Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

İki Bloklu Apartman Yöneticiliğinin Kombiye Geçilmesi İle Bölünmesi

Başlatan ikizlerim, Haziran 10, 2008, 01:08:12 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iki bloklu bir apartman yöneticiliğimiz var. kombiye geçtiğimizden dolayı arsa birlikteliğinden ve kapıcı dairesinden başka birlikteliğimiz yok diye iki apartman ayrı ayrı  yönetici seçip yönetilebilir mi . her apaartman  kombiye geçiş işlemlerini oturanları ile birlikte karar alıp ayrı ayrı yapabilir ni
Linkback: İki Bloklu Apartman Yöneticiliğinin Kombiye Geçilmesi İle Bölünmesi


  • Gösterim 15,851 
  • Anagayrimenkulün Yönetimine İlişkin Konular
  • 3 Yanıtlar

Kombiye geçilirken örneğin C1 Blok ve C2 blokların yöneticikleri "C1- C2 Blok Yöneticiliği" olarak yönetiliyorsa , teknik olarak aslında ayrı ayrı bloklar kombi kararını almalıdırlar. Ancak bu bloklaın ayrı ayrı genel kurul yapma imkanı olmadığından yapılacak her toplantıda kombiye geçiş kararının her blok için ayrı ayrı olarak %51 ile alınması gerekir. Yani kombiye geçişte örneğin c1 blokta kombiye geçmek isteyenlerin oranı %40'da kaldı ise , buna rağmen C2 blokta kombiye geçiş kararı %70 ise ve toplamda tüm kat maliklerinin ( C1 ve C2) blok toplamı kararda %51 çoğunlukla evet demiş ise , C2 Blok kombiye geçer , C1 blok kombiye geçemez .

Ancak uygulamada iki bloğunda kararı  kombiye geçerken , ilgili Doğalgaz Dağıtım firmasına ortak tesisatı yapa firma tarafından verildiğinden bu atlanabiliyor. Yani iki binanında ayrı ayrı sözleşme numaraları oluyor. Her iki sözleime grubu için iki işlem yapılıyor. Kat maliklerinden itiraz gelmedikçe sorun çıkmıyor.

Sizin sorunuz olan 
Alıntı Yapher apaartman  kombiye geçiş işlemlerini oturanları ile birlikte karar alıp ayrı ayrı yapabilir ni
'nin cevabı ise yukarıda anlattığım örnekte olduğu gibi evettir.

Diğer sorunuz olan ;
Alıntı Yapkombiye geçtiğimizden dolayı arsa birlikteliğinden ve kapıcı dairesinden başka birlikteliğimiz yok diye iki apartman ayrı ayrı  yönetici seçip yönetilebilir mi .
'nin cevabı ise şudur.

Kat mülkiyeti kanunu "Blok Yönetimini" esas alır. Çünkü her bloğun ortak giderleri veya ortak alanlarının yönetimi ile ilgili olarak kat maliklerinin beklentileri farklı olabilir. Örneğin bir blok senede bir blok hollerinin boyasını yaptırırken diğer blok sakinleri yaptırmak istemeyebilir.

Arsa birlikteliği farklıdır. Eğer parsel içinde iki blok varsa , kanuna uygun olarak en iyi yönetim anlayışı her bloğun ayrı ayrı yöneilmesi ve genel kurullarını yapmasıdır. Ancak arsanın örneğin bloklar dışında kalan bahçe veya otopark gibi ortak tesisatlarinin yönetimi için ayrı bir bütçe de yapılması yani tüm blok kat maliklerinin ayrıca senede bir Arsa / Parsel / Site Kat Malikleri Kurulunu gerçekleştirmesi ve bina dışında   kalan alanları yönetmesi gerekir. 5711 Sayılı Kanuna göre eğer tapudaki yönetim planınızda bir başka yönetim şekli yazmıyorsa Her Blok İçin seçilen Yöneticiye Genel Kurulda kat malikleri daha önceden planlanmış olan ilgili bloğun dışında kalan diğer bloğunda paylaştıkları ortak alanlar için bir bütçeyi onaylarlarsa ( her blok için ayrı ayrı) diğer blok yöneticisi ile ilgili blok  yöneticisi bu kalan alanları beraber yönetebilirler. ( Ayrıca defter tutmak kaydı ile)

Ancak ayrılma işleminden sonra kapıcı dairesi hangi bloğun altında kaldı ise , kapıcı dairesi ve kapıcının masrafları ya ilgili blok tarfaından karşılanacak ve kapıcı ilgili bloğa bordrolu olacak ve masraflar varsa yönetim planında yazdığı gibi yoksa her iki bloğun daire sayısının toplamanına eşit olarak bölünerek her blok yöneticisinden toplanacak , kapıcıyı fiilen çalıştırmayan blok ise diğer bloğa kendi bloğunun toplam dairelerine düşen payı kadar gideri düzenli olarak havale edecektir.

Bu durumu aslında çok onaylamıyoruz. Bu durumda yapılacak en doğğru şekil, eğer iki blok ayrı ayrı yöneticiliyorsa, bir arsa / parsel yönetimi olması , bunun genel kurulunun yapılması ve kapıcı dairesi masraflarının ve kapıcı masraflarının da bu arsa / parsel yöneticiliği tarafından aynı otopark ve bahçe gibi yapılması ve her iki blok yöneticisine de yönetim planında yoksa kanundaki dağıtım şekli ile taksim edilmesidir.

En doğru yönetim şekli budur.

Dolayısı ile sorunuzun cevabı kısaca evettir. Ancak iki blok yöneticiliği yeterli değildir. Bir de arsa / parsel yönetimi olması gerekir.

Açıklayabildim . Sanıyorum.



Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Tek yöneticisi ve yönetimi mevcut olan blokların ayrılması durumunda ve her bir bloğun kendi ayrı yönetimini oluşturması için oy çokluğu yeterli midir ? Ya da kat mülkiyeti kanunu madde 45 önemli işler kapsamında değerlendirilip her bloğun ayrılması için oybirliği mi gereklidir ? Teşekkürler.

bir site içinde 3 bloktan oluşuyoruz biri ayrı 2 blok bitişik  tek yönetimle yönetiliyoruz  metre kare hesabına 3 blokta birednmi girer


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı