğim. Zarfın üzerine yazacağım, doğru anlamışım değil mi? İçim rahatladı. Hem kapı kapı dolanıyorum hem makbuz alamıyorum hem de kapıyı açan olmuyor ve tekrar tekrar uğraşıyorum.

Bu arada yanımda para verirken bana şahit olacak kimse yok, bundan sonra parayı elden vermeyeceğim. Bahsettiğiniz yöntemi yapıp banka hesap numarası isteyeceğim.

Son olarak tebligatı gönderip ödediğim ayların makbuzunu istersem ve onlarda "ödenmemiş" olduğunu iddaa ederlerse ne yapacağım?

Baktım makbuzların birkaçının üstünde ıslak imza yok, birinde mühür var diğerlerinde sadece ödediğim ayları yazmış. Apartmana giderler konusunda hiçbir şey asılmıyor. Makbuzda da yazmıyor.

#5
Alıntı YapBilgilendirme için teşekkür ederim. O zaman PTT'den basettiğiniz tebligatı yapıp banka hesap numarasını isteyeceğim. Zarfın üzerine yazacağım, doğru anlamışım değil mi? İçim rahatladı. Hem kapı kapı dolanıyorum hem makbuz alamıyorum hem de kapıyı açan olmuyor ve tekrar tekrar uğraşıyorum.

Bu arada yanımda para verirken bana şahit olacak kimse yok, bundan sonra parayı elden vermeyeceğim. Bahsettiğiniz yöntemi yapıp banka hesap numarası isteyeceğim.

Yapmanız gereken sadece bunlar. Açıklamalarımın tamamını değerlendirin. İhtara rağmen cevap gelmiyor ise Hakim Müdahalesi talep etmelisiniz. "Ben ihtar gönderdim. Cevap vermedi. Ben de o yüzden ödeme yapmadım" olmaz. Problemi giderecek hukuki girişimleri yapmanız gerekir.

Yapıp yapmamak, yapmaya değer bulmamak, kendinizi yeteri kadar hukuki tecrübede bulamadığınız için mücadelen vazgeçmek vb. bunlar sizin tercihiniz. Ben kişiye özel tavsiyelerde bulunamam. Ben de sadece bu konulara belki daha fazla ilgi gösterdiğimiz için biraz daha iyi biliyoruz. Yoksa ben de dava açtığımda kaybedebilirim.

Tek tavsiyem hukuku/kanunları referans alarak probleminizi yorumlayıp ona göre yol haritası belirlemeniz. Yoksa özellikle USÜLDEN dolayı kaybedersiniz. Atarlı, sinirli, küfürlü vb. tepkiler sizi sadece eve götürür, sonuca götürmez.

İyi günler dilerim.

Alıntı YapSon olarak tebligatı gönderip ödediğim ayların makbuzunu istersem ve onlarda "ödenmemiş" olduğunu iddaa ederlerse ne yapacağım?

Yalan söylemeyi becerebiliyorsa o ödemeleri size tekrar yaptırabilir veya siz de ona "mahkemede iste" diyebilirsiniz. Ancak yönetici değiştiğinde yeni yönetici mecburen isteyecek. O yüzden her şey zamanında yapılmalı.

Alıntı YapBaktım makbuzların birkaçının üstünde ıslak imza yok, birinde mühür var diğerlerinde sadece ödediğim ayları yazmış. Apartmana giderler konusunda hiçbir şey asılmıyor. Makbuzda da yazmıyor.

Eksik usül israr edildiğine göre artık, Banka dışında ödeme yapmayacağınızı, banka hesabı açmanın yönetici görevi olduğunu ihtar edin.

Geç kaldığınız ispatlayamayacağınız konular üzerinde ısrarcı olmayın. Her şeyi zamanında yapın. Yapmıyorsa ödemeyin. Ama sonunda da Hakim Müdahalesi talep edin.

Merhaba,
Benim de buna benzer bir sıkıntım var. Yazlık sitenin 1600TL'lik aidatının ödemesini banka transferiyle gerçekleştirdim fakat Gelir Vergisi'nden düşebilmek için site yöneticisinden makbuz göndermesini rica ettim. Makbuz kesmek zorunda olmadığını kesin bir dille anlattı telefonda hatta banka dekontlarını kullanabileceğimi söyledi. Tebligat gönderimi bu konuya da çare olabilir mi?


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı