Katmulkiyeti

Sorunuzla İlgili Cevaba Ulaşmak İçin

Sayın Üyelerimiz, 
Biraz sonra soracağınız sorulara benzer bir çok soru www.KatMulkiyeti.Com içinde yanıtlanmış olabilir.
Lütfen beklememeniz adına sorunuz ile ilgili daha önce verilen cevaplar arasında küçük bir araştırma yapınız.
Arama sayfasına ulaşmak için ! BURAYA , ASAGIDAKI LINKE veya RESME TIKLAYINIZ !!! 
http://katmulkiyeti.com/index.php?action=search

"Kelime(ler)" : bölümüne sorunuz ile ilgili en fazla 1-2 kelime yazınız. Çıkan sonuçları inceleyiniz , sorunuzu bulamaz iseniz aynı konu içinde sorunuzu sorabilirsiniz.


Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız!

"Arama Sayfasına Ulaşmak İçin Resme Tıklayınız!"

Yönetim Planının Tapuya Tescili İle İlgili Noter Vekalet Örneği

Başlatan ayonel, Haziran 24, 2008, 11:02:27 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Selam. Bir sorum var. Apartman Yönetim Planının yürürlüğe girebilmesi icin kat maliklerince imzalanmış kopyasının tapuya kaydettirilmesi gerekiyor. Kat maliklerinden bizzat imzalayamayacak durumda olanlar tarafından diğer bir kat malikine veya yoneticiye vekaletname vermesi durumunda bu vekaletnamenin örneği ve iceriği nasıl olmalıdır?
Linkback: Yönetim Planının Tapuya Tescili İle İlgili Noter Vekalet Örneği


  • Gösterim 21,440 
  • Yönetim Planı İle İlgili Konular
  • 4 Yanıtlar

Cok tesekkur ederim. Cevaba bakmakta geciktigimden tesekkurde gec kaldim. Selamlar. Yuksel
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Mevcut Apartman Yönetim Planını değiştirmek üzere hazırladığım yeni planının yürürlüğe girebilmesi için asil veya vekiller tarafından Tapu Müdürünün önünde imzalanması gerekiyormuş.
Bu imza işleminden önce yeni planın olağanüstü bir KMK'da gündeme alınıp tartışmaya açılması gerekli mi, yoksa  4/5 Kat Malikinin asil ve vekilleri tarafından doğrudan Tapu Müdürlüğüne gidilerek imza işleminin yapılması mümkün mü? Bu durumda KMK'da görüşülmemiş olması ilerde yasal bir sorun çıkartır mı?

Alıntı YapMevcut Apartman Yönetim Planını değiştirmek üzere hazırladığım yeni planının yürürlüğe girebilmesi için asil veya vekiller tarafından Tapu Müdürünün önünde imzalanması gerekiyormuş.
Bu imza işleminden önce yeni planın olağanüstü bir KMK'da gündeme alınıp tartışmaya açılması gerekli mi, yoksa  4/5 Kat Malikinin asil ve vekilleri tarafından doğrudan Tapu Müdürlüğüne gidilerek imza işleminin yapılması mümkün mü? Bu durumda KMK'da görüşülmemiş olması ilerde yasal bir sorun çıkartır mı?

Yönetim Planı değişikliği hukuki bir işlemdir. Ancak tescili yani tapu kütüğündeki beyanlar hanesine işlenmesi idari bir işlemdir.

Bize göre burada KMK. 28. Maddenin 3. fıkrasının iyi yorumlanması gerekir.

3. fıkrada Yönetim Planı'nın değiştirilmesi hükme bağlanmıştır.

Buna göre, Yönetim Plânı'nm değiştirilebilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

Bu, Kanunun emredici hükmüdür.

Alıntı Yap(Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

Kat malikleri oyu nerede kullanabilirler?

Kanunun 27. maddesi ve diğer KMK. md: 10/V, 12, 13/11, 14/1, 18/11,  29, 30, 33, 35, 39, 40, 42, 44, 45, 51/111, 53; TMK. md: 690, 682, 1020; BK. md: 19.

maddelerinden bir tertiple "Yönetim Planı" değişikliğinin kat malikleri kurulunda tartışılması gerekir. Oylamanında bu kurulda yapılması gerekir.

Neticede aynı  fıkrada; kat mâliklerinin 33'üncü maddeye göre mahkemeye başvurma haklarının saklı tutulduğu da belirtilmiştir.
Buna göre;
a)   Yönetim Planının değiştirilmesi için beşte dört çoğunluk sağlanamamışsa veya,
b)   Çoğunluk sağlanarak gerekli değişiklik yapılmış, ama\yapılan değişikliği kat mâliklerinden herhangi biri uygun görmemişse, dâva açılabilir.

Yine bir yargıtay kararı :

Yönetim Plânı'nda değişiklik yapılması için önce Kat Mâlikleri Kurulu'ndan karar alınması, sonra mahkemeye başvurulması gerekir. Doğrudan doğruya mahkemeye başvurulamaz. (Y. 5. HD., 16.02.1986, E. 1986/ 20135, K. 1986/1833.)

demektedir.


Neticede tapudaki imza işleminden önce yeni planın olağanüstü bir KMK'da gündeme alınıp tartışmaya açılması bize göre gerekli bir husustur.
Olağanüstü toplantıda görüşülmeden 4/5 sayıdaki Kat Malikinin asil ve vekilleri tarafından doğrudan Tapu Müdürlüğüne gidilerek imza işleminin yapılmasıidari olarak mümkün gibi olmakta ise de  KMK'da görüşülmemiş olması ilerde yasal bir sorun çıkartır.

Ancak soruyu tüm katmalikleri olarak değiştirmiş olsak yani sayıları %100 olan kat maliklerinin tapudaki  imza işleminden önce yeni planın olağanüstü bir KMK'da gündeme alınıp tartışmaya açılması bizce erekli değildir. %100  Kat Malikinin asil ve vekilleri tarafından doğrudan Tapu Müdürlüğüne gidilerek imza işleminin yapılması hem idari açıdan hem de hukuki açıdan mümkündür. Bu durumda KMK'da görüşülmemiş olması ilerde yasal bir sorun çıkartmayacaktır.

Niye?; - İtiraz edecek kimse yoktur. Kat Maliklerinin tamamı tapudaki plan değişikliğine imza atmıştır.

İyi günler dilerim.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif

Alıntı YapSelam. Bir sorum var. Apartman Yönetim Planının yürürlüğe girebilmesi icin kat maliklerince imzalanmış kopyasının tapuya kaydettirilmesi gerekiyor. Kat maliklerinden bizzat imzalayamayacak durumda olanlar tarafından diğer bir kat malikine veya yoneticiye vekaletname vermesi durumunda bu vekaletnamenin örneği ve iceriği nasıl olmalıdır

Gerçi bu tür bilgi ve belgeleri FORUM sayfalarında değil, ÖZEL ÜYELİK Sayfalarında yayınlıyoruz Ama. Bu Özel Üyelik Satfalarında Neler Var Diye Soranlar Olursa Diye

Örnek Belge Olarak Yayınlamaya Karar Verdik.


Ek Noter Tapu Temsili Vekaletnamesi (2) 

·   Bu vekaletname yönetim planı değişikliği için gereken yeter sayı sağlandığı ve yönetim planı değişikliği onaylandığı taktirde;  tapu fotokopisini , nüfus cüzdanlarının aslı ile bir adet fotokopisini, TC. Kimlik Numaralarını ve iki adet vesikalık fotoğraflarını yanlarında bulundururak kat malikleri tarafından noterden Tapu Dairesinde İşlem Yapmaya Yetkili Kıldıkları Kişilere verilecektir.
 

EK: OKUMAK İçin PDF PROGRAMINIZIN YÜKLÜ OLMASI GEREKİR. BU MESAJ EKİNE BAKINIZ.
Forum'da Daha Önce Verilen Cevaplar İle İlgili Küçük Bir Araştırma Yapınız. Özel mesajların kamuya faydası yoktur! Arama için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap

traffic.gif


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter Paylaş whatsapp

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Katmulkiyeti.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Katmulkiyeti.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
sag taraf reklam alanı
sol taraf reklam alanı