Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Genel kurul yapılmadan oylama formu ile masraflı harcama

Başlatan recepözcan, Mart 28, 2019, 02:42:13 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kolay gelsin. konuyu daha önce yazdım ama ilgili bir yer değildi herhalde kimse cevap yazmadı. ana hatlarıyla benim problemim şu. 2 ada ,15 blok,420 konut ve 2 işyeri bulanan sitede hem kat malikiyim. hemde 2 işyerinden birinin işletmecisi diğerinin sahibiyim. Site yönetim kurulu 07.11.2018 tarihli toplantısında site çevresinin kapatılması hususunu görüşmüş ve daire başı 500 TL maliyet olacağını kararlaştırmışlardır. 22.11.2018 tarihli toplantıda ise 24-25.11.2018 tarihleri arasında site yönetim ofisinde, hazırlanan oylama formları ile oylama işlemine başlanma kararı alınmış ve kat maliklerine sms ile bildirilmiştir. Site ofisinde yeter gerek imza toplanamayınca ,daireler gezilerek imza toplanmaya başlanmış ve yeterli imza sayısına ulaşılmıştır. Bu süre içerisinde site yönetimi ile gerek şifahen gerekse yazılı görüşmelerden sonuç alamayınca 14.12.2018 tarihinde sulh hukuk mahkemesinde dava açtım. Tedbir talepli olarak açtığım davada 2 kere tedbir talep etmemize rağmen hakim , tedbir talebini anlaşmazlığın esasını çözer nitelikte olduğu için vermemiştir.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap .Burada ise 3-4 gün sonra tedbir kararı alındığından bahsediyor.
1- Sahibi ve işletmecisi olduğum 2 ayrı işyeri sitenin etrafını kapatılması ve otomatik bariyer sebebiyle olumsuz anlamda etkilenecektir. bunun için ticaret mahkemesinde mi dava açmalıyım?yoksa aynı dava üzerinden mi gitmeliyim?
2- Tensip duruşmasında ve tekrar istediğimiz halde tedbir kararı aldıramadık. Sizce eksik veya yanlış yaptığımız birşey mi var?
3- Açtığımız davanın ana konusu oylama formu ile kapı kapı dolaşarak bu işin yapılamayacağı  yönünde. Sizce kazanma şansımız nedir?
4- Kazandığımız  takdirde çitleri ve bariyerleri kaldırtabilecek miyiz?
5- Çit ve bariyerlerin yapımı tamamlanmış durumdadır. 30.03.2019 tarihinde otomatik bariyer sistemi devreye sokulacağı yönünde kat maliklerine bilgilendirme mesajı atılmıştır. Engellemenin bir yolu var mıdır? İlginize teşekkür ederim.
Linkback: Genel kurul yapılmadan oylama formu ile masraflı harcama


  • Gösterim 6,113 
  • Anagayrimenkulün Yönetimine İlişkin Konular
  • 7 Yanıtlar

Ayrıca site yönemi davadan haberi olan bir kaç kişi ve tarafımdan, durumun yargıda olduğunu yargı sürecinin beklenmesinin daha doğru olacağı yönündeki uyarılarını kulak ardı ederek 'biz avukatımızla görüştük bu davadan birşey çıkmaz' dedi şeklinde alaycı yaklaşmışlardır. Site yöneticileri, site yönetimi aleyhine  açılan davaları kat maliklerine bildirmekle yükümlü değiller mi? Eğer kat maliklerine bildirmez iseler cezai bir yaptırım var mı? İlgilenen ve bilgilerini aktarma şansı olan herkese şimdiden teşekkür ederim

#2
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş YapTedbir talepli olarak açtığım davada 2 kere tedbir talep etmemize rağmen hakim , tedbir talebini anlaşmazlığın esasını çözer nitelikte olduğu için vermemiştir.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap .Burada ise 3-4 gün sonra tedbir kararı alındığından bahsediyor.

Tedbir talebi hakimin ve görevlendirilmiş ise bilirkişinin görüşü ile gerçekleşmektedir.
Esasen tedbir talebine daha çok anlaşmazlık ile ilgili olarak "geriye dönüşü olmayan", " bir hakkın ortadan kalkmasına sebep olacak"  durumlarda başvurulmaktadır.
Açılmış bu davanın tabi dava talebini net olarak bilmeden bir yorum yapmamız mümkün değildir.
.
İfadenizde 2 ada ,15 blok,420 konut ve 2 işyeri bulunan bir toplu yapıdan (site ) söz edilmektedir.
Asıl olarak "site olarak adlandırılan bu yapının " bir toplu yapı olup olmadığı konusunda bir kanaat edinemedim henüz.

Eğer bir toplu yapı ise onaylı mimari projesinde site çevresi kapatılmış bir durumda mıdır? projede bir duvar vs. var mıdır? Yok ise "onaylı mimari projeye aykırı olan imalatın yapılması" halli tedbir kararını sağlayabilir. Bu durumda tüm kat maliklerinin onayı gerekecektir.

Eğer bir toplu yapı değilse o taktirde bağlı bulunan Belediye'ye şikayet yapılabilir. Toplu yapı değilse farklı adaların çevresinin kapatılması ve doğal olarak aradaki yollar kamuya ait olduğu için bariyer ile girişlerinin kapatılması mümkün değildir. 

07.11.2018 tarihli toplantısında Yönetim Kurulu'nun almış olduğu bir karardan bahsedilmektedir. Bu kurul Yönetim Kurulu mudur? Yoksa Temsilciler Kurulu mudur? ( Toplu yapı ise )

Yazdığınız
Alıntı yapılan: undefined"22.11.2018 tarihli toplantıda ise 24-25.11.2018 tarihleri arasında site yönetim ofisinde, hazırlanan oylama formları ile oylama işlemine başlanma kararı alınmış ve kat maliklerine sms ile bildirilmiştir. Site ofisinde yeter gerek imza toplanamayınca ,daireler gezilerek imza toplanmaya başlanmış ve yeterli imza sayısına ulaşılmıştır. "
ifadesi tabi olarak Kat Mülkiyeti açısından mümkün olmayan bir durum . Esasen "plebisit" ile yani  "bir kimseyle ya da bir sorunla ilgili olarak halkın olumlu ya da olumsuz kanısının belirmesi için başvurulan oylama" türü Kat Mülkiyeti açısından Yönetim Planında belirtilmemiş ise mümkün değildir. Bu ölçüde bir kararı Yönetim Kurulu'nun alması münkün değildir. Temsilciler Kurulu'nun toplu yapılarda alması ise mümkün olabilmektedir.

Tapu sicilinde kayıtlı yönetim planınızda bu durumları tahlil ettiğinizi ve avukatınızın göz önüne aldığını düşünüyorum.




Alıntı yapılan: undefined1- Sahibi ve işletmecisi olduğum 2 ayrı işyeri sitenin etrafını kapatılması ve otomatik bariyer sebebiyle olumsuz anlamda etkilenecektir. bunun için ticaret mahkemesinde mi dava açmalıyım?yoksa aynı dava üzerinden mi gitmeliyim?
Böyle bir durum için 3. kişi olmadığınızdan Ticaret Mahkemesinde dava açmanız gerekmiyor.

Alıntı yapılan: undefined2- Tensip duruşmasında ve tekrar istediğimiz halde tedbir kararı aldıramadık. Sizce eksik veya yanlış yaptığımız birşey mi var?
Yukarıda ifade etmeye çalıştım. Dosya içeriğini bilmeden daha fazla yorum yapmam yanlış olur.

Alıntı yapılan: undefined3- Açtığımız davanın ana konusu oylama formu ile kapı kapı dolaşarak bu işin yapılamayacağı  yönünde. Sizce kazanma şansımız nedir?
İfade ettiğim üzere Yönetim planı bu şekilde bir karar alma durumundan bahsetmiyorsa tabi ki mümkün değil.

Alıntı yapılan: undefined4- Kazandığımız  takdirde çitleri ve bariyerleri kaldırtabilecek miyiz?
Kaldırtabileceksiniz.

Alıntı yapılan: undefined5- Çit ve bariyerlerin yapımı tamamlanmış durumdadır. 30.03.2019 tarihinde otomatik bariyer sistemi devreye sokulacağı yönünde kat maliklerine bilgilendirme mesajı atılmıştır. Engellemenin bir yolu var mıdır?

Şu aşamada gerekenleri yapmışsınız. Site olarak adlandırdığınız yapının " toplu yapı olarak " kayıt olup olmadığı konusuna yoğunlaşın. Bu en kolay  ve kesin çözüm olacaktır.


Alıntı yapılan: undefinedAyrıca site yönemi davadan haberi olan bir kaç kişi ve tarafımdan, durumun yargıda olduğunu yargı sürecinin beklenmesinin daha doğru olacağı yönündeki uyarılarını kulak ardı ederek 'biz avukatımızla görüştük bu davadan birşey çıkmaz' dedi şeklinde alaycı yaklaşmışlardır. Site yöneticileri, site yönetimi aleyhine  açılan davaları kat maliklerine bildirmekle yükümlü değiller mi?

Zamanı geldiğinde bildireceklerdir. Bu konuda bir süre kısıtlaması vs yok. Davalar 5771 Sayılı Kanun değişikliği ile artık "o konuda olumlu oy kullanan maliklere değil" , "site yönetimlerine açılmaktadır" Dolayısı ile kanun koyucu bu konuda bir sorun görse idi 634 Sayılı Kanunu değiştirmez idi. Burada doğru ya da yanlış bir yöntem ile bir karar alınmış ve uygulamaya konmuş. 

Alıntı yapılan: undefinedEğer kat maliklerine bildirmez iseler cezai bir yaptırım var mı?
Kat malikleri bu konu sebebi ile zarara uğrarlar ise zararlarının tazminini ( özellikle karara katılmayanlar ) Site Yönetimini oluşturan kimselerden talep edebilirler. Ancak bu sonraki mesele.

Bu arada 28 Mart'ta yazdığınız sorunuza 1 Nisan tarihine kadar yanıt verilmeyince eleştiri de bulunmuşsunuz. Tabii ki eleştirmek hakkınız. Ancak burada yapılan yorumların "bedelsiz" olduğunu ve bir avukattan mali sebeplerle danışmanlık alamayacak durumda olan halkımız için yapıldığını da bilmenizi isterim. Hal böyle olunca bu sitenin varlığı bize bir "görev" ve "sorumluluk"  yüklemiyor. Dolayısı ile dikkate almıyoruz.

Diğer taraftan bir toplu yapı bulunuyorsa, güvenlik sorunu bulunuyorsa, güvenlik görevlileri de bulunsa bu soruna çare bulunamıyorsa , yeterli sayı ( tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu veya toplu yapılarda temsilciler kurulunun tamamının temsil sayısının salt çoğunluğu ) ile bu kararı almak mümkündür. Eğer onaylı mimari proje değişikliği gerekiyorsa o taktirde tam sayı ( tüm kat maliklerinin tamamı veya toplu yapılarda temsilciler kurulunun tamamının temsil sayısı ile ) kararı almak mümkündür.

Yönetiminizin hukuk danışmanı Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 42'ye göre ( Faydalı Yenilik ve İlaveler) değerlendirmiş. Şüphesiz burada yazdıklarımı değerlendirmiştir.

Kolaylıklar dilerim.

Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

  Öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Sitemime sitem etmekte ve gerekçelerinizde haklısınız Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap . Bu konulardaki önemli ayrıntıların neler olduğunu açıkçası bilmiyorum. Sorduğunuz sorularda ve cevaplardaki durumlara açıklama getireyim. Vaktiniz olup incelerseniz çok sevinirim.
  Site diye tabir ettiğim yapı,aslında bir toplu yapıdır. Siz ısrarla sormasanız ben ikisini de aynı sanıyordum. Toplu yapı 3 sene önce yapılan devlet hastanesi ve geçen sene yapılan olimpik yüzme havuzunun arasındadır.

1-Dava talebimiz:
a- Öncelikle site çevresinin kapatılması ve bunun için kat maliklerinden para toplanmasının tedbiren durdurulması.
b- Site çevresinin kapatılması ve bunu için kat maliklerinden para istenmesine müdahale edilerek Site yönetim kurulunun kararının 1. maddesinin iptal edilmesini saygı ile talep ederiz.

2- Mevzu bahis site 2 ada,15 blok, 420 konut ve 2 iş yerinden oluşan bir toplu yapıdır. TOKİ tarafından yapılmış ve yaklaşık 3,5 yıl önce TOKİ tarafından kat maliklerine devredilmiştir.

3-Toplu yapı mimari projesinde site çevresi kapalı değildir.Projede herhangi bir duvar yoktur.Hakim toplu yapının mimari projesini de ilk duruşmada talep etmiştir. Ayrıca Genel Kurul tutanaklarını, hazirun listesini, hazirun listesinde adımın ve imzamın olup olmadığını, yok ise bana tebligat yapılıp yapılmadığını, ve belgelerini de istedi.

4- Temsilciler kurulundan kastınız 15 blok yöneticisinin katıldığı toplantı ise evet. Karar temsilciler kurulu toplantısında alınıyor. Fakat toplu yapı yönetim planında bununla ilgili bir madde yok. Aksine söylediğiniz gibi KMK madde 42 ye göre değerlendirilmiş. Toplu Yapı yönetim planı madde 42 de ise faydalı yenilik ve ilavelerin, Bağımsız bölüm maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğuyla verecekleri karar üzerine yapılır demektedir.

5- Toplu yapıda herhangi bir güvenlik zaafiyeti ve sorunu olmadığı gibi güvenlik görevlisi de bulunmamaktadır. Site yönetimi imzaya sunduğu oylama formlarına bu konuda özetle şöyle yazmıştır.
a-Sitemize dışarıdan hayvanlar girmektedir.
b-Sitemize hastaneye gelip araçlarına yer bulamayanlar park etmektedir.
c-Yüzme havuzuna gelenler araçlarını sitemize çekmektedir.

 En başta söylediğim gibi amacım eleştiri değil sitem etmekti. Sitem etmekte ne kadar acele ettiğimi sizin cevaplarınızı gördükten sonra anladım. Tekrar vakit bulursanız açıklık getirdiğim konulara da yorum yazarsanız hem çok sevineceğim, hemde bana ,biraz huzur ve umut olacak. Teşekkürler



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
 Tekrar kolay gelsin. Yukarıdaki durum bizimki ile bayağı benzemekte. Fakat verdiğiniz cevaplar temel olarak farklılıklar içermekte. Biraz daha açık yazabilirseniz sevinirim.

  Tekrar kolay gelsin.11/07/2019 tarihinde yapılan duruşma ile mahkeme sona erdi. tamda sizin dediğiniz şekilde kazandık. 01/08/2019 tarihi itibari ile gerekçeli kararda elimize ulaştı. karar şöyle:
  A) Sitenin çevresinin beton ve tel örgü ile çevrilmesi ve araç bariyer sisteminin konulması şeklindeki müdahalesinin MEN'İNE,ana taşınmazın onaylı mimari projesine uygun ESKİ HALE GETİRİLMESİNE,
  B)Kat mülkiyeti Yasasının 33. Maddesi uyarınca davalıya mahkememizin bu kararının gereklerini yerine getirmesi için 45 GÜN SÜRE VERİLMESİNE, verilen sürede yukarıda belirtilen hususların yerine getirilmemesi halinde davacının 2004 sayılı İcra İflas Kanunu Hükümleri Gereğince hükmün infazını sağlayabileceğinin hatırlatılmasına.
 C) 22/11/2018 tarih ve 2018/11 numaralı kararın 1, Maddesinin iptaline ilişkin talebin reddine,
  şimdi bu sonuca göre birkaç sorum olacak. Değerlendirerek cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim. ( Avukatınız ile neden konuşmuyorsunuz diye sorabilirsiniz ama bulunduğum yerde bun konuya sizin kadar birisini maalasef bulamadık.)
 1) 45 gün süre gerekçeli kararın tebligatından sonra mı başlar?
 2) İcra Mahkemesinde zaman kazanmak için  itiraz etme hakları var mı?
 3) Karara itiraz ederlerse, istinaf mahkemesinin kararını mı bekleyeceğiz? Yoksa 45 günlük süre sonunda eski haline getirme durumu olmazsa icra yoluna mı gitmeliyiz?

#6
45 gün süre hükmün kesinleştiği tarihten bir sonraki gün başlar. Hüküm davalı tarafından istinaf yoluna başvurulmazsa gerekçeli kararın tebliğinden iki hafta sonra kesinleşir. İstinafa giderse istinaf kararı kararı onarsa veya bozup yeniden hüküm kurarsa duruma göre davalının ya da sizin temyize gitme hakkınız vardır. Temyize gitmezseniz gene istinaf kararının tebliğinden itibaren iki hafta sonra kesinleşir. Eğer temyize gidilirse kararın kesinleşmesi için yıllarca bekleyebilirsiniz. Karar kesinleşmediği sürece 45 günlük süre başlamayacak.
Yazdıklarım hukuki bilgi değil, tecrübe paylaşımından ibarettir.



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı