Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

OTURMADIGIM EVİN BORCU

Başlatan selcuk23023, Mart 19, 2017, 09:29:25 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016 mayıs ayında belediyenin yaptıgı kontrol sonucu asnsör mevzuata uygun değil revizyon yapın dedi yönetici kara defterine onay almadan firmayla anlaşma yapmış daire başı 2000 tl 2016 ağustos ayında evi sattım satmadan önce asansör yapılmadı sadece anlaşma yapıldı.aradan 8 ay geçti asansör 2017 yılı mart ayında yapıldı 8 ay önce sattığım kişi evi satmadan önce anlaşma yapmışsınız sen ödeyeceksin dedi bende anlaşma var ama evi sattıktan 8 ay sonra yapıldı firmaya olan borç ta mart ayında ödendi ben ödemem dedim bu ödeme kimin hakkı
Linkback: OTURMADIGIM EVİN BORCU


  • Gösterim 4,183 
  • Üyelerimizin Açılmasını İstediği Yeni Konu Başlıkları
  • 1 Yanıtlar

#1
Yöneticinin, usulüne uygun çağrı yapmadan Kat Malikleri Kurulu tarafından alınan karar usulsüz olup aynı zamanda Yok hükmündedir. Yok hükmünde  alınan karar sizi sorumlu hale getirmez ve bu karara itiraz etmek için zaman aşımı süresi yoktur. Borca istediğiniz anda itiraz edebilirsiniz. Ancak bu sizi borçlu olduğunuz iddiasından kurtarmaz. Bu nedenle eğer karardan haberdarsanız, alınan kararın iptali davası açabilirsiniz. Ortada karar yoksa o zaman icra takibi başlatıldığı anda ya da borçlu olduğunuz siz tebliğ edildiği anda borca itiraz etmelisiniz.

Yönetici Kat Malikleri Kurulu tarafından kararı alınmayan bir giderden sizi borçlu hale getiremez.

Yönetici sadece (elektrik, su vb.) rutin giderleri ayrıca daha önceden alınmış kararlarda meydana gelen harcamaları yapar. Hele ki, usulüne uygun çağrı yapmadan bir karar alamaz. Hatta kararı Kat Malikleri Kurulu alır, yönetici kararı Kat Malikleri adına vekaleten uygular. Yani kendisi tek başına karar alamaz.

Evin yeni sahibi her açıdan haksız. Zaten yararlandığı tarih kendi dönemine ait.

Siz yine de evin yeni sahibi icra takibi başlatırsa diye bu takibe tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde bağlı olduğu icra dairesine borcun tamamına itiraz etmeniz gerekir. Aksi takdirde Alacağın Tespiti davası açmanız gerekir. Bu arada da borcu ödemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden posta kutunuzu ve muhtardan tebligat kontrolü yapmayı ihmal etmeyin.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı