Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Farklı Adalarda Toplu yapı Olabilir mi

Başlatan Wundd, Ekim 06, 2016, 03:40:58 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler.

Bizim sitemiz 3 farklı ada üzerine kurulu. Yani her biri farklı bahçeler içerisinde. Aralarında bildiğimiz anlamda sokaklar var. Kamuya ait. Her birinin girişi ayrı.

Yönetim planında 3 ada birlikte görülüyor. Yönetim planı şubat 2007 tarihli. Her  ada için aynı yönetim planı farklı yevmiye no ile ve farklı tarihte kaydedilmiş. Hatta 2 adanın yönetim planı beyan tarihi 2007 iken biri 2009 tarihli.

Adalardan birinde sosyal tesis var ve o adanın  tapudaki beyanlar bölümünde bu sosyal tesis 3 adanın ortak alanı olarak gösterilmiş.

Aceba biz toplu yapımıyız?

Linkback: Farklı Adalarda Toplu yapı Olabilir mi


  • Gösterim 6,624 
  • Yönetim Planı İle İlgili Konular
  • 3 Yanıtlar

#1
Arada sokak geçiyor ise buranın site olması imkansız. Toplu Konut olabilir. Toplu konutlar, Toplu Konut Yönetim Planı ile yönetilir. Ancak siz her adanın ayrı yönetim planı olduğunu söylüyorsunuz. Bu durumda bir birinden bağımsız adalarda ortak alandan söz edilemez. Yine de tüm bilgi tapuda kayıtlı.

Tesisin ortak kullanılması;

(1) Tesisin bulunduğu adada bulunan herhangi bir bağımsız bölümün tapusunda yer alan Arsa Payı hanesinin Payda miktarı, tesisin bulunduğu adayı temsil ediyor ise, diğer adalar bu tesisten yararlanmaz.

Örneğin tesisin bulunduğu 100 metre kare alana sahip adada, toplam 100 hane var ise ve bu hanelerin her birinin tapusunda yer alan Arsa Payı Payda miktarı 100 ise ve 100 kat sayısı örnekteki 100 metre karelik adanın alanını temsil ediyorsa, tesis bu adadaki kat maliklerinin sahip olduğu adaya kurulmuş demektir.

Tesisin kurulduğu toprak alan bu adadaki kat maliklerine aittir. Bu şekilde ise kurulmuş olsa bile sahiplik açısından sakat bir durumdur.

(2) Eğer tesisin bulunduğu toprak alan Arsa Payı bakımından, adanın haricinde tüm adalardaki toplam kat maliklerine eşit olarak dağıtılmış ise ki, böyle olsaydı tüm adaların ortak alanları Toplu Konut Yapı Yönetimi ile üst yönetim tarafından yönetilirdi. Oysa anladığım kadarıyla siz, bölgede Toplu Konut Yapı Yönetimi olmadığını, her adanın bağımsız Yönetimi ve Yönetim Planı olduğunu söylüyorsunuz. Bence bu durumda tesis, adadaki tüm kat maliklerinin demektir.

Bilirkişi tarafından konunun incelenerek ve rapor edilerek veya Yönetimlerin sorumluluk alacak şekilde vereceği raporların mahkemede hak sahiplerine dağılımının yapılması sağlıklı olacaktır.

Diğer durumlar, (resmi itiraz olmadığı sürece) kat maliklerinin rızası var anlamına gelir. Dava açmadan sonuçlanamaz, diye düşünüyorum.

Ayrıntı, tapuda yazan Arsa Payı Payda miktarının adadaki hangi alanı temsil ettiği tapudan araştırılmalıdır.

#2
İlginiz için teşekkürler ck0209,

"Toplu konuttan" kastınız "toplu yapı" mıdır?

Bizim yönetim işini çözemiyoruz.

3 ada var, her biri ayır bahçede, her adanın arasında sokaklar.

Toplamda 205 daire.

Bir adada havuz var ortak alan.

Bu üç adadaki kat maliklerine  yani 205 kişiye çağrı yapılıyor kat malikleri toplantısı için ve yönetim seçiliyor.

Tapudaki yönetim planı ise "Toplu yapı yönetim kurulu"nun TOPLU YAPI TEMCİLCİLER KURULUNCA seçileceğini söylüyor.


Bizde ne blok yönetimi kurulmuş, ne parsel ne de ada.

Blok ortak alanlarını dahi bu site yönetimi yönetiyor. Asansör hidrofor, kapıcı vs... Tüm 3 ada için 1 tek işletme projesi hazırlıyorlar.

Biz adamızda tek parsel tek blok yapıyız ve kendimizi yönetmek istiyoruz.

Yönetim planı parsel yönetimi kurulmalı diyor, ama hiç kurulmamış.

Site yönetimi de engel oluyor. Halbuki onların seçilme şekli yanlış.

Biz de diyoruz ki bu yönetim zaten kanuna plana aykırı, yönetim planına göre "parsel yönetimini" kuralım.

Yönetim planı "parsel işletme projesi" olmalı diyor, buna göre kendi aidatımızı toplayalım diyoruz. Ortak gider bedelini onların ortak alan olan havuza ayırdığı paya göre hesaplayıp yöneticimiz mevcut yönetime aktarsın.

Zaten yönetim planı diyor ki "parsel yöneticisi avans toplar, ortak gider avansını toplu yapı hesabına aktarır."

Sizce parsel yönetimimizi kurup, site yönetimini bloktan el çektirip, talep ettikleri aidatı ortak gider hariç vermemek doğru olur mu?

Hakim müdahalesi gerekmeden kurmak mantıklı olur mu parsel yönetimini?



#3
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Tapudaki yönetim planı ise "Toplu yapı yönetim kurulu"nun TOPLU YAPI TEMCİLCİLER KURULUNCA seçileceğini söylüyor.

Zaten tapudaki Yönetim Planı ve içeriğindeki tanımlar, toplu yapınız hakkında tek tek bilgi vermektedir ve sadece bu yönetim planı geçerlidir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Zaten yönetim planı diyor ki "parsel yöneticisi avans toplar, ortak gider avansını toplu yapı hesabına aktarır.

Zaten sadece bu sebepten, "Sulh Hukuk Mahkemesinden Tapuda Tescil Edilmiş Yönetim Planına uygun Yönetimin oluşturulması için" HAKİM MÜDAHALESİ talep etmelisiniz.

Şu anda, aidat toplama yetkisi parsel yönetimlerinde olduğu halde, site yönetimi usulsüz toplamakta. Böyle bir parayı toplama ve harcama yetkisi yok.

Ancak siz itiraz etmediğiniz ve parayı site hesabına yatırdığınız sürece bu duruma razı olduğunuz anlamına gelmektedir. Geriye dönük hesap sormanız oldukça zor.

Ayrıca, usulsüz de olsa alınan karar itiraz edilene kadar geçerlidir. Dolayısıyla usulsüzlükten kaynaklanan 3. şahıslara ve/veya kat maliklerine hatta bağımsız bölümü sonradan satın alan kat malikine karşı sorumluluklardan hiç kimse kaçınamaz.

Tapuda tescil edilmiş yönetim planında yazmayan hiç bir maddeden kat maliki sorumlu değildir. Kendi rızası ile ödeme yapıyor ise sadece onu bağlar.

Sonradan bağımsız bölüm satın alan kat malikini de bağlamaz.

"Hukuk mantıksız zekadır. / Lil Wayne"


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı