Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Dükkanın Balkon Altın 1.5 en * 27 uzunluk metrekarelik alan dükkana dahil etme

Başlatan KIZGIN, Ocak 28, 2021, 01:43:52 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyi günler
sitenin altında bulunan dükkan binanın balkon altı olarak adlandırdığımız 1.5 en * 27 uzunluk metre karelik alanı dükkana dahil etmiştir. balkon altını dükkana dahil etme konusunda muvaffakatname almadan bu alanı çevirip kullanabilirmi?
Balkon altını dükkana dahil ettikten sonraki kaldırımı ölçtüğümüzde çevirdiği yerin yola mesafesi 3metre buda etkenmidir?
belediye de bu işyerine balkon altını dükkana dahil ettikten sonra denetimde ruhsat vermiştir buda doğru bir uygulamamıdır?
Teşekkürler.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap
Linkback: Dükkanın Balkon Altın 1.5 en * 27 uzunluk metrekarelik alan dükkana dahil etme


  • Gösterim 1,567 
  • Teknik Bina Yönetimi Konuları
  • 1 Yanıtlar

İskan almış yapılarda, dükkan bağımsız bölüm kat maliki tüm maliklerden muvafakat almadan bu değişikliği yapamaz. Her halükarda Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre dava açılabilir.
İmar kanunu açısından ise;
bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümünde çekme mesafesi, imar planında yola olan mesafe belirtilmedikçe, en az 5 metredir. Yola cephesi olan bütün bahçelerin ön bahçe statüsünde olduğunu hatırlatalım. Birden fazla yola cepheli parsellerde uygulama imar planında belirtilmemiş ise geniş yol üzerindeki kenar, parsel ön cephesidir. Yolların eşit olması halinde ve köşe başı parsellerde dar kenar, parsel ön cephesidir.
Bu sebeple öncelikle imar planını belediyenizden kontrol ediniz.
Dükkan belediyenin ruhsat müdürlüğünden ruhsat almış durumdadır. Sizler öncelikle belediyenizin "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü"'ne müracaat ediniz.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı