Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Müstakil Evimin Bahçesindeki Çardak/Kamelya

Başlatan Darica41, Ekim 02, 2017, 01:39:46 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhabalar,
Benim kendime ait (müstakil) yapım ve bahçem var, kendi evimi kendim yaptırdım müteahhide filan vermedim.İskan için başvuruda bulundum yapıda herhangi bir eksik bulunmadı fakat bahçemde 4 tarafı açık sadece üstü kapalı çardak vardı ve yıkmam söylendi.Araştırdığımda çardağı şikayet etmişler bende yıktım iskan aldıktan sonra yapmayı düşünüyorum.

Sormak istediğim; Kendi sınırlarım içinde (Yan komşu duvarına 1 metre geriden) çardak yapmam yasak mı? Ev komple benim ortak değil, yan komşumun beni şikayet etme çardağı yıktırma hakkı var mı? Yoksa tamamen belediyede olan tanıdıkları üzerinden mi yürümüştür?

Bilgilendirirseniz sevinirim.
Linkback: Müstakil Evimin Bahçesindeki Çardak/Kamelya


  • Gösterim 9,698 
  • Kat Malikleri ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Bağımsız Bölüm Ve Ortak Yerler Üzerindeki Haklarına İlişkin Konular
  • 3 Yanıtlar

2017 / 30113 Karar s Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği

Yapı Ruhsatı Gerekmeyen İnşai Faaliyetler:
MADDE 59/1 – (1) Basit tamir ve tadiller, balkonlarda yapılan açılır kapanır katlanır cam panel uygulamaları, korkuluk, pergola, çardak/kameriye ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvar, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak, çatı ve benzeri elemanların tamiri ve pencere değişimi ruhsata tabi değildir.

Sayın Darica41;

Çardak ve Kamelya veya farklı bir ifade ile Kameriye, özellikle bahçelerde vakit geçirmek amacıyla inşa edilen, üstü örtülü veya bazen açılır kapatır tente ile kaplı ve içinde masa sandalye bulunan basit ahşap yapılar olarak adlandırılmaktadır.

634 s Kat Mülkiyeti Kanununa tabi olmayan ve de bahçeli müstakil evinizin içerisinde bulunan uygun bir alana çardak / kamelya yaptırmanızda şahsen sıkıntı görmemekteyim. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre de yapımı ruhsata tabi inşa faaliyeti olmadığı görülmektedir.

Şu aşamada belediye ile herhangi biri sürtüşme içerisine girmeden iskân ruhsatını almanız sizin menfaatinize olur. Yapı ile ilgili bütün işlemlerinizin bitmesi ve konu hakkında yapacağınız araştırmalar sonrasındaki bilgi birikiminize göre karar vermeniz daha uygun olacaktır.

Saygılar.
Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.
Hak ve Sorumluluklarınızı ''Yönetim Planı'' ve ''634 s KMK'' nu inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Böyle bir ayrıntıyı vererek mağduriyet sahiplerine faydalı olan Sayın Aydın DEVELİ'yi kutluyorum.

Ek olarak haksız bir uygulamaya karşı dava açabilmek için sadece kendi özel alanınızı gözetleyen ve ASLA SES ALMAYAN güvenlik kamerası kurabilirsiniz.

Son olarak kuracağınız çardağın, komşu özel alanına bakan cephesini branda ile kapatmanızı tavsiye edebilirim.

Bilgilendirme ve önerileriniz için teşekkür ederim, bu belediyecilik işleri nasıl ilkel şekilde yürüyor anlamış değilim adamı olan yaşıyor olmayanın canı(malı) yanıyor..


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı