Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Apartman Yönetimi

Başlatan selami, Kasım 26, 2007, 06:10:43 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Merhaba,

Bir yıl kadar önce Ankara'nın popüler bir caddesinde çoğunluğu iş yeri olan (4 hanesi ev) bir binada bahçe katındaki daireyi aldım. Daireyi alırken bize söylenenler ne yazıkki doğru değildi. Bahçe kullanımında apartman yöneticisi olan (daha önce kapıcı olan kişi) kişi ve ailesi ile sorunlar yaşanıyor. Bahçeye dairemizden ve kazan dairesi (artık kullanılmıyor) giriş var ve yönetici-kapıcı tarafından pervasızca kullanılıyor. Bu konuda hukuken bir hakkım olmadığını tahmin ediyorum, çözüm önerisi bekliyorum.

Yan daire veteriner olarak kullanılıyor. Veteriner her akşam ve pazar günleri köpeğini klinikte bırakıp gidiyor ve köpek havlamasından salonda oturmak mümkün olmuyor. Kendisini bu konuda ikaz ettiğimzde ise bize köpeği asla klinikte bırakmadığını söyleyerek bizi doğruyu söylememekle suçluyor.



Apartman yöneticisi olan zat daha önce kapıcı imiş, anlaşılan o ki daha sonra bir işe girmiş ve kapıcı dairesini kullanıyor ve yöneticilik yapıyor. Eşi çöpleri alıp zaman zaman apartmanı temizliyor. Buna istinaden apartman daha önce bir karar alarak eşin isteğe bağlı sigortasını ödüyor.

Apartmanda bulunan bir iş yeri evi almamızdan sonra dairede tadilat için talepte bulunmuş. Yönetici evi aldığımızdan ve taşındığımızdan haberdar olduğu halde daha önceki ev sahibi adına karar defterine imza almış.

Aslında daha yazacak çok şey var. Yukarıdaki hiç bir sorunu ne yazıkki iyi niyetimizle çözemedik. Yöneticinin eşi apartmanın en sözü geçen kişisinin evine temizliğe gittiğinden sürekli olarak korunup kollanıyor ve yaptıkları görmezden geliniyor. Ne yazıkki bahçe katında oturan olarak bunlarla en çok muhatap olanda biz oluyoruz.

Önerilerinizi almak isterim.

İlginize teşekkürler.


Linkback: Apartman Yönetimi


  • Gösterim 10,923 
  • Anagayrimenkulün Yönetimine İlişkin Konular
  • 3 Yanıtlar

#1
Bahçenin kullanımıyla ilgili öncelikle yönetim planına bakmak gerekir. Yönetim planında herhengi bir madde yoksa, Daha önce bu hususta kat malikleri kurulunca alınmış bir karar olup olmadığına bakılmalıdır. Bu da yoksa, sorunu dava yolu ile çözmeniz gerekecektir.
Kapıcının sizin adınıza imza atması sözkonusu olamaz; imza geçerli değildir.
Apartmanda köpek bırakılması, eğer daire sakinlerini rahatsız ediyorsa, önlenebilir zira açıkça yasaya aykırıdır. Ancak durumun tespiti gerekir.
Kapıcının nasıl yöneticilik yaptığını anlayamadım. Bu durumda hem işveren hem de işgören konumunda oluyor.
Bütün bunların tespiti ve düzeltilmesi için öncelikle kat malikleri kuruluna, olmazsa mahkemeye müracaat etmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Yanıtlarınız için teşekkürler.

Bir sorum daha var. Apartman yöneticisi olarak binanın kapıcı dairesinde oturan ailenin hanımının isteğe bağlı sigortası apartman aidatından ödenmektedir. Eğer çalışan ise ssk sı yatırılmalıdır. Çalışan gibi de görünmüyor(sadece çöp topluyor) ama isteğe bağlı sigortası apartman aidatından yatırılıyor. Bu illegal değil mi? Bunun için de mi dava açılmalı?

Köpeğin bırakılması durumunu nasıl tespit ettirebilirim? Polis mi çağırmalıyım? Yoksa eşimle birlikte tutanak tutmamız yeterlimidir?


Apartmanda oturanların söylediğine göre gecmişe ait defterler daha evvel yöneticilik yapan kişi tarafından yok edilmiş(veya alınıp götürürlmüş). Bu durumda geçmiş kararlara ulaşmanın imkanı yok.

Saygılarımla



İsteğe bağlı sigortanın ödenmesi sözkonusu kişi ile yapılmış bir hizmet sözleşmesine bağlı olarak ödenebilirse de, anlattıklarınızdan ortaya çıkan durum mutlaka SSK lı olması gerektiği izlenimini vermektedir. İsteğe bağlı sigorta, işveren olarak sizleri sorumluluktan kurtarmaz ve ileride daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Köpeğin verdiği rahatsızlık için bağlı olduğunuz karakola şikayette bulunarak tutanak tutturabilirsiniz. Onların vereceği para cezası fazla olmasa da, caydırıcı ve mahkeme safahatinde delil niteliğindedir.
Geçmiş defterler önemli olduğundan mahkemeden gereğini talep edebilirsiniz.
Bütün bunlar için önerim, bir avukatla bizzat görüşerek onun göstereceği yoldan gitmenizdir.





Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı