Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

APARTMANDA YENİ HAYAT

Başlatan Ozan ÖZEN - KatMulkiyeti.Com, Aralık 25, 2007, 03:10:06 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Köyden kente göçle birlikte şehirlerin çehresi hızla değişti. Önce pıtrak gibi apartmanlar yükseldi, varoşlar gecekondularla doldu. Sonra apartmanlar yıkılıp gökdelenler dikilmeye başlandı. Gecekonduların yerini, siteler, uydu kentler aldı. Son dönemin modası ise rezi-danslar...
Ancak 'birlikte yaşama kültürü' kentleşmedeki bu hıza paralel gelişmeyince, adliyeler açılan davalarla doldu. Apartmanlardaki komşu kavgaları adliye koridorlarına taşındı. Yaşanan yıkıcı depremler de apartmanlarda herkesin kafasına göre yaptığı değişikliğin ne kadar acı sonlara yol açtığını gösterince harekete geçmek için ne kadar geç kalındığı ortaya çıktı.
İşte 42 yıl sonra değişen Kat Mülkiyeti Yasası bu mantıkla hazırlandı. Estetik, konfor ya da ticari amaçlarla, olası bir depremde tüm binanın katili olabilecek "kötü komşulara karşı artık yasa arkamızda duracak.
Apartmanlarda yaşamanın kurallarını belirleyen Kat Mülkiyeti Yasası, 1965 yılında çıkartıldı. Hızla büyüyen şehirler, kentlerin etrafında kurulan uydu kentler ve büyük sitelerle ilgili kurallar yasada yer almadığı için Yargıtay içtihatları ile buralardaki sorunlar çözülmeye çalışıldı.
Binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan Marmara depremi, apartmanların hiç de sağlıklı yapılmadığı gözler önüne serdi. Binaların depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyordu, ancak yasada zorunluluk bulunmadığı için bir türlü gerçekleştirilemedi.
Olası bir İstanbul depreminde binlerce evin yıkılacağına ilişkin kıyamet senaryolarının konuşulduğu bir dönemde, Yargıtay'ın isteği ile hazırlanan Kat Mülkiyeti Yasa Tasarısı Meclis'e gönderildi. Meclis'te tüm partilerin desteği ile yasalaştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bekletmeden onaylayınca Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi

Linkback: APARTMANDA YENİ HAYAT


Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif
  • Gösterim 7,449 
  • 5711 Sayılı Yasaya İlişkin 2007 ve 2008 Yıllarındaki Yorumlarımız
  • 0 Yanıtlar


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı